Wkino

Hvordan du kan spare penger ved hjelp av kompakte fluorescerende lyspærer

Hvordan kan du spare penger på din hjemme strømregninga og hjelpe miljøet gjennom energieffektivitet også? Her er noen enkle trinn for å hjelpe deg i gang.


Trinn

Hvordan du kan spare penger ved hjelp av kompakte fluorescerende lyspærer. Være forberedt på mer kostnadseffektiv å begynne med, men besparelser på lang sikt.
Hvordan du kan spare penger ved hjelp av kompakte fluorescerende lyspærer. Være forberedt på mer kostnadseffektiv å begynne med, men besparelser på lang sikt.
 1. 1
  Endre lyspærer. Det er så enkelt. I stedet for å erstatte utbrent 60-watts lyspære med en ny, erstatte den med en 13 watts Compact Fluorescent Lamp (CFL). Lysutbytte blir målt i lumen. En standard 60-watts pære setter ut ca 800 lumen, så gjør en 13-watts CFL. Så i stedet for å betale for 60 watt, du betaler bare for 13 watt for å få samme mengde lys, en besparelse på 78%. Men holdes i bakhodet at hvis brukes om vinteren, og huset varmes opp med elektrisitet, vil ikke det endre noe fordi denne 47W tapt ville bare ha varmet opp huset ditt.
 2. 2
  Være forberedt på mer kostnadseffektiv å begynne med, men besparelser på lang sikt. God kvalitet Compact Fluorescent Lamps gjøre koste mer i utgangspunktet, mye mer, men energisparing montere opp ganske raskt og dekke eventuelle høyere kostnad. De varer mye lenger også, en vanlig lyspære har en gjennomsnittlig levetid på ca 1000 timer, mens god kvalitet CFL siste mellom 7,000-10,000 timer.
 3. 3
  Erstatte eksisterende lyspærer der det er mulig. Så hvor kan du bruke disse CFL pærer? Omtrent overalt unntatt i kretser med en dimmebryter. Hvis du bruker dem som veranda lyser, vil du legge merke til at de er i utgangspunktet veldig svak i kaldt vær, gradvis lysere når de varmes opp. Den første CFL på markedet var ganske klumpete og ikke ville passe i de fleste lampe programmer, men den nye svært kompakt CFL vil passe overalt.
 4. 4
  Adressere bekymringer du måtte ha om de nye lyspærene. La oss håndtere de andre innvendingene også. Mange er bekymret for den fluorescerende flimmer at vi har alle observert i standard fluoriserende lys. Det er ikke et problem med CFL-tallet. En annen vanlig innvending er lys farge. Standard fluorescerende inventar hatt et dårlig rykte for å sette ut en hard blå-hvitt lys som forvrengte hudfarge farger. Endre belegg av rørene slik at de legger ut mer gul-hvitt lys, en naturlig farge, har løst det problemet. Den nye CFL er produserer også en mer naturlig gul-hvit belysning, slik at du kan bruke dem på badet over forfengelighet speilet.
 5. 5
  Få spesielle pærer for visuelt utsatte områder. Ved hjelp av CFL i baderomsinnredning der pæren er eksponert er problematisk for mange som protesterer mot den spiral utseendet på de utsatte pærer. Næringen forutså at innvendinger og tilbyr nå en 7-watts CFL med en ugjennomsiktig glass som etterligner utseendet av standard forfengelighet pærer.
 6. 6
  Legg opp besparelsene. Så hvor mye kan du spare, egentlig? Det er et veldig vanskelig spørsmål å svare på fordi du kan ha flere lys på enn en annen person - for eksempel, hvis du lider av lys deprivasjon i en lang mørk vinter. Alt i alt, kan spare opp til ca 25€ i måneden på en strømregning bare ved å bytte til CFL-tallet.

Tips

 • Endring av alle dine lyspærer på en gang er veldig dyrt. Planlegger å erstatte seks av gangen. Den første seks skal være i dem inventar du bruker mest, og dermed gi umiddelbare besparelser på din strømregning. Eller, selvfølgelig, kan du bare bytte dem ut når de går ut.

Advarsler

 • Fluoriserende lys kan forverre noen medisinske problemer. For eksempel kan det utløse anfall, migrene, vanlig hodepine, svimmelhet relatert til hjertesykdom, utslett relatert til Lupus, forverres tretthet, og kan også være involvert i noen lærevansker. Det er femten forholdene som er nevnt i Job Overnatting Network ( http://www.dol.gov/odep/programs/job.htm ) som skal innkvarteres ved reduksjon av denne type belysning. Selv om det strober raskere enn du kan oppfatte, fører det fortsatt avfyring av optiske nerver. Det bør utelukkes fra byggeforskrifter fordi det fører til spørsmål om utilgjengelighet for mange personer med nedsatt funksjonsevne, noen ganger uten bevissthet deres.
 • Du kan finne en advarsel om ikke å bruke disse lampene i lukkede inventar, for eksempel overhead lysarmaturer. Årsaken er at disse lampene ikke produsere noe varme, ikke på langt nær så mye som vanlige glødelamper, men nok varme til å varme opp et lukket rom. Dette gjør dem brenne lysere og kan føre til at de tidlig svikt. Hvis du vil bruke en CFL i et lukket ligaen, se etter en pære spesielt utviklet for bruk i lukkede steder. Mer dukker opp på markedet nylig.
 • Lysrør inneholder kvikksølv, så hvis en pære bryter i hjemmet følger riktig kvikksølv opprydding prosedyrer. Starter med åpne vinduer og puste gjennom et tykt stoff.