Wkino

Hvordan ta vare på en vannlevende salamander


Vannlevende salamander er bemerkelsesverdig morsomt og veldig lett å vedlikeholde. De er relativt aktiv for en etcotherm, lang levetid, svært personable, ivrig akseptere pelletert mat, og kan oppbevares i noe så enkelt som en krabat keeper med et par inches av dechlorinated vann og et sted å gjemme seg. For mange, de er ideelle kjæledyr.

Trinn

Hvordan ta vare på en vannlevende salamander. Sørg for at du har din salamander kabinett alle satt opp før du hodet ut for å kjøpe en.
Hvordan ta vare på en vannlevende salamander. Sørg for at du har din salamander kabinett alle satt opp før du hodet ut for å kjøpe en.
 1. 1
  Sørg for at du har din salamander kabinett alle satt opp før du hodet ut for å kjøpe en. En ti gallon tank er et godt valg, din salamander vil passe perfekt i det som voksen. Artene vanligvis finner i dyrebutikker, Cynops pyrrhogaster, vil maks ut på ca 4-5 inches, slik at du ikke trenger å oppgradere til en større størrelse kabinett.
  • Det ideelle forhold mellom vann og jord er 12:57. Din salamander må nok areal til å fullstendig komme ut på. Du kan skråningen steiner opp mot en kant for å skape en øy eller plassere en stor stein i. du må passe på at det ikke er så glatt som salamander noen ganger har problemer med å klatre.
  • Du trenger ikke en ovn-fleste salamander foretrekker kjøligere vann (50-70F), men ikke holde dem nær et vindu (spesielt om vinteren) eller i en utkastet sted.
  • Du trenger ikke et filter, men du kan bruke en hvis du vil. Hvis du velger å bruke et filter, prøv å finne en som kan være fullt neddykket og prøve å få den minste størrelsen du kan så strømmen ikke blir for sterk. Hold det slått på i 24 timer før du introdusere salamander slik at du kan sørge for at den fungerer som den skal. Hvis du bruker et filter som heller vann ut toppen og henger på siden av akvariet, må du sette noen form for vann-pause under den slik at vannet vil renne inn i din salamander heller enn kaskade. En plante eller høye klippen vil fungere godt. Du trenger ikke å kjøre den 24-7, et par timer om dagen vil være nok til å holde vannet klart. Selv med et filter, vil du fortsatt trenger å gjøre vannbytter. Prøv et sted mellom hver 2 til 3 uker. Holde justere den til du finner ut hva som fungerer best for din situasjon.
  • Hvis du ikke bruker et filter, endre 25% av vannet hver uke. Hevert ut vann fra bunnen av tanken. Hvis overflaten av vannet noen gang ser skyet eller filmy, bare overflaten, dette er ingenting i det hele tatt å bekymre seg for. Hvis du må ta salamander ut av akvariet, må du plassere ham i en beholder med en sikker lokk (slik at han ikke slipper ut). Bytt samme mengde vann som du tok ut med dechlorinated vann.
  • Du trenger et lokk for akvariet ditt. Salamander er escape kunstnere og vil krype ut av enhver sprekk de kan finne.
  • Det viktigste dekorasjon kan du gi din salamander er et trygt sted å gjemme seg. Neon fisk hus som stort utvalg butikker selger for to dollar eller så fungerer perfekt for en salamander å krølle opp i. Formen som fungerer best slags ser ut som en små m. Det spiller egentlig ingen rolle hva du bruker, men du vil ønske å bruke en liten hule eller stein eller trestykke at salamander kan gjemme seg i eller under for å føle seg trygge. Bruk aldri noe du funnet utendørs, alltid bruke noe som er trygt for akvarier. De fleste salamander også liker å ha enten falske eller levende planter til å klatre på (de er helt kjøttetende så hvis du velger levende planter, vil de være helt trygg), stein eller grus for å grave i. Pass på at alt du putter i tanken er stabil nok så hvis din salamander bestemmer seg for å grave, vil ingenting velte og knuse den i hjel.
  • Et termometer er heller ikke nødvendig, men er alltid en god ide.
 2. 2
  Kjøp din salamander.
  • Pass på at du kjøper fra en pålitelig sted og selvfølgelig ikke noen gang kjøpe en salamander fra et bur hvor en eller flere lå døde.
  • Velge en som er våken og viser ingen sår eller åpenbare tegn på sykdom. Når det går eller svømmer, bør det gå greit, og med nåde.
  • Se etter to klare øyne, fire sifre på hver fot, og en glatt rygg og hale uten nips ut av det. Se tanker for å sikre å få en sunn dyr.
 3. 3
  Ta din salamander rett hjem. Ikke tilsett vann fra dyrebutikk i tanken din. Bruk et nett eller hendene (hvis du bruker hendene, sørg for å vaske dem godt med såpe først og skyll dem svært godt også, aldri ta en salamander i halen;. Prøve å løfte den under buken med en skålformet hånd i stedet.) å øse din salamander ut av posen og inn i sitt nye hjem.
 4. 4
  Vet hvordan du skal håndtere salamander. De fleste mennesker vil fortelle deg at du aldri skal håndtere en salamander med hendene. Det er ikke uten risiko, men det kan oppnås en sikker måte. Salamander gjøre produsere giftstoffer i huden som kan skade deg, og den enkleste måten å unngå dette på er å vaske hendene godt med såpe før du håndterer dem. Skyll hendene til alle spor av såpe er borte. Hold hendene litt våt når salamander er på dem, og når vennen din hud føles klissete å ta på (normalt etter 5 minutter eller så), retur ham til tanken hans og vask hendene igjen godt. Aldri spise mat fra hendene eller berøre ansiktet etter å ha håndtert noen salamander / salamander uten å vaske hendene og insisterer på andre du lar gjør det privilegium å håndtere din salamander / salamander det samme. Dette vil sikre at du ikke blir syk av salamander og i sin tur vil det forbli sunne. Amfibier har svært porøs hud og eventuelle skadelige kjemikalier på huden din vil bli overført til kjæledyret ditt. I tillegg er det normalt ikke en god idé å håndtere din salamander mens du står, med mindre hendene er over tanken sin. Noen ganger salamander vil hoppe eller vrikke uventet og falle til bakken kan være katastrofalt.
 5. 5
  Fôring salamander. I sine naturlige omgivelser, er salamander tiltrukket av ting som beveger seg (andre levende ting). Det er vanligvis lett å få tak ormer fra en dyrebutikk, som skal danne grunnlaget for din salamander kosthold. Du kan selv være i stand til å heve ormer selv (bloodworms / tubifex er ideelle for dette). Flere typer orm blir brukt som mat for salamander og salamandere, for eksempel: hvite ormer, sorte ormer, bloodworms / tubifex ormer, bloodworms, Phoenix ormer, mealworms, sirisser, og noen ganger voks ormer, blad ormer, røde wigglers / pan ormer, eller nightcrawlers. Daphnias, vingeløse bananfluer, og knappenålshode sirisser, kan kjøpes på nettet hvis salamander eller salamander er svært liten. Hvis du velger å bruke pellets, kan de bli stappet i en hakket nightcrawler delen. Større byttedyr kan gis dersom det er en stor salamander. Din salamander kan nyte en og annen klype fryse tørket bloodworms.
 6. 6
  Varierer beløpene på først for å se hva som fungerer best. Hvis dette viser seg problematisk, feile på siden av å holde det litt underernært heller enn forspist. Noen ganger salamander vil gå av mat for en uke eller to. Dette kan skje hvis de molt. Du vil sannsynligvis ikke legge merke til salamander molting først fordi skur huden er bare så tykk som bredden på en enkelt hud celle, er ganske gjennomsiktig, og de fleste salamander vil spise deres hud rett etter det kommer off-dette er helt normalt.

Tips

 • Observer salamander så lenge du kan i dyrebutikk før du kjøper den Sørg for at den har klare våkne øyne:. Spiser normalt, og puster lett
 • Ta ut noen uspist "død" mat. Levende ormer kan være i stand til å leve i din salamander tank og gi en pågående matkilde. Vannbytter vil holde miljøet i god form (alltid la vannet sitte ute i minst 48 timer før bruk, slik at kjemikalier som klor til å fordampe).

Advarsler

 • Du kan ikke bruke vann direkte fra springen - kjemikalier i det vil drepe din salamander. Du må la vannet sitte ute, i en åpen container, i minst 48 timer eller lenger, slik at kjemikaliene kan fordampe ut av springen vann før du legger det til i salamander tank. * Ikke bland ulike arter sammen. De kan skremme eller spise hverandre, eller bringe sykdommer fra andre deler av verden sammen i et lite område, forårsaker angre stress og føre til døden.
 • IKKE slippe et kjæledyr ut i naturen! Det er avhengig av deg for den omsorg og det ville ikke gjøre det på sin egen nå som det er et kjæledyr. Enda viktigere, hvis den ikke kommer herfra, du ville være å innføre en utenlandsk arter som kan ende opp med å tørke ut de innfødte de med å konkurrere om mat, eller mest sannsynlig, utenlandske patogener som ville utslette en lokal befolkning. Så selv om du fanget ditt kjæledyr lokalt, ikke slipp den. Gi den til en venn, selge den, eller ha dyrlege humant avlive den.
 • Ikke bare nappe en salamander eller salamander ut av wild selv å holde som kjæledyr uten minst å sjekke med din lokale DNR først. Du kan ende opp med en heftig bot hvis den du fanget var en truet art i ditt område.
 • Vask hendene godt før og etter håndtering av en salamander. Mange salamander har giftig sekret som er farlig. Og sørg for at andre kjæledyr, små barn eller fylliker ikke slikke eller spise din salamander.
 • Hvis du ikke har ditt eget vann testing kit, ta med en prøve av tank vann til dyrebutikken hver par uker for gratis testing for å sørge for at alt er balansert slik at kjæledyret ikke er stresset.
 • Sørg for at du vet artsspesifikke informasjon for pet du vurderer å kjøpe før du kjøper den. Noen dyrebutikker ikke vet veldig mye om hva de selger og har salamander og salamandere plassert i dårlige forhold som for høy temperatur, eller med andre arter ikke de bør være med. Det er best å kjøpe en fange avlet en hvis du finner en. De er vanligvis i mye bedre stand siden de allerede er vant til å være med folk og ikke trenger å gå gjennom ildprøven for å bli fanget, sendt utenlands, og plutselig konkurrerer om mat i et lite område med et svekket immunforsvar på grunn av stress.
 • En plantet akvarium (levende planter) fungere som et naturlig filter og hjelpe til med alger og andre problemer hvis det gjøres bra nok. Pass på at du gjør din forskning, eller du kan ende opp med feilmerket bog planter som er merket som akvatiske eller semi-akvatisk planter. Et godt sted å gå til er www.plantgeek.net å komme i gang. Hvis du bruker feil planter, kan de føre til problemer som rotting og bidra til dårlig vannkvalitet.

Ting du trenger

 • salamander
 • vann
 • mat
 • filter (valgfritt-men en god ide)
 • gjemmested
 • kabinett
 • dechlorinator
 • grus
 • Dekorasjon (valgfritt)
 • planter (levende eller falske fungerer fint)
 • belysning