Wkino

Hvordan å vokse mose

Mosses er planter som utvikler seg fra sporer i stedet for frø. De trives naturlig i de fleste tempererte områder rundt om i verden. Selv om de utvikler seg i fuktig jord, kan mose vokser på alle harde underlag, og blir ofte sett på treet bark, steiner og andre faste områder. Siden moser er uten et vaskulært system for å utføre vann, så må disse fuktighet fra omgivelsene. De må også ha en tilstrekkelig mengde sollys for fotosyntesen å finne sted. Japanese hagearbeid brakt om den estetiske bruk av mose i et landskap, og moderne gartnere har siden tatt over ideen om mose som et dekorativt element. Siden moss ikke er ofte solgt i barnehager, må du få tak i noen "startpakke" mose fra et skogsområde før du tar fatt på å utvikle din egen mose. Følgende tips vil hjelpe deg å vokse mose.

Trinn

Hvordan å vokse mose. Finn en patch eller patcher av mose.
Hvordan å vokse mose. Finn en patch eller patcher av mose.

Skaffe mose

 1. 1
  Finn en patch eller patcher av mose. Du vil mest sannsynlig finne mose i fuktige, skogkledde områder som får litt sol. Som et alternativ, kan du ha en nabo eller venn som allerede har hage mose vokser.
 2. 2
  Bruk vinkeljern spade til å løfte av en strimmel av mose (størrelsen på spaden hvis mulig), grave dypt nok til å tillate en tomme (0,54 cm 2) av jord for å komme med mosen.
 3. 3
  Bruk en sparkel å forsiktig skrape mose fra stein overflater. Fjern mest mulig av mose-og underliggende lag av vedlagte jord som mulig.
 4. 4
  Fjerne mose vokser på trebark med så mye av overflaten materiale som mulig, selv tar noe av den bark om nødvendig. Mosen på barken vil trenge en del av barken er fuktig overflate for å overleve.

Lay mose

 1. 1
  Transplantere din mose inn i din hage plass. Finn en plass i hagen din som mottar middels til tett skygge. En plass som mottar morgensol og dagtid skyggen er best.
 2. 2
  Plasser mose i ganske sur jord. Mosses foretrekker en jord pH mellom 5,0 og 6,0. Tamp ned i jorda der du vil plassere mose, som løs jord vil hemme vekst siden mose utvide med sporer og ikke røtter.
 3. 3
  Legge mose på jorda. Forsiktig tamp den på plass. Moss som fremdeles er festet til en overflate, slik som bark, kan plasseres i en hage plass og vil begynne å forplante seg selv.

Forplante mose

 1. 1
  Lag en blanding å spre for mose forplantning. Velg en knyttneve-sized klump av sunn mose og smuldre det i en blender. Tilsett 2 kopper (270 ml) hver av vann og kjernemelk.
 2. 2
  Bland blandingen. Sette blender på laveste hastighet og bland til blandingen er konsistensen av en milkshake. Den kjernemelk vil fungere som et bindemiddel for å hjelpe mosen feste til en flate, og syrene i den vil hjelpe mosen til å vokse.
 3. 3
  Sett blandingen på bakken der du vil at det skal vises, eller spre den på steiner, potter eller andre statuaries innenfor hagen din.

Tips

 • Fordi mose får sin næring fra luften i stedet for fra jord, kan det lett kan opprettholdes, og krever ingen mat eller gjødsel. Det er viktig at mosen er holdt i et fuktig miljø. Etter planting eller overføre mose, sørg for at landskapet holdes fuktig enten gjennom lys vanning, eller ved å installere en automatisk mister. En vann-funksjonen lagt til området vil også bidra til å opprettholde høyere luftfuktighet.
 • Ved legging av mose, prøve å plassere et stykke bord eller annen hard gjenstand på toppen av mose og press. Dette vil tillate mosen å bånd med den underliggende jord.

Ting du trenger

 • Spade
 • Sparkel
 • Blender
 • Vann
 • Buttermilk