Wkino

Hvordan vanntett din kjeller

De fleste hjem sitter på en skattekiste av nyttige plass: kjelleren. Men mange kjellere i eldre boliger er fuktig eller lekk, og gjøre uegnede valg for en ny rec rom eller soverom. Før du kan starte noen kjelleren remodeling prosjekt, må du holde vannet ute.

Trinn

Hvordan vanntett din kjeller. Vurdere omkretsen av huset ditt.
Hvordan vanntett din kjeller. Vurdere omkretsen av huset ditt.
 1. 1
  Vurdere omkretsen av huset ditt. Du bør sørge for at bakken ved siden av din foundation skråner bort fra grunnmuren, ikke mot det. Omfylte skitt rundt fundamentet vil vanligvis betale lavere enn den omkringliggende skitt forårsaker bakken til å synke inn og skråningen mot huset ditt. Om nødvendig, fyll skitt opp mot grunnlaget for å opprette minst en 2 "per fot (det vil si en nedgang på 2" for hver fot du beveger deg bort) skråningen mot stiftelsen. Kontroller at toppen av smuss er minst seks inches under terskel plate slik at det ikke er kontakt med bakken som kan forårsake visse byggematerialer å råtne i fremtiden.
 2. 2
  Sjekk takrenner og nedløpsrør. Taket ditt samler en stor mengde av regnvann og kanaler det rett til kanten av taket. Hvis dette regnvann avsettes på bakken rett ved siden av foundation din, vil du ha problemer. Pass på at takrenner er rene, og sørg for at nedløpsrør skjøtter sitt vann minst 5 meter fra fundament din.
 3. 3
  Se opp for busker og andre planter som er for nær din foundation. Råtnet røtter kan lage en bane for overflatevann å renne ned til grunnmuren. Du bør holde beplantning minst 12 "fra stiftelsen, og i en slak skråning å lede vannet bort fra grunnmuren.
 4. 4
  Prøv å vanntette veggene med et produkt som drylok eller Xypex hvis du har små, gjentatte lekkasjer. Drylok er en Waterproofer ikke et vann sealer. Det utvider seg når det tørker å bli en del av veggen. Xypex er mer som påføring av et vanntett betong på overflaten som vil hefte til den. Fordi Xypex er avhengig av tilstedeværelse av fuktighet for å danne sin vanntett krystallinsk struktur, hvis en Xypex programmet gjør det mindre arealer på vannlekkasje de vil forsegle seg selv som de bla gjennom fuktighet. Xypex er også 2-4 ganger så dyrt som Drylok. Problemet med disse løsningene er at grunnvann som er under en kjelleretasjen eller i bunnen av veggene er under betydelig trykk, på grunn av vekten av grunnvann ovenfor det trykker ned.
 5. 5
  Reparere feil i helles betong vegger som sprekker og de ​​stedene der rør og danner tie stenger går hele veien gjennom betongen. Hvis du ser en sprekk i en betongvegg det går hele veien gjennom veggen til utsiden og er en potensiell kilde til vann. For sprekker som ikke vil oppleve noen termisk eller strukturelle bevegelse, er DRYLOK Fast Plug svært effektiv i å tette sprekker i mur. En annen pålitelig måte for å reparere en sprekk vegg er med en injeksjon av bygge-grade epoxy som trenger inn i sprekken hele veien fra innsiden til utsiden, bunn til topp. Vanligvis er en erfaren sprekk reparasjon tekniker det beste valget for dette. Gjør-det-selv-sett av epoxy og polyuretan-systemer er tilgjengelige, men er mindre pålitelige.
 6. 6
  Vurdere å installere en sump. Dette er egentlig et hull i kjelleren etasje som inneholder en pumpe. Når vannivået i kummen blir for høy, sparker en pumpe på og trekker vann ut av sumpen, slippe det utenfor huset, 10 eller flere meter fra fundamentet. Installere en sump krever en moderat grad av dyktighet og erfaring, siden du vil være jackhammering eller på annen måte skape et hull i betonggulvet i kjelleren, graving et hull, plassere en liner i hullet, kabling av sump pumpe selv, og rørleggerarbeid en Utløpet fra pumpen til utendørs.
 7. 7
  Prøv en fransk avløp (eller perimeter avløp) for alvorlige vann problemer. En fransk renne består av et kontinuerlig system av rør, som går under gulvet i kjelleren og langs hele omkretsen av kjelleren. Installere en fransk avløp er lik installere en sump, men krever skjæring og fjerning av en omtrent 12 "bred stripe av kjelleretasjen langs hele omkretsen av kjelleren, grave en 12" dyp grøft, fylle den med grov grus som omgir avløpsrøret, deretter re-helle en konkret etasje for å dekke det hele opp. En fransk avløp vil alltid inneholde en sump og pumpe for å fjerne noe vann som kommer inn i kloakksystemet.
 8. 8
  Har et installasjonsprogram injisere hydroclay rundt av din foundation. Hydroclay er en impregnering versjon av Bentonite Clay, kjent for sin evne til å absorbere store mengder vann. Vanligvis pumpes fra utsiden, fyller leire i hulrom og følger stier vann bruker for å komme inn foundation din permanent forsegling kjelleren. Dette er samme produkt som brukes til vanntette tunneler, kummer, dumper, bakgård dammer, heis groper osv.

Tips

 • Vær oppmerksom på at salt og kalk avleiringer betongblokker som vannlekkasjer gjennom dem (hvit farging). Dette må fjernes helt før noen blocker brukes. Dette er den mest vanlige årsaken til at tetningen svikter. Dette er vanligvis gjøres ved dousing veggen med saltsyre og skrubbing. Følg dette ved å skylle området svært liberalt med en vannslange, så suger det opp fra gulvet. Dette vil normalt ta flere applikasjoner. Du vil se saltsyre reagerer med innskudd på veggen.
 • Før du starter et alvorlig kjelleren remodeling prosjektet, observere kjelleren nøye under kraftig regnskyll. Hvis du kan vare et år med vær uten eventuelle vannlekkasjer, er du sannsynligvis kommer til å være OK i fremtiden (så lenge du holder disse rennene rense og ta vare på din foundation!).
 • Byggingen av et nytt hus er det tid til skikkelig forsegle huset for livet. Den gamle standby av plastfolie og isopor plater for å beskytte virker. Men det er nesten alltid ødelagt under back-fylling av stiftelsen, forårsaker den til å lekke. Denne måten å forsegle ikke lenger oppfyller internasjonale byggeforskriftene, sammen med mange delstaten, landet eller byen byggeforskrifter. Skaperne av DRYLOK foreslår belegg på utsiden av fundamentet med DRYLOK murverk Waterproofer. Husk Waterproofer er bare så bra, og som høres ut som overflaten. Beskytt overflaten med en wrap før tilbakefylling å beskytte mot steiner og utstyr.
 • Uavhengig av hvilken type vann beskyttelsen du prøver å bruke, følg instruksjonene. Vanlige gale anvendelser av Xypex kommer fra ikke følge anvisningene, eller mer spesifikt, entreprenører blir for billig å gjøre jobben riktig. Xypex er i det minste et to-trinns system, med de andre programmer ved hjelp av et tynnere, billigere lag av forskjellig sammensetning. Mange entreprenører prøver å oppveie kostnaden av Xypex VS Drylok ved bare å bruke Etterbehandling strøk.
  • Ved skjæring i betong, sørg for å tape plastduker fra tak til gulv å legge det berørte området.
 • Når du installerer en sump pumpe, sørg for å referere til lokale avløp koder. De fleste installasjoner vil kreve en enveis ventil for å hindre at vann kommer inn i sump gjennom utløpet.
 • Batteri backup sump pumper er tilgjengelige. Søk etter "kjelleren vaktbikkje." Disse er flotte for sumps som har en jevn strøm av vann inn i dem siden du vet at du har en backup hvis / når strømmen går ut eller de viktigste pumpe pauser.

Advarsler

 • Bruk alltid øyebeskyttelse og en maske eller respirator mens kutte betong.
 • Mold kan være et alvorlig helseproblem. Holde kjelleren tørr med en avfukter kunne hjelpe dem.
 • Hvis vanntette malinger ikke fungerer så må du først avlaste det hydrostatiske trykket utenfor ved å la vann i. Deretter kan du bruke en over gulvet basiskort system uten å måtte bust opp i kjelleretasjen.

Ting du trenger

 • Kjemiske beskyttelsesbriller