Wkino

Hvordan du rengjør en dundyne hjemme

Dundyner er en koselig og varm tillegg til eventuelle sengetøy ensemble, men som alt annet kan de bli skitten og må renses. Mens de fleste kan ha en etikett som sier å ha det profesjonelt rengjort, her er hvordan du rengjør en dundyne hjemme. Med bare noen få enkle trinn, kan din dyne ser så god som ny uten å betale en heftig gebyr på renseriet.

Trinn

Hvordan du rengjør en dundyne hjemme. Med mindre skitten, profesjonelt rydde dundyner gang hvert par årene.
Hvordan du rengjør en dundyne hjemme. Med mindre skitten, profesjonelt rydde dundyner gang hvert par årene.

Del én: prepping og vasking

 1. 1
  Med mindre skitten, profesjonelt rydde dundyner gang hvert par årene. Det er unødvendig å rengjøre dundyner flere enn dette. På de fleste, rent dundyner gang i året.
 2. 2
  Fjern dundyne fra sengen og sjekke det for eventuelle løse fjær, tårer og flekker. Reparere tårer med en nål og matchende tråden. Spot-rense eventuelle flekker du ser.
 3. 3
  Vurder å bruke en stor front-loaded vaskemaskin. Hvis vaskemaskinen hjemme er toppmatet og har en agitator i midten av maskinen, bør du vurdere å gå til et vaskeri å vaske dundyne. Skovlen i midten av maskinen kan sette unødvendig belastning dynen.
 4. 4
  Slå vaskemaskinen på skånsom vask og vanntemperaturen å varme. Legg et mildt vaskemiddel, og blekemiddel hvis dyne er hvit. Det er trygt å legge blekemiddel selv om etiketten fraråder det.
 5. 5
  Legg til din dundyne til vaskemaskinen når vannet har hatt en sjanse til å agitere for et minutt eller to. Dette gjør rengjøring produkter å blande med vann. Sørg for senk dyne helt i vannet og for å fordele den rundt agitator.
 6. 6
  Bruk skylling to ganger for å sørge for at rester av rengjøringsmiddel er fjernet. Det er bedre å være safe than sorry. Før dynen treffer sentrifugering, klem litt av vannet ut av det. Dette vil forenkle prosessen og sikre sikkerheten til vaskemaskin.

Del to: tørking

 1. 1
  Lesse dundyne fra vaskemaskinen når vaskeprogrammet er ferdig. Din dyne vil se flat og hvis det er hvitt, kan det se misfarget fordi fjærene er våte.
 2. 2
  Plasser dundyne inn i tørketrommelen og bruke den innstillingen er fargen passer. Hvite dyner, som klær, kan tørke på et høyere varme omgivelser, selv om det er lurt å holde fast med en lavere varme innstilling likevel.
 3. 3
  Toss tørketrommel baller, et lerret sneaker sko uten lisser eller sokk-dekket tennisballer inn i tørketrommelen sammen med dynen. Noen av disse elementene kan bidra til å bryte opp klumper og lo talsmannen som det tørker. Trykk "Start".
 4. 4
  Sjekk din dundyne jevne mellomrom for å sikre at det tørker ordentlig. Tørkeprosessen kan ta flere timer. Dette er et godt tidspunkt å fluff det også.
  • Hold opp dynen med jevne mellomrom og sjekke for å se etter klumper av ned. Dette betyr at det er fuktig fortsatt, og vil trenge lengre tid i tørketrommelen.
 5. 5
  Ta din dyne ut av tørketrommelen når den er tørr, lo den ut, og sett den tilbake på sengen. Av hele tørkeprosessen kan ta alt fra 4 til 12 timer, avhengig av koketrinn anvendes.
 6. 6
  Unngå linje tørking. Linje tørking anbefales ikke (det kan fremme mugg), men det kan gjøres hvis du har tenkt på linje tørking først og deretter oppfluffingen og tørking av dundyne opp i tørketrommelen etterpå.

Tips

 • Pass på ikke å rengjøre en dundyne for ofte, da det kan bryte ned fjærene. Alternativer til å vaske dundyne kjøper en rens kit for tørketrommelen og bruke et dynetrekk for å beskytte sengetøy.
 • Før du lagrer din dundyne bort, sørg for at den er helt tørr, slik at det ikke vil mugg. Oppbevar den på et kjølig, godt ventilert skap.

Advarsler

 • Pass på hvis du er renhold en dundyne hjemme at vaskemaskin og tørketrommel kan håndtere kapasiteten. Hvis du er dyne er for stor for heller, kan du ødelegge din vaskemaskin og tørketrommel eller talsmannen.

Ting du trenger

 • Mild vaskemiddel
 • Bleach (hvis relevant)
 • Dryer Balls, lerret sneaker eller tennisballer