Wkino

Hvordan du rengjør en gummi tak

Det vanligste stedet du vil finne gummi taktekking er på toppen av en bobil. Den vanligste materialet som brukes for disse takene er etylenpropylen Diene M-Klasse gummi (EPDM) som skaper noen rengjøring utfordringer.

Holde gummi taket rent og gjør det riktig er den mest kostnadseffektive måten å bevare det, og opprettholde garantien.

Trinn

Hvordan du rengjør en gummi tak. Rengjør taket ditt 3-4 ganger per år.
Hvordan du rengjør en gummi tak. Rengjør taket ditt 3-4 ganger per år.
 1. 1
  Rengjør taket ditt 3-4 ganger per år. Hvor ofte bør dette gjøres? Ifølge dicor (En ledende produsent av EPDM taktekking materiale) alt som er nødvendig for å opprettholde garantien er et nødvendig periodisk renhold minst 3 til 4 ganger per år.
 2. 2
  Få en god inspeksjon. Hvorvidt en person går opp på en EPDM taket en gang i året, eller fire ganger i året, vil en gummi taket krever en god inspeksjon på en jevnlig basis. Holde den ren vil tillate deg å gjøre en mer grundig inspeksjon. Hvis du ikke kan se overflaten av gummi taket på grunn av smuss og skitt, er det på tide å rense den.
 3. 3
  Bruk hvilken som helst kommersiell karakter rensemiddel som beskytter alle gummi taket renere.
 4. 4
  Hvis RV taket er svært skitne (svart), kan det være lurt å dekke sidene av bilen med plast ark. Dette vil spare deg for mye rydde opp senere.
 5. 5
  Fei, eller skylle bort så mye av den løse sot som mulig.
 6. 6
  Påfør gummi taket renere ved hjelp av en sprøyte mekanisme. Du bør jobbe med en 2 til 3 sq ft område av gangen.
 7. 7
  Bruk en svamp mopp, eller myk børste om det er veldig skittent, for å aktivere renere med sirkelbevegelser.
 8. 8
  Absorbere den oppløste sotete restene med svampen mopp. Skyll denne skitten mopp i en bøtte med rent vann.
 9. 9
  Gjenta forrige trinnene til hele taket er rent.
 10. 10
  Bruk en slange med en spray munnstykke og fjern eventuelle gjenværende mengder av gamle sotete rester.
 11. 11
  Inspiser ren tak for sprekker langs kantene av EPDM barriere der selvvatrende tetningsmasse begynner å løfte opp eller bli degradert på noen måte. Dette kan skje hvor som helst det er en penetrasjon som klimaanlegg, diverse ventiler, etc. Selv små pin-hull kan være et problem som gjør at vanninntrengning.
 12. 12
  Hvis tetningsmasse begynner å løfte av, forsiktig fjerne så mye du kan, rense området og søke på selvvatrende tetningsmasse.
 13. 13
  Ta en ny (ny) tube med selvutjevnende fugemasse, setter dette røret med fugemasse inn i en fugepistol med den spisse munnstykket enden plasseres i designet sporet motsatt fra skralle mekanisme. Klipp av tuppen gjør en åpning på ca 1/4 tommers.
 14. 14
  Bruk denne tetningsmasse langs sprekker eller potensielle pin hullet område som du nettopp har renset fra smuss og skitt. Sett av tid for den å søke sitt eget nivå.
  • Dette er ikke så komplisert som det høres ut, rengjøring og inspeksjon av taket på en vanlig baser vil tillate deg å bli kjent med normal tilstand av taket ditt. Så vil de rare ting begynner å hoppe ut på deg.
  • Den svarte mold flekker som vokser over tid på dette taket ikke er et stort problem. Bare rydde dem av med ovennevnte gummi taket renere, og hvis du vil, legg et lag med UV (ultrafiolett) protectant på. Den ting ser ut som hvit maling, og gi den en fin finish... bare sørg for at NOEN belegg påføres direkte på EPDM inneholder ingen petroleumsdestillater. Dette ting virkelig søl med EPDM. EPDM vil blemme og dette vil tillate vannet å sive inn til den nylig utsatt tre sub ramme.
 15. 15
  Gå til en RV forsyning butikken og si at du ønsker å rense EPDM taket. De vil sørge for at du har riktig rengjøring materiale. Bare sørg for at det ikke har noen petroleum destillater i den.

Tips

 • Som en tommelfingerregel, ønsker du å bo utenfor taket ditt så mye som mulig. Bare å være der oppe vil spore skitt, skitt og fett.
 • Trinn 11 er hvor du vil spare massevis av arbeid ved å sette ark av plast på sidene av kjøretøyet. Dette vil forhindre svarte streker dannes på sidene av RV.
 • Du ønsker å vie spesiell oppmerksomhet området rundt stigen, det blir mye slitasje. Folk har en tendens til å alltid gå på samme sted hver gang de entrer taket fra stigen... Det har å gjøre med hånden holder når stepping off av stigen. Komme på RV er liksom en lært teknikken.

Advarsler

 • Være svært metodisk når du er på toppen av gummi taket. Hver gang noen er på toppen av en RV, har sikkerhet for å være en prioritet. Med fokus på en oppgave og stepping av ting er ikke slik noen ønsker å avslutte dagen!