Wkino

Hvordan å svare på døren trygt

Hjem invasjon - det vil si med makt inn i et hjem å begå ran eller andre forbrytelser mens beboeren er til stede - er skremmende, personlig truende, og kan skje hvor som helst. Denne typen ran blir stadig vanligere. Kriminelle få innpass ved å stille som legitime besøkende. Denne artikkelen viser hvordan du kan identifisere en potensielt farlig som ringer før du åpner døren, fordi når han kommer inn i hjemmet, er det ofte for sent å gjøre noe med det.

Trinn

Hvordan å svare på døren trygt. Tenk før du åpner døren.
Hvordan å svare på døren trygt. Tenk før du åpner døren.
 1. 1
  Tenk før du åpner døren. Er du faktisk forventer noen? Har de en hensiktsmessig-merket bil? Er du alene og sårbar?
 2. 2
  Se å se hvem den besøkende er. Se gjennom et kikkhull eller sørge for at sikkerheten kjeden er låst og åpne døren på gløtt. Hvis du ikke kjenner den personen spør dem sin virksomhet og be om at de viser sin identifikasjon. Hvis de har en legitim grunn til å være på stedet (dvs. de jobber for strømleverandøren eller er de en politimann), vil de gjerne vise deg deres ID. Hvis du fortsatt er redd for å la dem inn, be dem om å komme tilbake senere og har en venn kommer over når de er planlagt å gå tilbake.
 3. 3
  Sjekk på person. Hvis personen hevder å være fra, for eksempel, den elektriske selskapet, og du ikke har fått beskjed om at noen ville komme, ringe selskapet å se på ham. Selv om han viser deg identifikasjon, er det en god idé å ringe og sjekke: hans ID kan være falske. Slå opp nummeret i telefonboken din, ikke ringer et nummer som den besøkende gir deg, som det kunne tilhøre en medskyldig.
 4. 4
  Ta det trådløse hjemmenettverket telefon eller en trådløs mobiltelefon til døren med fingeren i nærheten av en speed dial som kaller nødetatene (911 i USA og canada) automatisk. Vær forsiktig så du ikke skyver antall uhell i tilfelle den besøkende er vennlig.
 5. 5
  Ta et bilde av den som ringer og hans bil (med tags synlig) og fest kameraet før du åpner døren. La ham vite at du har tatt denne forholdsregelen.
 6. 6
  Forlate huset hvis du føler deg ukomfortabel etter å ha latt noen i. Hvis du har gjort ditt beste for å verifisere en persons identifikasjon, men du begynner å føle ubehag etter at du har latt den besøkende i huset, utgjør en unnskyldning for å forlate huset og gå til en nabo hjemme eller ringe politiet. Hvis du føler deg truet, ikke bekymre deg om å være uhøflig - løpe ut av huset og ringe politiet så raskt som mulig.
 7. 7
  Ikke svare på døren hvis du er sårbar, eller trett.
 8. 8
  Installer en sikkerhetsdør. En ekstra kraftig dør med døde bolt vil legge en barriere mellom deg og personen på dørstokken. Du kan åpne døren (etter å ha sett gjennom kikkhull) og fortsatt være beskyttet.

Tips

 • Lære barn å svare på døren riktig. Barn er ofte ivrige etter å svare på døren, og hvis du ikke kan være sikker på at de vil gjøre det trygt og sikkert de bør være forbudt fra å gjøre det.
 • Hvis du har mistanke om fare, ikke åpne den døren! Du har rett til å være trygg og komfortabel i ditt eget hjem. Med mindre huset er i brann, ingen har rett til å gå inn i ditt hjem. Holde døren låst og fast fortelle personen at det ikke er en god tid og be ham om å forlate. Hvis personen fortsetter, er han / hun adgang forbudt og kan være farlig, ringe nødtelefonen umiddelbart. Trenet operatør i den andre enden av linjen vil hjelpe deg å avgjøre hva de skal gjøre og kan sende politiet hvis du trenger dem.
 • Hvis personen på døren ser rart ut, dvs. de bærer store solbriller, bære en hette over hodet, skjuler noe bak ryggen hans, eller prøver å skjule ansiktet sitt, er det mest sannsynlig at de kunne prøve å skade deg eller skrive inn ditt hjem uten tillatelse og stjele dine eiendeler. Egentlig kan du valgte aldri å åpne døren, kan selv kriminelle synes å være ufarlig... før det er for sent!
 • Installere et kikkhull i døren din hvis du ikke har en allerede. Hvis du må åpne døren for å få en titt på den besøkende, er du sårbar. Hvis du har en sikkerhet kjede, sørg for at du bruker den riktig hver gang du svare på døren. Vær imidlertid oppmerksom på at nesten hver sikkerhet kjeden kan brytes ved en rask spark fra en motivert kriminell.
 • Vurdere en enkel og billig, CCTV kamera rettet over inngangsdøren, slik at du kan se den besøkende fra komfort - og sikkerhet - i din egen stue. De fleste av disse er under 40€ plugg inn i din TV eller video, og kommer med ekstra funksjoner som en dørklokke, eller muligheten til å starte en videospiller i tilfelle at bevegelse registreres.

Advarsler

 • Sikkerhet kjedene er ikke nødvendigvis alt som sterk, og vil bryte hvis døren er truffet av noen av tilstrekkelig størrelse og styrke. De kan også kuttes ved hjelp av bolt cutters.
 • Tenk å ha en låsesmed installere ekstra lange bolter som fester kjettingen inn i utformingen av døren (og ikke bare i den dekorative treverk). Mens han er der, sjekk ham har integriteten til deadbolt lås, de fleste "låste" dører kan bli kastet åpne ved en bestemt tyv med to eller tre spark.
 • Hvis noen tvinger seg på, og du gjør beslutningen om å kjempe tilbake, gjør det med en gang - det er mye tryggere enn å vente. Hvis noen kommer til voldsomt angrep deg, vil de sannsynligvis vil gjøre det bak den lukkede døren. Så kjempe så snart de prøver å tvinge seg i. Vær svært forsiktig med å gjøre en beslutning om å bekjempe noen, slik avgjørelse bør ikke gjøres lett. Ikke utsette deg selv ytterligere ved å forsøke å avvæpne noen vifter med en pistol eller andre våpen. Dessverre, nesten alle fordørene åpnes i, som gir angriperen en betydelig fysisk fordel.
 • En kvinne som ringer kan være farlig også! Mange som ville utøve forsiktighet med en mannlig besøkende vil slippe sine vakt når en kvinne eller jente kommer ringer. Husk at kvinner har vært kjent for å delta i hjemmet invasjoner og andre forbrytelser, og de er noen ganger brukt som lokkeduer for å få inngang fordi folk vanligvis føler seg tryggere rundt dem.