Wkino

Hvordan forstå lysbrytere

Ved første øyekast synes dette å være en forenklet hverdag oppgave kanskje, men det er mer å slå på et lys enn du kanskje er klar over. Avhengig av hvor du bor i verden, lysbrytere og lampe brytere varierer mye, og når du reiser utenlands, å slå på lyset på hotellrommet eller slektninger hjemme kan bare flummox deg helt! Du trenger ikke å bli flau av dette - her er noen nyttige tips om å jobbe deg rundt noen av de ulike mulighetene og bringe mer lys inn i livet ditt.

Trinn

Hvordan forstå lysbrytere. Sjekk ut lys du prøver å slå på.
Hvordan forstå lysbrytere. Sjekk ut lys du prøver å slå på.
 1. 1
  Sjekk ut lys du prøver å slå på. Dette er den viktigste delen for faktisk å finne bryteren og unngå at potensielt pinlige øyeblikk når du innser at du ikke vet hvordan du slår den på!
  • Er det en lampe som har en bryter direkte på lampen stammen, eller det er en armatur som har en bryter adskilt fra selve lampen, og enten har en lysbryter på veggen eller i en ledning som strekker seg fra lampen? Eller bryteren kan være plassert på undersiden av lampen.
  • Er det en stemning lys? I så fall vil den ha en dimmer, som er enten runde eller en rett lysbilde i en groove.
  • Er det en indirekte lys med en bryter på veggen? Det vil være en lysbryter feste på veggen (vanligvis rektangulær form) med en bryter som er plassert i sentrum av dette. Mer moderne inventar, men kan ta form av en bryter som fyller nesten hele det rektangulære mellomrom. Dette er veldig lett å skyve på lett.
  • Eller kanskje bryteren er plassert på stativ eller knotten plassert på nattbordet (dette er ofte tilfelle i hoteller som imøtekomme til å la deg slå av lysene fra sengen).
 2. 2
  Slå bryteren på. Etter å ha plassert en bryter, er neste hinder hvordan du arbeider bryteren. Her er noen mulige måter:
  • En lampe:
   • Noen lamper har en liten rund bryter (knott) i nærheten av lyspæren (opp øverst) som må snus. Noen ganger er disse bryterne tar litt innsats å flytte - holde ut. Disse lampene er en eldre, men fortsatt populære design, og de er mer vanlig på den nordlige halvkule (se bildet over).
   • Mer moderne stil lamper eller lamper fra ulike land vil det ofte være lettere å bytte fordi de krever mindre kraft (dytte stedet for å snu). Bryteren kan være plassert på undersiden av lampen, i nærheten av lyspæren eller i en ledning som inneholder bryteren som et frittstående element. I alle disse tilfellene, skal bryteren slås på ved å skyve bryteren opp eller ned. Noen ganger brytere satt i bunnen av en lampe skal vendes i stedet for å skyves opp og ned.
   • Banker er lamper har ofte en liten kjede eller metallisk ledning. Du bare napp på denne for å slå lyset av og på.
  • En ligaen: Veldig enkelt flytte bryteren opp eller ned for å slå på eller av. Den vanskelige delen er dette: i Nord-Europa bryteren "på" er som regel "opp" og bryteren "off" er vanligvis ned. På steder som Australia, er det det stikk motsatte!
  • Mood lys: Hvis bryteren er en knott, slå den i en sirkulær bevegelse til du oppnår ønsket belysning, hvis det er et lysbilde, bare skyver du opp eller ned til du får den rette effekten.
 3. 3
  Bryteren slås av. I de fleste tilfeller bare gjøre det motsatte av hva du gjorde. Hvis du har en lys med to brytere (for eksempel en vegg bryter og et nattbord switch), noen ganger "på" og "off" vil være det motsatte av hva du kan forvente fordi du bytte mellom brytere. Bare la sunn fornuft råde.
 4. 4
  Gratulere deg selv. Selv om dette virker som en enkel og grei oppgave, kan variasjoner i belysning brytere skissert her være frustrerende. Med din nye kunnskap, er livet ditt lyser opp nå, og du kan lese hele kvelden uten at noen noensinne trenger at du var forvirret!

Tips

 • Spør alle som har minst en halv hjerne for å få hjelp.
 • Når du slår på en lampe, hvis du føler for mye motstand, er sjansen stor for at du prøver å slå den på feil måte. Stoppe og prøve det den andre veien.
 • Også være klar over at å tenne et helt rom med lamper (enten gjennom veggen svitsj eller direkte gjennom lampe bryteren) er mer vanlig i enkelte deler av verden enn i andre. For noen land er det vanlig praksis å ha overhead belysning som standard rom belysning, med lamper som bare brukes for lesing eller humør skaperverket.
 • Klarer alltid de anbefalte wattstyrker for lyssystemer, spesielt med dimmer / humør lys. Loven av dimming legger ofte mer press på blæren (du kan høre en høyfrekvent summing), og du må sørge for at du ikke har satt inn en pære med for høy wattstyrke for lampen eller lys i spørsmålet. For høyt, og det kan bare bryte eller verre, kan det bli overopphetet og brenne, noe som kan føre til brann.
 • Vurder å bruke energieffektive lyspærer til belysning din. Selv om de koster mer i utgangspunktet, de varer i svært lang tid, og du vil høste tilbake besparelsene samt bidra til å redusere energikostnadene.
 • Hvis alt annet mislykkes, ringe hotellet concierge eller slektning som er minst sannsynlig å bli underholdt av usikkerhet din...
 • Når du finner ut hvordan du slår den på, gratulerer! Du er nå kvalifisert for Special Olympics

Advarsler

 • Ikke berør en lyspære som har vært på en stund kan det være HOT! Bare skifte en lyspære når den er helt avkjølt.
 • Aldri skifte en lyspære med våte hender, det kan være elektrisitet til stede, og du kunne lide en dårlig, om ikke dødelig, sjokk.
 • Ikke bli frustrert med bryteren - du kan bryte det hvis du trykker eller presse for hardt og du vil ende opp med ingen lys (eller enda verre, en lett fast på hele natten når du ønsker å sove), enda verre, det ser tåpelig å krangle med en lampe hvis hotellet concierge skjer for å gå i...
 • Hvis du blir forverret med lyset fordi du ikke kan slå den på, ikke knuse lyspæren. Dette vil resultere i smertefulle kutt og få deg noe nærmere å få lys