Wkino

Hvordan handle etter et jordskjelv

Når et jordskjelv starter, er alt du kan gjøre plassere deg selv i det tryggeste stedet mulig og holde på til risting er over. Men når skjelvet er over, det er mye du kan gjøre for å holde trygt og til å hjelpe andre overleve også.

Trinn

Hvordan handle etter et jordskjelv. Sjekk deg selv for skader.
Hvordan handle etter et jordskjelv. Sjekk deg selv for skader.
 1. 1
  Sjekk deg selv for skader. Administrere førstehjelp eller prøve å få hjelp fra andre i nærheten om nødvendig. Når du har en tendens til deg selv, sjekk andre i nærområdet for skade og administrere førstehjelp etter behov.
  • Hold et spesielt øye for de som kanskje ikke være i stand til å hjelpe seg selv, som de eldre, funksjonshemmede, spedbarn og barn.
  • Uavhengig av alder eller skrøpelighet, er enhver person som er fanget i rusk i fare for skader, sjokk og ytterligere skade fra bevegelse av bygningsdeler eller etterskjelv.
  • Ikke flytt alvorlig skadet med mindre det er absolutt nødvendig. Vent til ambulansepersonell eller andre personer med kunnskap til å hjelpe. Men det er nyttig å være med noen for trygghet og komfort, historier om overlevende i skjelvet soner viser at folk som hadde hendene holdt eller ble uttalt til stadig funnet større styrke til å trekke på å overleve enn de overlatt til seg selv.
 2. 2
  Ta på gode sko, lange bukser, en langermet skjorte og arbeidshansker for beskyttelse mot knust glass og rusk. Hvis du kommer til å prøve og se etter andre mennesker, være skikkelig kledd og finne en hjelm også.
  • Hvis du bor og arbeider i et skjelv-utsatt område, alltid ha egnede sko med deg. Hold et par på jobb og når du går på turer, klatrer i ulendt, flytende eller rusk strødd bakken i høye hæler, flip flops eller bare føtter ikke kommer til å være trygg.
 3. 3
  Evaluer din nærmeste sted for sikkerhet. Hvis dine umiddelbare omgivelser synes usikre, flytte til et tryggere sted. Følgende er noen potensielle farer å være klar over:
  • Tsunami. Hvis du bor i et kystområde, kan et sterkt jordskjelv utløse en tsunami. Hodet for høyt i terrenget når risting stopper, ikke vente på en alarm som det ikke kan komme i gang, eller i det hele tatt. Bare anta at det er en mulighet, du kan komme ned igjen, ingen skade skjedd, hvis det ikke eventuate men det kommer til å være mye vanskeligere å få tapt tid hvis en tsunami kommer fram.
  • Ødelagte gassledninger. Smell for gass røyk og lytte etter blåser eller hvesende støy som kan signalisere en gasslekkasje. Hvis du har mistanke om en gasslekkasje, åpne et vindu og forlate stedet umiddelbart. Slå gassledningen av fra utsiden ventilen hvis mulig, og ringe kraftselskap. Ikke forsøk å slå gassen tilbake på selv, selv om det er dager etterpå. Reparere selskaper kan ta litt tid å nå ditt område.
  • Elektriske farer. Gnister, ødelagte eller frynsete ledninger eller lukten av brennende isolasjon all signal et elektrisk problem og en brannfare. Slå strømmen av på hovedbryter eller sikringsskap. Hvis du må gå gjennom vannet for å komme til sikringen boksen, anbefaler Røde Kors ringer en elektriker for å få hjelp fordi vannet presenterer en mulig elektrisk støt. Hold barn og kjæledyr borte fra slike eventuelle berørte vannforekomster.
  • Strukturelle ustabilitet. Se opp for løs puss, gips, tak, bjelker, skorsteiner og trapper som kan falle. Inspisere vinduer, dører, trapper og gulv for tegn på skade. Når det gjelder eksterne funksjoner, stå godt unna for å inspisere dem som murstein, paneler, glass, etc., kan falle når som helst. Internt, ikke bruk trapper eller stå under noe sannsynlig til å falle før du er sikker på at det er trygt.
  • Forurenset vann. Se og lytte etter tegn på skadede vann eller kloakk linjer. Ikke bruke toaletter hvis kloakknettet er skadet, og hvis du mistenker at vannet linjene skadet, ikke drikke vann fra springen. The Federal Emergency Management Agency notater som du kan smelte isbiter for trygt drikkevann. Forhåpentligvis vil du allerede har lagret noen friskt drikkevann for nettopp en slik krise.
  • Farlige kjemikalier. Rydd opp farlig søl som ikke nødvendiggjør forlate området umiddelbart. Eksempler inkluderer blekemiddel, sølt medisiner og brennbare væsker.
  • Fallende gjenstander. Innholdet i høye hyller og skap kan skifte under jordskjelv. Vær forsiktig når du åpner skapdører eller trekke elementer av høye hyller.
 4. 4
  Lytt til en nødsituasjon radio eller bruke en batteridrevet TV for å motta siste nødinformasjon noen instruksjoner tilgjengelig. Det er også hånd-sveiv radio-og TV-modeller som krever ingen annen strømkilde.
  • Solar / batteridrevne eller hånd-sveiv radioer bør være en del av din katastrofe beredskap kit. Noen av disse enhetene vil også lade mobiltelefonen.
 5. 5
  Sjekk din fasttelefon etter summetonen, og din mobiltelefon etter et signal. Telefonlinjer er ofte overbelastet etter en katastrofe, bare bruke telefoner til å rapportere umiddelbare, livstruende nødsituasjoner. Røde Kors anbefaler å plassere en svært rask telefon til kontaktpersonen utpekt i jordskjelvkatastrofen plan. Denne personen kan holde oversikt over status og plassering, og holde deg oppdatert om andre som har sjekket inn fra katastrofeområdet.
  • Hvis du får tilgang Twitter, kan det være en veldig rask og nyttig måte å sende ut en melding om at du er i orden, for å be folk om å ta kontakt med familiemedlemmer for deg, for å be om overnatting eller annen hjelp, etc.
 6. 6
  Hold ut av og bort fra ødelagte bygninger. Spesielt pass av skorsteiner, ødelagte vegger, balkonger og høy plassert skilting eller gjenstander hengende fra bygningen som kan falle på deg. Etter jordskjelvet farer kanskje ikke umiddelbart opplagt som du vandre rundt, aktivt vurdere hver nye området for sikkerhet når du taster det ved å se opp så vel som rundt deg.
 7. 7
  Vær oppmerksom på etterskjelv. Store jordskjelv blir ofte etterfulgt av mindre skjelv som kan skje minutter, timer, dager, eller måneder etter den første store jordskjelvet. Behandle hver ettervirkninger som et friskt skjelvet når det gjelder sikkerhet og revurdere dine omgivelser for sikkerhet etter hvert stor en.

Tips

 • Det er en god idé å ha en "sikker" person å kontakte som lever utenfor din region, så hvis telefonlinjene er gale - de kan være koblingen fra deg til alle andre.
 • Også - hvis du trenger korrigerende linser for å se - ALLTID ha brillene dine (eller en reserve) innen rekkevidde. Når ting er i ruinene rundt deg er det viktig å være i stand til å se.
 • Umiddelbart fylle badekaret med vann - dette vil fungere for en vannkilde hvis du får desperat.
 • Røde Kors anbefaler å holde dyrene tett og under kontroll etter et jordskjelv. Dette holder dem ut av farlige områder og lar deg overvåke deres atferd.
 • Hvis du må kjøre, være svært forsiktig. Se etter ødelagte veier og forventer trafikk-signaler til å være ute.
 • Hvis du forberedt godt på forhånd, vil du være i en bedre posisjon til å ta effektive tiltak etter skjelvet. Du bør ha en katastrofe kit klar, vet grunnleggende førstehjelp og har en innøvd katastrofe plan på plass med dine kjære.
 • Hjelpe de mindre heldige enn deg hvis ditt hjem er ikke berørt. Folk som hjem har blitt ødelagt trenger ly, se om du kan avse et rom for litt.
 • IKKE kjør utenfor under et jordskjelv, får under et solid objekt som et bord.
 • hvis du er i sengen når et jordskjelv treffer, bare rulle over til gulvet og holde seg ved siden av sengen. Noe fallende vil bli fanget opp av sengen, og vil gjøre et trygt pyramide over deg.
 • Sørg for at du kan få din jordskjelv kit. Hvis det er i bilen eller garasjen, kan det begravet i rusk og du vil være i stand til å få til det. Utenfor vekk fra bygninger og sikret fra plyndrerne eller dyr er best.

Advarsler

 • Ikke kjør eller la barn leke i ruinene. Grus er svært ustabil og kan skifte uten forvarsel, å forlate gapende hull der du kan falle og mer rusk kan kollapse innover mot deg. Advare noen av steinsprut hvis du ser dem komme inn på det.
 • Få kutt, riper og skrubbsår behandlet. Du må kanskje en stivkrampe booster selv om sårene dine er overfladiske.

Ting du trenger

 • Nød / katastrofe kit
 • Førstehjelpsutstyr eller elementer
 • Solid, trygg, lukkede sko
 • Lange klær