Wkino

Hvordan flytte et kjøleskap

Hvis du er i ferd med å flytte til et nytt hus, er en av de tingene som du ville ha til å vurdere flytting av tunge apparater, en av disse er kjøleskapet. Flytte kjøleskapet er ikke akkurat en lett oppgave, og må gjøres forsiktig med hjelp fra andre. Vet trinnene i å flytte kjøleskapet trygt å sikre en problemfri flytteprosessen.

Trinn

Hvordan flytte et kjøleskap. Tømme kjøleskapet for alt innhold.
Hvordan flytte et kjøleskap. Tømme kjøleskapet for alt innhold.
 1. 1
  Tømme kjøleskapet for alt innhold. Hvis det er lett bedervelige varer i kjøleskapet, kan det være best å gi dem bort. Sørg for at både kjøleskap og fryser er fri for noen produkter, mat eller annet, før du flytter. Fjern elementer plassert på utsiden av kjøleskapet ditt, så vel som magneter.
 2. 2
  Fjern hyller, skuffer og andre løse eller bevegelige elementer i kjøleskapet. Du kan også velge å feste dem på plass med tape i stedet for å fjerne, men det anbefales å fjerne dem helt og pakke dem separat. Pakk hyllene i håndklær for beskyttelse, deretter merke og stable dem nøye.
 3. 3
  Koble kjøleskapet. Slå av strømforsyningen og vikle strømledningen forsvarlig å sørge for at den holder seg på plass under flytting. Hvis kjøleskapet har en ismaskin, koble dette fra vannkilden også.
 4. 4
  Tine både kjøleskapet og fryseren. Dette vil normalt ta 6-8 timer å fullføre, så sørg for at du har god tid før flyttingen. Det er best å gjøre dette natten før flyttingen så det skulle være nok tid til å tine over natten, og du kan tørke innsiden av kjøleskapet om morgenen.
 5. 5
  Fest kjøleskap og fryser dører tett lukket ved hjelp av sterk tau eller strikk ledningen. Hvis kjøleskapet har en dobbel dør, knytte døren håndterer sammen også. Vær forsiktig med å knytte kjøleskapet for hardt, eller dørene kan trekkes ut av stilling. Det er ikke anbefalt å bruke tape for å sikre døren, siden det kan enten skade overflaten av kjøleskapet, eller la en rest.
  • Dersom flyttingen er planlagt å ta lengre tid enn en dag, anbefales det å holde dørene litt åpne for å tillate luftstrøm, og forhindre mugg eller mugg i å vokse inne i kjøleskapet.
 6. 6
  Bruke riktig utstyr i å flytte kjøleskapet. En av de beste deler av utstyr ville være å bruke et kjøleskap dolly, som kan håndtere vekten av kjøleskapet, og gi enklere i bevegelse, særlig hvis kjøleskapet må transporteres ned trapper.
 7. 7
  Verve hjelp av minst to andre funksjonsfriske personer til å flytte kjøleskapet. Skyv kjøleskapet ut fra veggen, løfte den, og plassere den på dolly sakte. For å sikre den videre, knytte kjøleskapet til dolly med bruk av bevegelige stropper. Sørg for at du minimerer noe tilting ved løfting og plassering av kjøleskapet på dolly. Den sikreste måten å flytte et kjøleskap er å opprettholde oppreist stilling, slik at oljen ikke vil sive inn i kjølerørene.
  • Ikke flytt kjøleskapet på siden eller ryggen. Oljen i kompressoren kan strømme inn i kjølerørene. Når kjøleskapet går tilbake til oppreist stilling, kan oljen ikke helt avløp fra kjøling rør, og kjøleskapet vil ikke avkjøles helt. Hvis det er umulig å legge kjøleskapet på siden, sørg for å gjøre det i en vinkel. Plasser en eske i henhold til den øverste delen av kjøleskapet for å gjøre dette.
 8. 8
  Å flytte kjøleskapet ned en trapp, flytte den ned ett skritt av gangen. Har to personer foran dolly og en annen på ryggen, holder håndtakene. Lette dolly og kjøleskapet sakte ned. Har ekstra folk hjelp til å bære vekten hvis det er nødvendig.
 9. 9
  Å flytte kjøleskapet til en lastebil, dra den opp en lastebil rampe. Bruk ytterligere hjelp for dette trinnet, etter behov.
 10. 10
  Still kjøleskapet oppreist, når det har blitt flyttet inn i sin nye plass. La den sitte i minst tre timer før du kobler den i. Dette vil gi rom for olje og væske strømmer tilbake til kompressoren sin, og ville forhindre skader på apparatet. Det ville ta rundt tre dager i kjøleskapet for å gå tilbake til sin ideelle kjøletemperatur og være brukbar.

Tips

 • Les bruksanvisningen på kjøleskapet før du flytter. Det vil gi deg flere instruksjoner eller sikkerhetstips du bør ta til etterretning under flytting.
 • Hvis du ikke er veldig trygg på å flytte ditt kjøleskap selv, er det alltid en god idé å søke hjelp fra profesjonelle movers.

Advarsler

 • Aldri prøve å flytte et kjøleskap selv, som den massive vekten av apparatet kan føre til at du alvorlige skader hvis den faller på deg. Kontroller at du har rikelig med assistanse fra minst to personer sterke nok til å flytte kjøleskapet rundt, spesielt hvis du må flytte den opp eller ned en trapp.