Wkino

Hvordan velge planter for en hage

For første gang bakgård gartnere, de "regler" om hva du skal plante, når, og hvor kan være så forvirrende som å fraråde et forsøk. Følge noen enkle trinn vil øke sjansene for suksess.

Trinn

Hvordan velge planter for en hage. Velg type hagearbeid du er interessert i.
Hvordan velge planter for en hage. Velg type hagearbeid du er interessert i.
 1. 1
  Velg type hagearbeid du er interessert i. Økende blomster, prydvekster, eller grønnsaker alle følger grunnleggende prinsipper, og valget av hva du vokser er opp til deg.
 2. 2
  Snakk med folk i nabolaget ditt som hage vellykket. Selv om de ikke er nære venner, de fleste hobby gartnere elsker å "vise sine ting".
 3. 3
  Sjekke telefonlisten under offentlige tjenester. I Europa har Dept. of Agriculture Agricultural Extension Service, og disse folkene er der for å få svar på spørsmål om plen og hage problemer. Ofte kan de gi deg oppdatert råd om lokale forhold, vekstsesong og vellykkede plantesorter.
 4. 4
  Gå for det du liker. Vannmeloner og tomater kommer i mer enn standard røde farger, så hvis du ønsker gul, gå gult. Det samme gjelder for bønner og erter, med "bush" type, vining, eller klatring varianter tilgjengelig.
 5. 5
  Sjekk for forskjellige størrelser. Mange plantearter har "dverg" sortar som tar opp mye mindre plass.
 6. 6
  Gi noen trodde for plasseringen av hagen din. Planter varierer sterkt i mengden sol de kan tolerere eller kreve, og denne informasjonen vil hjelpe deg å avgjøre hva du skal kjøpe. Tomater og mange bladgrønnsaker rett og slett ikke vil trives uten nok solen.
 7. 7
  Gå til utendørs eller hagen del av den lokale store boksen butikken eller hjemme forbedring senter, de har som regel et ganske godt utvalg som passer for ditt område og årstid du befinner deg i. Hage forsyne butikkene og barnehager er gode steder å gå, ofte tilbyr bedre utvalg og mer kunnskapsrike råd, men vanligvis til en høyere pris.
 8. 8
  Bla rundt, ser på etikettene av planter du kan være interessert i å prøve. I utgangspunktet vil de ha informasjon om anlegget inkludert dets navn, temperaturen sonen det er hensiktsmessig for, og hvor mye sol det foretrekker.
 9. 9
  Plukk noen "container i gang" planter som du ønsker å prøve, på jakt etter friske planter med en god plante størrelse til container andel. Store planter i små beholdere er sannsynlig å være "root bundet", en tilstand der røttene har vært begrenset i beholderen så lenge de er rett og slett en sammenfiltret masse som ikke vil blomstre når transplantert til jorden i hagen din.
 10. 10
  Se etter frø, også, hvis ideen om planting "fra scratch" interesserer deg. Den enkelte pakket rekke frø vil ha informasjonen på etiketten som å plante sesongen, mellomrom frøene, og dybde til anlegget, samt sol, jordtype, og drenering krav.
 11. 11
  Planlegger å starte i det små, ikke fylle opp en handlekurv den første turen ned til butikken.
 12. 12
  Bla gjødsel område av butikken, og sjekk ut jord endringer tilgjengelig. Her det skal sies, noen gjette arbeid vil være nødvendig med mindre du konsultere noen som kjenner dine spesielle vekstforhold. Legge til en kompostert organisk jordforbedringsmiddel er mer gunstig i sand eller leire jord, hvor rik loamy jord ikke ville kreve mye, om noen, men likevel, legger det skal ikke skade. Gjødsel, på den annen side, kan ha mer dramatiske effekter, og ikke alltid er på en positiv måte. For mye nitrogen på belgfrukter (bønner og erter) for eksempel, kan føre til en enorm løvverk vekst med lite frukt, så med mindre du er ganske trygg, la gjødsel før senere.
 13. 13
  Plukk stedet for hagen din, holder den ut av veien for ofte brukte områder av verftet. Hjørnene, særlig de med litt skygge er et ganske sikkert kort, og klippingen rundt i hagen senere vil bli enklere.
 14. 14
  Ved hjelp av en spade eller hage spade, slår jorda ved å grave opp spade fulls og bryte klumper, deretter dumping den tilbake i hullet. Gjenta dette til et stort nok område for ditt formål er alle forberedelser er nødvendig, men en roterende Tiller eller annen redskap vil gi bedre resultater.
 15. 15
  Fjern eventuelle vegetative sak som røtter, greiner, blader, klumper av gress og slikt at jorda snu har løsnet.
 16. 16
  Legg til eventuelle jord endringer (kompost, etc) og rake dem inn i topp fire eller fem inches av jord.
 17. 17
  Lag rekker, vanligvis ca 3 meter fra hverandre i den nye "hage", og hvis du bruker container vokst frøplanter, grave hull for hver enkelt. Det er bedre å plass disse ut en bit bred, snarere enn å ha dem fortrenge hverandre senere som de vokser. For torv cup dyrket planter, kan du rive "cup" løs rundt røttene på planten, og hold hele dritten i bakken, men for plastbeholdere, må du fjerne beholderen før planting.
 18. 18
  Plasser anlegget i hullet, å holde bunnen av stammen nivå eller noe lavere enn i jorden rundt den. Hvis det er overdreven forgrening eller løvverk, noen planter nytte av "beskjæring", eller fjerne noe av denne veksten, som forlater røttene mindre masse å støtte før de er fullt etablert.
 19. 19
  Grave rader for frø hvis du har kjøpt dem. Dette kan være en med en spade håndtak, en hakke, eller annet verktøy, ved å dra den gjennom jordsmonnet lage en liten "fure", eller skogholt i den.
 20. 20
  Slippe frøene inn i denne fure på avstand anbefalt på frø pakken. Mange vanlige hage frø har foreslått planting dybde på 1/2 tommer, og hvis jorda holdes fuktig til anlegget spirer og setter ned en rot, bør det fungere. Vær forsiktig ved å dekke frøene i fåren ikke å pakke jorden er for tett, men det bør pakkes ned noe for å angi at jorden godt rundt frøet.
 21. 21
  Vann dine nye planter eller frø senger lett, og ganske ofte, avhengig av eksisterende jordfuktighet for den første uken eller to. Når plantene er etablert eller frøene er oppe og voksende, skjære tilbake vanning frekvens og øke vanndybden å oppmuntre røttene å vokse dypt nok til å støtte anlegget som den modnes.
 22. 22
  Sjekk dine nye planter for sunt utseende. Gulning eller utstrykning av bladverket kan indikere behovet for gjødsel hvis jordsmonnet er dårlig. For begynnelsen gartnere, kan en mixable løselig gjødsel være bedre enn beregning eller prøver å finne ut proporsjoner av en kommersiell typen bulk materiale. Miracle Grow, Scott, og mange andre merker, inkludert store merkene, er lett blandes og kommer med ganske omfattende instruksjoner på emballasjen. En ting å merke seg er at produktet du bruker inneholder mikronæringsstoffer og sporstoffer, som kobber, sink og jern, alle essensielle for sunne planter.
 23. 23
  Hold et øye for rovdyr. Disse inkluderer alt fra larver til kaniner og selv hjort, som alle kan ha en smak for den nye avlingen. Dessverre kan denne artikkelen dekker ikke alle muligheter, men hvis du ser bladene som har blitt spist eller bli oppdaget, vil du ha for å løse dette problemet.
 24. 24
  Hold bakken rundt plantene dine rene og fri for ugress så mye som du kan. Mulch vil hjelpe, selv om noen planter kan oppleve sykdomsproblemer hvis for mye mulch brukes eller luftfuktigheten er for høy i ditt område.
 25. 25
  Hold en slags poster av din innsats. Hvis du finner en bestemt rekke bønner eller tomater er mer vellykket for deg, vil du ønsker å gå tilbake til det igjen neste år.

Tips

 • Planting visse planter vil redusere insektskader uten å ty til kjemikalier. Eksempler er marigolds og hvitløk.
 • Snakk med noen vellykkede hjem gartnere i nabolaget ditt. Siden hagearbeid teknikker er ganske spesifikke for ulike klima og forhold, kan lokalbefolkningen gi gode råd du ikke finner i en DYI artikkel eller bok.
 • Snakk med din lokale landbruket forlengelse serviceverksted eller tilsvarende i ditt område.
 • Sjekk etiketter for insekt, sykdom og tørke resistente varianter.

Ting du trenger

 • En oppdatering av brukbare bakken
 • En spade, rake, og sannsynligvis en hoe
 • En sterk rygg