Wkino

Hvordan å male

Maleriet er et medium der mange opplever at deres følelser og tanker kan skinne gjennom. Ingen tidligere erfaring er nødvendig, og hvis du noen gang har tatt en kunst klasse, selv om det var fingermaling i barneskolen, så du har hatt en introduksjon til maleri.

Trinn

Hvordan å male. Velg maling.
Hvordan å male. Velg maling.
 1. 1
  Velg maling. For det første maleriet, prøv å bruke akvarell maling eller akryl maling. Begge er vannbasert og lett å bruke. I fremtiden, etter at du har malt på en stund, kan det være lurt å eksperimentere med oljemaling.
  • Akvareller kommer i tilfeller eller små rør av pigment. Når det brukes alene, de er tykk og ugjennomsiktig, og dekker ikke mye areal. Når den brukes i kombinasjon med vann, vil de tynnes ut og blir gjennomsiktig. Akvareller brukes på konkrete papir laget for bruk med akvarell, noen gamle stykke papir vil ikke nødvendigvis fungere veldig bra. Hvis du har problemer med å finne rett type papir, en ansatt ved noen kunst og håndverk butikken vil være mer enn glad for å vise deg ulike tabletter av akvarell papir ark.
  • Akryl er rør av maling klar til å gå på jobb. De trenger ikke å bli utvannet, men kan være å oppnå en ønsket effekt, for eksempel nyanser og bedre dekning, samt gjøre din maling forsyning vare litt lenger. I motsetning til akvareller, da akryl tørre, vil de ikke fukte igjen så ikke presse ut mer maling enn nødvendig. Hvis du har maling leftover som du ønsker å bruke på nytt, dekke skuffen eller cup tett i plastfolie eller aluminiumsfolie. De vil holde i flere dager til en uke på det meste. Akryl brukes på lerret panel, som er et lerret med en papp underlag, eller lerret som er strukket over en ramme av tre.
 2. 2
  Få et lerret panel. For nybegynnere, kan du være mer komfortabel med å bruke et lerret panel enn å male på en strukket lerretet. Er lerret paneler billig, og mens noen kunstnere kan hevde at strukket og montert lerretet er mer profesjonell, paneler er like god til å male på. Den eneste ulempen er at hvis for mye vann eller tykke lag med maling er brukt, vil lerretet krølle innover. Dette kan rettes på ved å male en stor X på baksiden fra hjørne til hjørne for å motvirke curl. Du vil møte det samme problemet med akvarell ark, og du kan gjøre det samme, bare sørg for at X er gjort i hvit maling for å unngå en mørkere farge viser gjennom maleriet.
 3. 3
  Velg børster.
  • Jo større børste, desto bredere slag. Jo mindre børste, desto finere slag. Derfor, for å dekke store områder av lerret med maling, vil en større pensel få jobben gjort raskt. En mindre pensel vil tillate deg å legge til detaljer lettere. For eksempel, hvis du skal male et landskap, kan du bruke en stor børste til å legge ned basen farge for himmelen din. Deretter kan du gå inn med en liten børste og legge nyanser av forskjellige farger for skyer, solstråler, himmel gradient, eller til og med stjerner eller fugler.
  • Når du vurderer børster, ikke bare er størrelsen viktig, men materialet. De fleste børster du kommer over, og sannsynligvis bruke det meste er laget av syntetisk hår. Vær nøye med å skylle malingen ut av børstene dine når du er ferdig. Når akryl maling tørker, blir det til plast, og dermed ødelegger pensel. Mens han jobbet, holde børster i en kopp med vann for å hindre dem fra herding.
 4. 4
  Gjør deg kjent med.
  • Primærfargene er: rød, blå og gul. Dette er farger som kommer rett fra et rør, de kan ikke gjøres fra å blande andre farger. Imidlertid kan sekundære farger (lilla, grønn og oransje) være laget av primærfargene.
   • Rød + Gul = Orange
   • Gul + blå = grønn
   • Rød + Blå = Violet
  • Bland de to primærfarger i like mengder for en ekte farge, eller legge litt mer av en farge enn den andre. For eksempel vil gjøre lilla med litt mer enn blå rød resultere i en blåaktig indigo farge, mens det blandes med mer rød kan resultere i en dyp rødbrun.
  • Legge en liten mengde hvitt eller svart til enhver farge vil gjøre det lysere eller mørkere. Blanding mer hvitt eller svart i visse farger kan endre dem drastisk, så rød når blandet med hvitt blir rosa.
  • Dersom en farge er for lyst for din smak, bland fargens motsatte i det å kjedelig livligheten. En fargens motsatte er en direkte over fra det på fargehjulet, dvs. det motsatte av rødt er grønt, gult er fiolett og blå er oransje.
 5. 5
  Male. Det kan ta litt tid å finne ut hva du liker å male. Noen mennesker liker portretter, andre landskap, og ytterligere mer, noen liker abstrakt kunstverk. Det er en endeløs liste over ting du kan male. For inspirasjon, tenke på hva ser fryd for øyet. Kanskje du nyte visse fargekombinasjoner mer enn andre? Kanskje visse former? Hvis du står fast på hva du skal male, kan du alltid referere fra livet. Det klassiske eksemplet er en skål med frukt. Det er overfylte med forskjellige vinkler, farger, former og størrelser. Viktigst, vil det ikke bevege seg, slik at du kan referere fra det så lenge frukten holder. Deretter kan du prøve portrett. Sjansen for at du vil ikke finne noen å sitte stille lenge nok for deg, så et fotografi vil trolig passe deg bedre når du først starter. Her er noen flere ideer:
  • Male med bare svart og hvitt. Eller velg helst to farger og bruke i kombinasjon med svart og hvitt. Male et bilde med disse fargene bare.
  • Velg et saksforhold og vilje fordreie og forvrenge anatomi av det, dvs. male en katt med beina lengre enn lengden på kroppen sin, et hus som beholder sine typiske funksjoner, men svinger inn i en spiral, osv.
  • Illustrere en drøm du har hatt før.
  • Be noen om å skrive ned 3-5 tilfeldige ord, og male hva som kommer til tankene når du leser dem.
  • Prøv å male vann. Det kan være alt fra et hav til vannet renner fra springen.
 6. 6
  Øv teknikker.
  • Når du maler med akryl, lag. Dette betyr starte med lengst ting bort i bakgrunnen, for eksempel male himmelen, så fjellet, så slettene for bakgrunnen din, så trær, gress og objekt av emne for forgrunnen din. Dette forhindrer at du trenger å male rundt noe.
  • Når du maler med akvarell, alltid jobbe fra lyseste til mørkeste. Tradisjonelt er det ingen hvit maling i akvarell. I disse dager kan du jukse, som det er mulig å kjøpe en hvit akvarell, men for best resultat, start med veldig, veldig lyse farger for disposisjonen din før du hopper inn med mørke farger. Et eksempel kan være å male noe skinnende, sier en blå bolle. Ta en meget vannet ned lys blå, og skissere formen på skålen, og deretter omriss, ikke fyll, der lyset refleksjoner av bollen vil gå, og gi den form og gjør det mer realistisk.

Tips

 • Ta en titt på noen klassiske eksempler på malerier, for eksempel arbeidet med Pablo Picasso, Johannes Vermeer, Vincent Van Gogh, Salvador Dali, Frida Kahlo, Jackson Pollock, Edvard Munch, og Pierre-Auguste Renoir. De vil gi deg en idé om forskjellige stiler av maleriet.
 • Besøk kunstmuseer i ditt lokale område. Hvis det ikke er noen museer, sjekk med kunst avdelinger i høgskoler og skoler i nærheten for å se om de har noe på skjermen. Enkelte populære gallerier i byene har online turer og høyoppløselige bilder av malerier.
 • Å gjøre hudfarge trenger ikke å være vanskelig, men hvis du bare blande oransje og hvit for en fersken tone, vil du merke det ser flatt og urealistisk. Ta deg tid til å se på din egen hud. De underliggende årer gjør hele forskjellen i farger. For lys hud toner, legger bare et snev av grønt, og for mørke hudtoner, bare et snev av blått.
 • Se filmer om kunst, for eksempel:
  • Girl with a Pearl Earring, som skildrer kunsten Vermeer. Flere scener avtale med fargelære og maling metoder.
  • Frida, om livet og kunsten Frida Kahlo, gir gode eksempler på illustrere visjon og uttrykk, også maleteknikker.
 • Prøv å bli venn med andre malere. I noen kunstskoler eller community-baserte kunst programmer, vil de ha et åpent studio session hvor kunstnere kan bruke samme plass å jobbe. Snakk med andre om sine metoder og foretrukne stil, ser andre jobber kan vise deg hva annet er mulig.

Advarsler

 • Ikke gi opp for tidlig. Maleriet er en typisk lang og repeterende hobby og kan ta alt fra en halv time til måneder å fullføre bare en brikke. Alltid husk, ser mest art ille før det er ferdig. Hvis du ikke er fornøyd med hvordan den ser ut, bare gi det tid og fortsette å jobbe. Selv overarbeide en akvarell maleri kan gjøre det gjørmete, serverer et nytt lag på en akrylmaling for å korrigere, skjule, styrke lagene under den.

Ting du trenger

 • Maling, enten akvarell eller akryl.
 • Den aktuelle grunnmateriale for ditt medium: akvarell - akvarell papir. Akryl - strukket lerretet, lerret bord, akryl papir eller Masonite.
 • Børster av ulike størrelser i syntetisk fiber.
 • En kopp vann.
 • Referanse emne (fysisk modell, fotografi, et bilde fra en publikasjon, etc.)
 • En palett
 • Blyant og viskelær for å skissere foreløpige design (valgfritt).
 • Skisser pad for å samle ideer (valgfritt).
 • Et staffeli (valgfritt).