Wkino

Hvordan å fortelle om jade er reell

Jade er en vakker stein som kan være grønn, oransje eller hvit. Hvis du er i ferd med å shoppe for jade eller har en gammel stykke jade, her er en artikkel som vil hjelpe deg å fortelle om du har funnet den ekte varen.

Trinn

Hvordan å fortelle om jade er reell. Bli kjent med ekte jade.
Hvordan å fortelle om jade er reell. Bli kjent med ekte jade.
 1. 1
  Bli kjent med ekte jade. Bare jadeite jade og nephrite jade anses autentisk jade.
  • Den dyreste og ønskelig jadeite (Burmese Jadeite, Burma Jade, Imperial Jade, eller kinesisk Jade) kommer vanligvis fra Myanmar (tidligere Burma), men små mengder er minelagt i Guatemala, Mexico og Russland.
  • 75% av verdens jade kommer fra gruvene i British Columbia i form av nephrite, men det er også minelagt i Taiwan, Europa og (i små mengder) Australia.
 2. 2
  Bli kjent med etterligning jade. Materialer gått av som jade inkluderer:
  • I New Zealand Greenstone eller Pounamu er høyt ansett av maori. Maori folk gjenkjenner fire hovedtyper av Pounamu, identifisere deres farge og gjennomskinnelighet: Kawakawa, Kahurangi, īnanga. Disse er alle nephrite. De har også betrakte en fjerde type Pounamu - tangiwai - fra Milford Sound som, selv om verdsatt, er faktisk bowenite og autentisk jade i øynene til resten av verden.
  • Serpentine ("Ny Jade" eller "Olive Jade")
  • Prehnite
  • Aventurine kvarts
  • Grossular granat ("Transvaal jade")
  • Krysopras ("Australian jade" - det meste av det kommer fra Queensland, Australia)
  • Malaysia Jade (permanent farget gjennomskinnelig kvarts som kan bli kalt av sin farge - Rød Jade, gul Jade, blå Jade)
  • Opaque dolomitt marmor ("Mountain Jade" - fra Asia, farget i sterke farger)
 3. 3
  Hold det opp til et sterkt lys. Hvis det er mulig, undersøke den indre strukturen med en. Kan du se litt fiberrik eller granulat, filt-lignende, asbest-lignende intertwinings? I så fall er det sannsynligvis ekte nephrite eller jadeite. Krysopras, derimot, er mikrokrystallinsk, så det vil se homogen.
  • Hvis du ser noe som ligner lag med 10X lupe, er du sannsynligvis å se på jadeite som er blitt "doblet" eller "tredoblet" (tynt lag med perle-kvalitet jadeite noen ganger limt over en annen base).
 4. 4
  Observer tetthet. Både jadeite og nephrite har en svært høy tetthet (jadeite - 3,3; nephrite - 2,95). Tetthet er målt ved å dividere vekten (i gram) av volumet (cc).
  • En spesifikk tetthet tyngdekraften test kan utføres som beskrevet nedenfor, eller du kan bedømme tettheten mindre nøyaktig ved å kaste stein i luften og fange den i håndflaten din. Hvis det føles tyngre enn de fleste stein brikker av samme størrelse, er det mer sannsynlig å være autentisk jade.
  • En annen måte å bedømme tettheten er å observere lyden av plastperler forsiktig tappe hverandre. Hvis du har et stykke ekte jade, klirrer det mot steinen i spørsmålet. Hvis det høres ut som plast perler, da steinen i spørsmålet er trolig falsk.
 5. 5
  Hold stykke jade i hånden. Det skal føles "kaldt, glatt og såpe som å ta på". Det vil ta en stund å bli varm om det er ekte. Men dette er veldig subjektivt, og mest nyttig når du kan sammenligne det med ekte jade av en lignende form og størrelse.
 6. 6
  Utfør en ripe test. Jadeite er veldig vanskelig, det vil ripe glass eller metall. Nephrite, men kan være mye mykere, så utfører en ripe test feil kan skade en ekte stykke.
  • Bruk den butte enden av en saks og trykk forsiktig ned og tegne en linje på et område på jade brikke som ikke er synlig (nederst eller slutten av stykket).
  • Unngå forvitring overflater fordi disse er mye mykere og kan lett bli ødelagt. Hvis skramme gjør en hvit linje, tørker den av (det kan være metall rester fra saks). Er det fortsatt en ripe? I så fall er det sannsynligvis ikke ekte jade.
  • Hvis det riper glass eller stål, kan det fortsatt være mange av alternativene til jade også, inkludert ulike former for grønn kvarts og Prehnite.
  • Utfør denne testen på egen risiko. Stykket kan være svært verdifull, selv om det ikke er laget av jade, og kan miste betydelig verdi hvis ripete.
 7. 7
  Se etter andre villedende praksis. Selv om du har ekte jade i hendene, kan det fortsatt bli behandlet av farging, bleking, bruk av stabiliserende polymerer, eller opprette jade dubletter og trillinger. Jade er delt inn i tre kategorier basert på følgende muligheter:
  • Type A - Naturlig, ubehandlet, gjennomgår en tradisjonell prosess (plomme juice vasking og polering med bivoks), ingen "kunstige behandlinger" (f.eks høy temperatur eller høyt trykk behandlinger). Dette har en "ekte" farge.
  • Type B - kjemisk bleket for å fjerne forurensninger; injisert med polymer med bruk av en sentrifuge for å forbedre gjennomskinnelighet, dekket med harde og klar plast lignende belegg. Med forbehold om ustabilitet og misfarging over tid fordi polymer blir brutt ned av varme eller rengjøringsmidler, likevel fortsatt 100% ekte jade med 100% naturlige farge.
  • Type C - kjemisk bleket, farget å forbedre farge; underlagt misfarging over tid på grunn av reaksjon med sterkt lys, kroppsvarme eller rengjøringsmidler.

Tetthet test

 1. 1
  Samle de tingene du trenger som beskrevet nedenfor.
 2. 2
  Bruk krokodille klemmer til å forstå jade element. Hvis vekten ikke kommer med krokodille klemmer, vikle testet jade med en hyssing, en gummistrikk eller en hestehale holder.
 3. 3
  Løft våren skala av sin topp håndtak og skrive ned vekten av jade element i luften. (Merk at dette bør være en skala basert på gram og derfor måle kraft i dynes -. Cgs system)
 4. 4
  Påfør jade elementet helt inn i bøtte med vann og skrive ned sin vekt i vann. Klemmen kan berøre vannet, det skal ikke påvirke vekten.
  • Hvis du er bekymret, men bruk ett av alternativene som er beskrevet ovenfor. Etter at testen er basert på forskjellen i vekt, så lenge strengen, et band eller hestehale holderen forblir i den rene både i luften og i vannet, vil forskjellen være den samme.
 5. 5
  Beregn volumet av jade element: vekt i luft deretter dele med 1000 (eller 981 hvis du har en kalkulator hendig) minus vekt i vann dividert med 1000 (eller 981 hvis du har en kalkulator hendig). Dette gir massen i gram i luft og den tilsynelatende vekt i vann. Trekk i vann verdi fra luften verdi, gir dette deg volumet i cc.
 6. 6
  Beregn tettheten av jade element: masse i luften delt på volum. Jadeitt har en tetthet på 3,20 til 3,33 g / cc, mens nephrite har en tetthet på 2,98 til 3,33 g / cc.

Tips

 • Hvis det er luftbobler i jade, er det ikke ekte.
 • Hvis du virkelig elsker jade og ønsker høy kvalitet stykker, bør den brikken du kjøper ledsages av en lab sertifikat som bekrefter at stykket er "A" kvalitet. Mest etablerte, high end detaljhandel gullsmeder bare selge A-kvalitet.

Advarsler

 • Med en ripe test, kan du ødelegge en perfekt god stykke nephrite jade.
 • Gjør aldri en ripe test på et stykke du ikke eier. Hvis du skader brikken, vil du bli tvunget til å betale erstatning. Pass på å rengjøre den med alkohol før du begynner.
 • Ancient jade brikkene er vanligvis unike. Hvis du ser en forhandler som selger mange design som ser like ut, er dette et rødt flagg. Spør mange spørsmål, og be om et sertifikat av autentisitet.

Ting du trenger

For tettheten test:

 1. fjær skala (100 g, 500 g, eller 2500 gram, avhengig av vekten av stykket (e) du tester)
 2. bøtte, stor nok for deg å dyppe piece (s) av jade i
 3. strenger
 4. hestehale holder
 5. gummistrikk
 6. tørkepapir (for å tørre elementer)