Wkino

Hvordan å vokse en urte te hage


En te hagen er en herlig hobby som kan utfylle resten av urtehagen og vil gi deg gleden av friske urte-te, mer korrekt kjent som urtete eller tisanes, på et øyeblikks varsel. Opprette en te hage i en container kan også lage en perfekt gave til noen.

Referanser til "te" nedenfor skal forstås å referere til urtete.

Trinn

Hvordan å vokse en urte te hage. Følg voksende instruksjoner for hver plante.
Hvordan å vokse en urte te hage. Følg voksende instruksjoner for hver plante.

Opprette te hage

 1. 1
  Velg en stor container eller en del av den eksisterende urtehage. Begge metodene for en te hage er greit, så lenge det er praktisk for deg.
 2. 2
  Forbered jorden eller gryte. Forbered jorden eller gryte som du ville gjort normalt for planting urter eller.
 3. 3
  Velg urter. Det er ganske mange urter og blomster som er egnet til å lage urtete. Ditt valg er avhengig av hva smaker du liker best og hva som vil vokse best for deg. Det følgende er en ren utvalg av gode muligheter:
  • - Dette er en flerårig favoritt for mange mennesker. Dens forfriskende smak er oppløftende og rensing, samt fantastisk for mage problemer av alle slag. Peppermynte er generelt veldig lett å vokse og nyter solrike og semi-skyggefulle flekker. Vokser veldig, veldig enkelt og med mindre du ønsker det gått over hagen, holde det pot-bundet. Bladene er den delen som brukes for å lage te.
  • Lavendel - en herlig, mykt duftende urter som er perfekt for beroligende, spesielt anbefalt for og lindrende hodepine. Lavendel vokser godt i full sol, godt drenert. Lavendel knopper er den delen av planten som brukes til te.
  • Lemon Verbena - en forfriskende og syrlig Lemony smaken kommer pakket i disse enkle, men lett å vokse blader. Den trenger full sol, og vil ikke tolerere harde vintre, så hold det pot-bundet hvis det er en fare i ditt område. Bladene er den delen som brukes til te.
  • Rose Hips - rose hofter er frøet tilfeller for roser. De er ekstremt høy i vitamin C og er veldig bra for deg. Rose hofter vil danne en gang rose bush går i frø. De rose hofter bør være dyp oransje-rødt før høsting. Rengjør rose hofter forsiktig før bløtlegging.
  • Bergamot - Bergamot bærer et snev av oransje smaken. Anlegget produserer nydelige lyse rødt, lilla eller rosa blomster, og er glad i full sol eller delvis skygge. Bladene og blomstene er egnet for bløtlegging.
  • Merian - denne urten har en fruktig, sitrus smak og en undertone av. Det gror godt i full sol til delvis skygge. Blader og er egnet for bløtlegging.
  • Kamille (tysk) - En herlig eple duftende urt, er dette en tradisjonelt brukt til å indusere ro og søvn. Det gjør en nydelig men delikat plen funksjonen med små tusenfryd-lignende blomster. Det tåler full sol til delvis skygge. Blomstene er den foretrukne del for å gjøre te.
  • Jasmine - med en duft som minner om sommeren, gir jasmin en delikat og fristende smak. Den vokser i full sol til delvis skygge, og selv om det kan være en del av din te hagen, trenger den en eller veggen på baksiden av hagen for å virkelig trives. Det er ikke egnet for kaldt vinterklima, men så hvis du tåle den slags vær, trenger du en potting ordning som kan flyttes innendørs. Blomstene er egnet del for å lage te.
  • Koriander (aka koriander) - brukes oftere i, er koriander også egnet for urtete og har en smak som ligner på Lady Grey te. Med sterke undertoner, bærer denne teen en krydret og syrlig smak. Godtar full sol til delvis skygge og er en ideell container urt. Bladene brukes til te.
  • Timian - timian er ansett å være en god te for lindrende mageproblemer og sår hals. Det er krydret og kan være en ervervet smak - prøv det først før kutte for mye urt! Det er tolerant av full sol og semi-skygge og er en ideell container urt. Bruk bladene til te - hvis blomster er til stede, kan disse også bli lagt til.
  • - Hvis du elsker lukten av fioler, fiolett te vil trolig være en favoritt med deg. Fioler foretrekker skyggefulle voksende områder og er enkle potteplanter hvis ønskelig. En utmerket kilde til vitamin A og C. Violets anses å være beroligende og forfriskende, og er en god tonic etter vinteren. De tørkede blader og er egnet for bløtlegging (friske blomster kan brukes til effekt - se bilde).
  • Rosemary - Rosemary har lenge vært brukt i infusjoner for lettelser emosjonell depresjon og blodsirkulasjon problemer. Denne planten foretrekker sterke full sol, men tåler lys skygge, og krever godt drenert jord.
  • Stevia - Stevia er en trygg og naturlig urte søtningsmiddel, brukes i stedet for sukker i en urte infusjon og trygt for diabetikere å bruke. Stevia ikke håndterer kaldere vær godt i det hele tatt og bør derfor være en potteplante urt som er brakt innendørs under kuldeperiode og vinteren. Bladene er naturlig søt og deres søthet kan konsentreres ved tørking eller dehydratisering dem
 4. 4
  Følg voksende instruksjoner for hver plante. Hold tea garden weed-fri og bruke en kompost te eller annen naturlig kilde til næringsstoffer for å ernære den.

Å gjøre frisk urtete

 1. 1
  Plukk blader eller blomster. Det beste tidspunkt på dagen for dette er bare etter at duggen er tørket, men før varmen fra solen begynner å trekke de oljer ut av anlegget.
 2. 2
  Forbered bladene. Bladene skal være mørbanket å slippe sine essensielle oljer. Gjør dette ved å gni dem sammen.
 3. 3
  Lage te. Tilsett urter til en tekanne eller direkte til en eller cup. For hver kopp te, legge til ca 2 til 3 ts av friske blader og / eller blomster. Slice nyper i to før du legger. Bildet i denne delen viser direkte infusjon av kamille blomster.
 4. 4
  La det bratt i 5 minutter. Dette vil sikre at smakene frigjøres og fullt utbytte av den urten eller blomst kvaliteter er tilgjengelig.

Lage en te hage gave

 1. 1
  Bruk en beholder versjon av tea garden. Plant urter og blomster av valg og arrangere godt. Hvis du vet hvilke te din gave mottakeren vil like best, så velger de.
 2. 2
  Skriv et lite kort med informasjon om egenskapene til te hage. List opp urter og blomster, deres voksende behov, deres helsemessige fordeler og hvordan du får frisk te. Feste denne til beholderen.
 3. 3
  Pakk i klar cellofan. Forutsatt at beholderen ikke vil bli sittende rundt i sola for lenge, kan du presentere din gave innpakket i klar cellofan med et stort bånd bue for et spesielt preg. Sørg for at beholderen har blitt godt vannes og er ikke lekker før innpakning.

Tips

 • Hvis ønskelig, kan du tørke dine urter. Når du bruker tørkede urter, redusere mengden av urter med halvparten til tre fjerdedeler av mengden av frisk urt du vil bruke.
 • Rugosa roser danner gode rose hofter.
 • Hvis ønskelig, tilsett en klype malt koriander krydder til toppen av en koriander infusjon for ekstra spiciness. [Merk:. I europeisk Norsk bladene er vanligvis kjent som "koriander" mens frøet pods er mer kjent koriander krydder, i britisk engelsk begge er kjent som koriander]
 • Eksperimentere med iste versjoner - bergamot, og nyper kan gjøre gode avkjølt urtete.
 • Med mindre drikke laget bruker te-planten, Camellia sinensis, er det teknisk sett ikke en te, men en "urte infusjon."
 • Dekorere din te hagen hvis det er ønskelig å gjøre det en spesiell del av hagen din.
 • Tilsett sukker til myntete for en virkelig forfriskende smak i stil med marokkanske te.

Advarsler

 • Sitronmelisse, (må ikke forveksles med sitron verbena), og peppermynte vil overta garden dersom gitt muligheten. Hold dem pot-bundet hvis dette er et problem for deg.
 • Hvis du er allergisk mot Ragwort, kan det være en god idé å unngå kamille te, som en lignende allergisk reaksjon kan forekomme.
 • Ikke bruk urter eller blomster som har rester av plantevernmidler. Når voksende, bruke naturlige pest reduksjon metoder. Hvis du skaffer deg blader og blomster fra andre steder, vet om plantevernmidler ble brukt før inntak.