Wkino

Hvordan vi skal handle i møte med en merkelig katt

Her er noen forslag til prosedyrer for å møte en merkelig ny katt.

Trinn

Hvordan vi skal handle i møte med en merkelig katt. Nærme katten i en uformell måte mens du ser den nøye.
Hvordan vi skal handle i møte med en merkelig katt. Nærme katten i en uformell måte mens du ser den nøye.
 1. 1
  Nærme katten i en uformell måte mens du ser den nøye. Ikke gå rett på det, men på en diagonal. Hvis katten er en bortkommen, vil halen være nede (hvis den har en). Hjemløse katter er skvetten av nødvendighet, og mange huskatter er etter bruken.
 2. 2
  Når du nærmer deg, unngå å se direkte inn i kattens øyne. Katter finne direkte øyekontakt støtende. Hvis katten gjør for å få opp og gå, stoppe hvor du er.
 3. 3
  Knele ned og si forsiktig "her kitty kitty", eller en hvilken som helst setning så lenge du sier det beroligende, mens du holder ut hånden.
 4. 4
  Hvis katten ikke flykte, fortsetter trinn 3 til katten kommer til deg. Hvis katten flykter du har sviktet. Hvis katten ignorerer deg, og skyv frem litt før det ser litt skremt og gjenta trinn 3.
 5. 5
  Hvis katten kommer til hånden din, senk den sakte, håndflaten ned, og la katten å lukte det. Hvis katten lukter det og renner ikke av, kan du prøve å klappe den, men ser ikke inn i øynene.
 6. 6
  Sakte nå opp og klappe katten på skulderen / nakke / rygg. Aldri begynne med å berøre det hodet.
 7. 7
  I de fleste tilfeller vil katten bare tillate klining, og i andre, ikke engang. Men hvis katten er vennlig nok, kan du tør å plukke den opp og kan vurdere selv en suksess.

Tips

 • Skrap på pus bak ørene og under haken. De katter som den ene eller den andre eller begge deler. På denne måten kan også katten å venne seg til lukt og "merke" deg med hans eller hennes lukt. Noen er også delvis å skrape på ryggen, spesielt mellom halen og ryggraden. Ikke pet mot korn av en katts pels.
  • Ring din lokale SPCA for å få hjelp.

Advarsler

 • Ikke hjørne en katt - spesielt en bortkommen. Strays er viltvoksende, ukjent med menneskelig kontakt, og noen ganger desperat. De vil instinktivt kjempe hardt for å beskytte seg. De er langt mer formidabel enn en domestisert katt.
 • Ikke nå ut mot katten når du forsøker å stryke den for første gang. Katten kan se dette som en trussel. Bare la pus kommer til deg av seg selv.
 • Ikke snike seg på en katt og prøver å fange eller klappe den. Det kan gjøres, men du vil bli alvorlig riper eller bitt.
 • Ha omsorg nærmer katter som er sykt, skadet eller på annen måte er i nød. De kan og vil piske opp, selv om du prøver å hjelpe.
 • Aldri løpe fra en katt i bekjempelse modus (Utvidede pupiller).