Wkino

Hvordan gjennomføre et hjem brannøvelse

Å være forberedt i tilfelle en kan bety forskjellen mellom liv og død, og skulle det skje, er det fint lite tid å miste. Den følgende artikkelen vil gi tips og retningslinjer om hvordan man skal forberede og gjennomføre et hjem brannøvelse.

Trinn

Hvordan gjennomføre et hjem brannøvelse. Hold en familie møte og diskutere ulike måter på hvordan du kan evakuere hjemmet trygt og raskt i tilfelle brann.
Hvordan gjennomføre et hjem brannøvelse. Hold en familie møte og diskutere ulike måter på hvordan du kan evakuere hjemmet trygt og raskt i tilfelle brann.
 1. 1
  Hold en familie møte og diskutere ulike måter på hvordan du kan evakuere hjemmet trygt og raskt i tilfelle brann. Etterpå, gå gjennom hele huset med familien din og se etter hjelp av rask flukt. Sørg for at alle dører og vinduer kan lett åpnes, og at det ikke er noen hindringer av disse utganger som kan forsinke din evakuering.
 2. 2
  Utarbeide en plantegning av hjemmet ditt, og sørge for at alle utganger er tydelig merket. Bruk forskjellige farger for å vise rutene ut i hver etasje, og gå over kartet med familien din med jevne mellomrom og før brannøvelser, slik at ingen glemmer nøyaktig hvor du skal dra i tilfelle brann nødsituasjon.
 3. 3
  Kontroller at du har riktig brannsikkerhet og evakuering forsyninger til bruk for drillen din, og i en reell husbrann. Disse elementene omfatter alt fra brannslukningsapparater å unnslippe stiger, samt arbeider røykvarslere. Hvis du har dem, teste dem ut før drill (eller i det minste fra tid til annen) for å garantere at de fungerer som de skal. Hvis ikke, kan du finne alle elementene som er nevnt ovenfor og mer på maskinvare eller utstyr butikken, eller på nettet.
  • Trene barn til å bruke et brannslukningsapparat før øvelsen. La dem vite at det ikke er et leketøy, men heller en enhet som kan stoppe spredningen av nærliggende flammer og gi dem tid til å flykte. Kjøp et ekstra apparat og vise dem hvordan de skal bruke det i hagen din eller et sted utendørs for å unngå et rot, og holde den på et sikkert sted.
 4. 4
  Øv ved hjelp av brann-escape stiger hvis du trenger dem. Demonstrere hvordan du konfigurerer utstyr og vise familien hvordan du bruker den. Av sikkerhetsmessige grunner, gjøre dette fra en første etasje vindu. Når du er ferdig, lagre stigen ved siden av vinduet for rask tilgang i tilfelle brann.
 5. 5
  Velg et trygt sted utenfor hjemmet for familien å møte opp under øvelser og i tilfelle av en reell brann. Pass på at plasseringen er langt nok hjemmefra for å unngå å bli skadet av brannen, men likevel i nærheten. En flekk rett over gaten eller en nabo plenen er gode ideer. Alltid ha en telefon eller mobiltelefon med deg for å kontakte nødetatene, selv om røykvarslere fungerer som de skal.
 6. 6
  Gjennomføre drill om natten, eller i noen tid når familien er til stede hjemme, men intetanende. Blåse en fløyte i stedet for røykvarsler, og hjelpe familien ut så raskt som mulig, akkurat som i en ekte brann. Ligg lavt til gulvet for å unngå innånding "røyk", bruker nødutgang stiger, og ta ut brannslukningsapparater som om det var en reell brann. Det kan ikke være en reell brann, men som er poenget med øvelsen, er det god praksis!
 7. 7
  Etter drill, lagre alt unna som det var før. Gratulere med familien på en godt utført jobb, og hvis du har lyst til å lære mer, besøke en lokal brannstasjon eller beredskap sentrum. Arbeiderne og brannmenn kan tilby flere tips, anbefalinger for utstyr, og røykvarsleren inspeksjoner.

Tips

 • Of course, lære å bruke et brannslukningsapparat, holde trygg under en husbrann, hindre en brann i hjemmet ditt, og teste en røykvarsler.
 • Om mulig, ring din lokale brannstasjonen og se om de kan sende en brannmann hjem til deg for å hjelpe ut og observere øvelsen. Etterpå kan han eller hun bidra til å forbedre din plan eller gi tips om hvordan du skal bruke alt av nødutstyr.
 • Det kan være lurt å inkludere en kit å ta på vei ut i drillen din. Det bør være full av nødhjelp som vann flasker, tepper, klær og spare penger.
 • Øv deg hjemme brannøvelse minst en gang i noen måneder, slik at alle vet planen nøyaktig.

Advarsler

 • Alltid ringe nødetatene (, 999 i Storbritannia) umiddelbart i tilfelle av en ekte husbrann, men sørg for at alle familiemedlemmer og deg selv er trygt ut av det brennende hjem og sto for før du gjør det (hvis mulig).
 • Når brannmenn kommer, være ute av deres måte i din utpekte møtested Ikke gå tilbake i den brennende hjem for noe -. Deres liv er mer viktig at dine eiendeler.

Ting du trenger

 • Tre brannslukkingsapparater
 • Nødutgang stige
 • Røykvarslere
 • Trukket planløsning med kartet av rømningsveier
 • En mobiltelefon
 • Sunn fornuft