Wkino

Hvordan bygge en enkel regn innsamlingssystem


Ved hjelp av deler er lett innhentet på en lokal jernvarehandel og en 55 gallon plast tromme eller fat, lære å bygge en enkel, liten skala, regn samling system. Under tørre årstider, kan den samme trommel brukes for å dosere ut nøyaktige mengder av vann fra springen til individuelle trær og busker.

Trinn

Hvordan bygge en enkel regn innsamlingssystem. Skaffe en egnet plast fat, store plast søppel kan med et lokk, eller et trefat (e.
Hvordan bygge en enkel regn innsamlingssystem. Skaffe en egnet plast fat, store plast søppel kan med et lokk, eller et trefat (e.
 1. 1
  Skaffe en egnet plast fat, store plast søppel kan med et lokk, eller et trefat (e. G., En vin fat) som ikke har vært lagret tørt for mange sesonger siden de kan begynne å lekke. Gode ​​kilder for plast fat inkluderer leverandører av meieriprodukter som melk og iskrem, metall Plating selskaper, og bulk mat leverandører. Bare være sikker på at ingenting giftig eller dårlig for planter og dyr (inkludert deg!) Ble lagret i tønnen. En vin fat kan fås gjennom en vingård. Fat som tillater mindre lys gjennom vil eliminere risikoen for algevekst og etablering av andre mikroorganismer.
 2. 2
  Finn en plassering for fat under eller nær en av ditt hjem nedløpsrør. Du vil sannsynligvis nødt til å forkorte downspout av to eller tre meter å la fat skyve under det, enten ved å fjerne skruer eller nagler på en felles, eller mer sannsynlig ved å kutte av de siste to eller tre meter downspout med tinn klipp eller en baufil. Fleksible nedløpsrør kan kjøpes fra de fleste hjem forbedring boksen butikker. De vil lede vannet fra downspout inn i fatet. En alternativ tilnærming som har øye appell er å bruke et regn kjede - en stor metall kjede som kan renne ned. Hvis du ikke eier eiendommen, sørg for å få tillatelse før å endre nedløpsrør!
 3. 3
  Lag en plan og stabil plattform for regn fat ved raking skitt, legger grus, eller ved hjelp av noen murstein eller betongblokker å lage en lav plattform for det å sitte på. Husk at en tønne full av vann er veldig tung, så vær sikker på at du tillater dette i utformingen av plattformen.
 4. 4
  Hvis fat har en solid topp, må du lage et hull i en passende størrelse for downspout å strømme inn. Du kan ofte gjøre dette ved hjelp av en hole-skjæreutstyret på en drill, eller ved å bore en rekke mindre hull tett sammen og deretter kutte ut de resterende materialet med en baufil blad eller en bla sag.
 5. 5
  For å redusere risikoen for avl mygg og for å holde rusk fra taket fra å komme inn regnet fat, feste et stykke vindu skjermen til undersiden av fat toppflaten rundt vanninnløpet.
 6. 6
  Bor et hull i riktig størrelse basert på slangen smekke du installerer på siden av fatet, så nær bunnen som mulig med mindre du planlegger å kjøre PVC-rør inne i fatet til et sted nær toppen. Feste slangen smekke med skruer drevet inn i plast fat. Du vil sannsynligvis trenge å bruke noen drivning, rørleggere kitt, eller silikon rundt leddet mellom fat og slangen smekke for å unngå lekkasjer, avhengig av type maskinvare du bruker, og hvordan koselig det passer inn i hullet du boret.
 7. 7
  Feste en andre slange smekke til siden av sylinderen nær toppen, for å fungere som en "overflow". Legg ved en kort bit hageslange til denne overløp, og rute den til et blomsterbed, plen, hull boret i siden av et sekund regn fat, eller en annen nærliggende område som ikke vil bli skadet av noen rennende vann hvis tønne blir for full. Hvis du er sammenkobling av flere fat sammen, bør en av dem har en slange festet som kan renne av overløp.
 8. 8
  Fest en hageslange til nedre slange smekke og åpne ventilen slik at samlet regnvann til å strømme til plantene dine! Den nedre smekke kan også brukes til å koble sammen flere regn fat sammen for en større vann-reservoaret.
 9. 9
  Vurder å bruke et drypp vanning system i forbindelse med regn fat. Regn fat ikke oppnå noe i nærheten av trykket av byens vannforsyning, så du vil trenge for å unngå micro-sprinkleranlegg vedlegg, og du må bruke knappen vedlegg som skal levere fire ganger mengden av byen følger med vann som du trenger.

Tips

 • Du ønsker kanskje å prøve å sette litt vann i fat fra en hageslange når alt er på plass og eventuelle forseglinger har hatt tid til å tørke grundig. Den første gode regnskyll er ikke tiden for å finne ut det er en lekkasje i tønne din!

Advarsler

 • Hvis fat ikke allerede har en solid topp, sørg for å dekke det sikkert med en sirkel av malt kryssfiner eller en gammel søppelbøtte lokk skrus fast til veggene i fat eller en tung presenning sikret over toppen av fatet med bungee ledninger å beskytte barn og små dyr fra å falle inn i fatet og drukning.
 • Igjen, sørg tønna du bruker ikke inneholder sprøytemidler, industrielle kjemikalier, ugressmiddel, eller andre giftstoffer eller biologisk materiale som kan være skadelig for deg, dine planter, eller miljøet!
 • Stillestående vann er en utmerket grobunn for mygg, så det ville være en god idé å ta ytterligere skritt for å holde dem ute ved å forsegle alle åpninger i fat med caulk eller kitt. Dette kan også vurdere å legge tilstrekkelig ikke-toksisk olje (for eksempel vegetabilsk matolje) til sylinderen for å danne en film på toppen av vannet som skal forhindre at mygglarver fra klekking.

Ting du trenger

 • En ren plast fat, høy søppelbøtta med lokk, eller et trefat som ikke lekker
 • To slange smekker (ventiler med beslag for en hageslange på den ene enden og en flens med en kort rør stikker ut av det i den andre enden)
 • Hageslange
 • Kryssfiner og maling (hvis fatet ikke allerede har en topp)
 • Vindu skjermen
 • Treskruer
 • Vegetabilsk olje
 • En drill
 • En baufil
 • En skrutrekker