Wkino

Hvordan å nærme seg en bortkommen katt eller hund

Dyr som du finner på gaten kan være ganske farlig, må du alltid huske at de er trolig skremt av deg, og hvis du utilsiktet true dem, vil de bli voldelig. Følg disse trinnene, og ideelt sett, vil dyret lære å stole på deg, og forhåpentligvis bli tamme nok for deg å ta med hjem.

Trinn

Hvordan å nærme seg en bortkommen katt eller hund. Få dyrets oppmerksomhet.
Hvordan å nærme seg en bortkommen katt eller hund. Få dyrets oppmerksomhet.
 1. 1
  Få dyrets oppmerksomhet: Vanligvis gjør en myk klikke støy med tungen din, eller ved å snakke med den stille vil være effektiv. Det er viktig at du ikke skremme skapningen.
 2. 2
  Nærmer dyret veldig sakte. Gjør hva du kan for å fremstå som liten som mulig og forhåpentligvis mindre skremmende, hvis du kan gå opp til den med kragen vendt den, men husk å holde oppmerksomme. Ikke gå ned på hender og knær, vil det gjøre det vanskeligere for deg å komme bort hvis dyret bestemmer seg for å angripe. Kun komme innen 10-15 meter av dyret.
 3. 3
  At dyret kan ta den endelige tilnærmingen når du er nær. Ring til det i en beroligende stemme og prøve å få dyret til å komme til deg. Sette ut hånden, forsiktig klapp bakken, og du kan også kaste dyret mat, kaste mat til siden og ikke direkte på dyret.
 4. 4
  Unngå langvarig kontakt med øynene. Let til den ene siden av hunden i stedet for stirrende det ned. Hunder anser dette for å være et tegn på dominans. De tolker det som en slags utfordring, og det kan føre til at hunden tror du vil kjempe. (Helt merke at hunder du vet vil vanligvis ikke holde blikket for lenge? Eller katter som gjenskinn på hverandre så lenge som mulig før en kamp. For dem er det veldig uhøflig, så dette er grunnen. Og hvorfor det er best å unngå det!)
 5. 5
  Hold ut hånden slik at baksiden av hånden din er vendt mot dyret. Dette er mindre truende for de fleste dyr, og også reduserer sjansene for fingrene å bli bitt.
 6. 6
  Observere dyrets kroppsspråk hvis det ikke nærmer deg. Det er best å la kattene komme til deg, de er jegere selv, men liten nok til å vite farene ved å være jaget! Men for hunder kan du sakte - veldig sakte - begynner å ta noen små skritt mot dyret hvis det virker vennlig, men bare sjenert.
 7. 7
  Hold deg rolig og sakte tilbake bort hvis en hund snarls eller bares sine tenner... eller en katt, og det er growling eller piping på deg. IKKE kjøre.
 8. 8
  Forbli urørlig som dyret snuser på hånden din.
 9. 9
  At dyret kan fullføre sin undersøkelse av hånden og deretter sakte bevege hånden til en skulder. Ikke pet det hodet som det vil skremme dem eller få dem til å bite. Husk at mange dyr har områder som de ikke liker å ha berørt, så gå sakte.
 10. 10
  Vente til dyret er behagelig før nå for ID-taggen. Snakke sakte og gå sakte for å unngå skremmende eller oppsiktsvekkende dyret. Hvis dyret har ingen ID tag telefon den lokale redningssentral, veterinær, eller et sted dyret vil være i stand til å bo.

Tips

 • Aldri hjørne et dyr. Det vil gjøre det føler seg fanget og føler som om den har ingen annen mulighet enn å angripe deg.
 • Selv etter at dyret har fastslått at du mener ingen skade, betyr ikke dette at brå bevegelse ikke vil skremme dyret. Husk å bevege seg sakte.
 • Mat er en fantastisk måte å vinne et dyr tillit. Start ved forsiktig å kaste et lite stykke til den ene siden av dyret, og ikke direkte på den.
 • En vennlig katt vil gni hånden etter sniffing det for et øyeblikk.
 • Hvis du ikke kan få tillit av dyret, men frykter for sitt liv eller sikkerhet, er den beste tingen å gjøre er å ringe din lokale dyr ly. De kan også gi deg råd om hvordan best å håndtere få tillit av dyret.
 • Hvis det knurrer på deg, ikke bekymre deg eller vær redd; dyr kan føle frykt og vite når du er redd. Så de tror de er sjefen. Bare holde deg rolig og avslappet, er det vanligvis bare skremt av deg.
 • Lage myke høyfrekvente lyder som en handling av vennlighet.

Advarsler

 • Være svært svært forsiktig når du nærmer deg et merkelig dyr! Hvis det er bortkommen, kan det ikke ha hatt noen form menneskelig kontakt, for en stund, og vil ikke nøle med å angripe deg hvis den tror du er farlig! Selv om det er innenlands, kan det være tapt og desperat.
 • Hvis det er en hund, og det freser og bares sine tenner eller en katt, og det er growling eller piping på deg, ikke løpe. Bare holde deg rolig og sakte tilbake unna. (Omarbeidet her, da dette er viktig!)
 • Folk er ofte motet til å nærme seg et merkelig dyr, da det kan være en rabies risiko. Imidlertid er det sannsynlig at du vil finne at rabies er alt, men ikke-eksisterende i din region. Hvis du ønsker en ny hårete venn, ikke vær redd for å bli venn med en bortkommen. Bare sørg for å ta det sakte, og når du har bestemt deg for å holde din nye venn, få dem sett av en veterinær asap. Eller du kan vurdere å adoptere fra et dyr ly.
 • Sørg for at dyret ikke bite deg, eller du kan bli syk. Ikke la noen barn i nærheten dyrene. Vær forsiktig med hvordan du prøver å få dyrene tillit fordi du kan bli satt i skade måte.
 • Pass på at det ikke har noen sykdom og har blitt vaksinert riktig.