Wkino

Hvordan sy med mønstre

Etter å lære å sy, er det et naturlig steg å lære å sy med et mønster. Å kunne sy med et mønster vil gi deg mange alternativer for å lage klær, kostymer, myke møbler, leker og andre elementer du kan sy. Denne artikkelen forklarer hvordan du sy med mønstre.

Trinn

Hvordan sy med mønstre. Forstå hvordan å bruke et mønster ved grundig lese instruksjonene først.
Hvordan sy med mønstre. Forstå hvordan å bruke et mønster ved grundig lese instruksjonene først.
 1. 1
  Forstå hvordan å bruke et mønster ved grundig lese instruksjonene først. Mønstrene er vanligvis skåret ut og festet til stoffet. Først du klippe mønster i de enkelte delene og deretter passe dem på baksiden av stoffet gjør at retningen linjen kommer med korn av stoffet. De rette pinner bør plasseres vertikalt med mønsteret kant inne i snittlinjen. Etter at mønsteret stykker er festet til baksiden av stoffet, blir stoffet deretter kuttet. Skjær bitene i store biter først, og deretter gå tilbake til å trimme dem riktig. Pass på at du skjærer den mens den er flat, ikke holde den i hånden. Kloakken markerer deretter mønsteret stykker. Dette gjøres med en farget tracing papir som du putter i mellom mønsteret og materialet. Bruk en tracing hjulet for å markere dart. Deretter begynne å sy bitene sammen i henhold til instruksjonene for å fullføre prosjektet.
 2. 2
  Velg et enkelt mønster for en første gangs syprosjekt. Jo mindre komplisert, jo lettere er det å lære å bruke mønsteret. Alltid lese beskrivelsen på mønsteret emballasjen når du skal avgjøre hvorvidt mønsteret interesserer deg, det vil inneholde veiledning om elementet, herunder forslag til bruk eller bruk. I tillegg til den generelle beskrivelsen, detaljer om plagget eller elementet er ofte på baksiden av mønsteret konvolutten og vil hjelpe deg på passform og stil. Når du velger et mønster, se etter følgende funksjoner:
  • Et bilde av det ferdige element (se bilde trinn 1). De mønstre vil omfatte et fotografi av det ferdige plagg eller element på forsiden av mønsteret, med illustrasjonene på baksiden. Hvis det er variasjoner som ulike lengder, ulike stiler, forskjellige krager, etc., vil bildene som regel vise disse. Når jeg prøver å få en idé om hvordan et ferdig plagg vil se, se bildene enn tegningene, som de er mer realistisk. Tilbake utsikt over plagget er vanligvis trukket (se bilde dette trinnet).
  • Noen indikatorer på vanskelighetsgraden av elementet. Noen mønster selskapene gir en indikasjon på egnethet fra nybegynner til avansert.
  • Et mønster med få sømmer linjer og noen mønster stykker.
  • Prøv en lett-fit eller løsere plagg stil for den enkleste starten. Mønsteret vil vanligvis bruker slike uttrykk som "løstsittende" eller "close-fit" for å gi deg en idé om passform.
  • Ikke prøv noe som trenger å bli foret med et annet stoff, det er for avansert for nybegynnere.
 3. 3
  Velg riktig størrelse for den som skal bære plagget. Hvis det er for deg, har en venn måle deg først, det vil ikke nødvendigvis være det samme størrelse som ready-to-wear klær du allerede eier, som mønster dimensjonering kan variere betydelig fra det du er vant til å bruke. Se på baksiden av mønsteret konvolutten og bestemme størrelsen av de "ferdige" målinger den gir.
  • De fleste mønster selskapene følger en internasjonal kode for størrelser.
  • Noen mønstre er multi-sized. Dette betyr at de vil være egnet for et bredt spekter av størrelser, selv om de vil vanligvis fortsatt gi en indikasjon på størrelsesområdet.
 4. 4
  Lær kvoter for tilpasning. Alle mønstre inneholder en godtgjørelse for passform, kjent som "fit eller iført letthet", eller "designer letthet". Denne godtgjørelsen vil avgjøre hva den endelige størrelsen er for plagget, og angir om plagget vil sitte løst eller tett. Iført letthet lar deg vite hvor mye plass det er til overs, slik som plassen som regel igjen for å muliggjøre en jakke eller frakk som skal bæres over andre klær, eller liten eller ingen plass når det er eller tettsittende topper som en brudekjole bodice. Designer letthet refererer til den generelle utseende som designeren ønsker å oppnå.
 5. 5
  Velg ønsket stoff og forsyninger. På baksiden av mønsteret, vil du få beskjed om hvilket stoff passer den syprosjekt. Du vil merke at noen mønstre foreslå en rekke stoff typer, samt advarsler for stoffer som ikke er egnet. Dette gir deg frihet til å kjøpe stoff som du liker, eller som er innenfor budsjett, etc., samt forvarsel deg at du vil kanskje ha en dårlig opplevelse hvis du prøver å bruke stoffet ikke egnet for mønsteret i spørsmålet! Mengden av stoffet vil også bli lagt merke til, og dette er viktig fordi det gir deg en indikasjon på kostnadene hvis du trenger å kjøpe den, eller kan hjelpe deg å avgjøre om du har nok stoff hjemme allerede. Andre forsyninger til å merke på baksiden av mønsteret er:
  • Sy begreper: Dette er de ekstra som kreves for å fullføre mønsteret, for eksempel glidelåser, knapper, utsmykking osv. størrelse, lengde og antall slike forestillinger er vanligvis gjort klart.
  • Klær mønstre vil nesten alltid fortelle deg å kjøpe mer stoff enn du trenger (min personlige teori er at stoffet selskapene betaler dem for å overdrive slik at kundene vil kjøpe mer stoff!). De kutte oppsett i mønsteret retninger pleier også å være bortkastet, med bitene spredt langt fra hverandre. Jeg har funnet ut at jeg kan vanligvis kjøpe 1/8 til 1/4 yard mindre enn hva mønsteret forteller meg til, og gjøre det arbeidet ved å være veldig presis i hvordan jeg plass bitene. Det er litt mer tidkrevende, men til slutt spare deg for penger, og ender opp med mindre overflødig stoff liggende. Også, hvis du er kort som meg (spesielt hvis man bruker "petite" størrelser) du trenger bare litt mindre stoff for ting som lange skjørt, kjoler eller bukser (se, det lønner seg å være kort!).
  • Som blir sagt, ikke ta denne teorien for langt! Begynn med å kjøpe bare litt mindre stoff enn mønsteret sier - ikke for mye. Jo mer du sy, jo mer vil du få en følelse for hvor mye du kan trekke fra.
 6. 6
  Åpne konvolutten og lese instruksjonene. Hvert mønster kommer med steg-for-steg instruksjoner om et eget ark (bruksanvisning), samt mønsteret mal ark (mønster vev). Du bør alltid lese instruksjonene i brukerhåndboken før du starter å sy prosjektet slik at du er klar over hva som er forventet. Rådene vil omfatte hvordan å kutte ut malen ark (mønster vev), hvordan å konstruere plagg eller element, den beste måten å velge dimensjonering, etc. I tillegg må du vite hvordan du skal lese symbolene som du ' re kommer til å finne på mønsteret vev. I forbindelse med bildet, her er hvordan å lese noen av de vanligste symbolene:
  • Korn linjer: Denne pilen forteller deg hvilken retning papir mønster brikkene skal sitte over korn av veven. For elastiske stoffer, de kan indikere retningen med mest strekk. Kornet linje i stoffet er den samme som retningen av de selvage kanter, bare finne den selvage kanten for å bestemme korn linje eller retning av stoffet.
  • Buede piler: En rett pil med en kurve på hver ende viser hvor mønsteret brikke må plasseres i en fold for en symmetrisk cut.
  • Hakk: Dette er de trekantene på de kutte linjene. Bruk dem for matchende paneler presist, for eksempel en arm i en ermhull. Du kan få enkeltrom, dobbeltrom og tremannsrom hakk.
  • Dots: Disse viser hvor dart, glidelåser, lommer, eller samle skal legges.
  • Linjer: Knapper og knapphull posisjoner er vist med korte linjer.
  • Piler: Disse utpeke retning å sy. Hvis materialet er å være gjemt eller plissert, pilene viser retningen.
  • Ut og korte linjer: Dette er parallelle linjer som viser hvor du kan øke eller redusere størrelsen på mønsteret for å bedre passform.
  • Skjærelinjer: Denne linjen vil det faste ett på utsiden av et mønster.
  • Sying linjer: Noen ganger er dette inkludert for å indikere hvor sy oppstår. Det er ofte utelatt fordi det er en standard forståelse for at sy oppstår 5/8 "eller 15 mm på innsiden av cutting linje.
 7. 7
  Klipp ut mønsteret stykker. Finn hvert mønster brikke som du må bruke og klippe det ut. Bruk en saks spesielt øremerket for å kutte ut papir sy mønstre. Hold et annet par 8 "(20,3 cm) lang saks spesielt øremerket for å kutte ut stoffet. Sy mønstre tendens til å sløve og skarp saks for å enkelt kutte stoff. Klipp stoffet med heltrukken linje på mønsteret stykker som en guide.
  • Hvis du skli og lage et kutt der du ikke skal ha, rett og slett tape den tilbake på plass som best du kan. Det viktigste er at formen er beholdt, og at du kan fortsatt lese markeringene.
 8. 8
  Legg ut mønstre i henhold til bruksanvisningen. Brukerveiledningen vil inneholde et stoff layout guide for hvert av elementene i mønsteret pack. Oppsett kan variere i henhold til hvilket stoff bredder du har valgt, og om stoffet er "med nap" eller ikke. Betegnelsen "lur" refererer til den opp-og-ned natur av et print (nemlig, kan utformingen være kuttet opp ned ved et uhell?).
  • Sjekk korn linje, og være nøye med å sjekke at stoffet print for å se om noen bilder vil være opp ned.
  • Pin mønsteret stykker til stoffet følge brukerveiledningen. Vanligvis vil du feste bitene sammen med 5/8 "(15mm) sømmonn. Men sørg for at du dobbeltsjekke belegget i mønsteret fordi ikke alle mønstrene bruke 5/8" (15mm). Du kan også bruke mønster vekter slik at du ikke vil skade bot eller delikate stoffet med.
  • Du vil nå ha halvparten av plagget. Har en venn sjekke passform og hjelpe deg å gjøre eventuelle nødvendige endringer i størrelse eller lengde.
 9. 9
  Marker mønster ved hjelp skredder kritt eller en tracing hjul og kalkerpapir. Du kan også gjøre båndetiketter for baksiden av hvert mønster stykke slik at du ikke vil bli forvirret når du begynner å sy og vet ikke hva du ser på.
 10. 10
  Forbered deg på å sy. Du er nå klar til å begynne å sy prosjektet.
 11. 11
  Mens håndsøm, sørg for at duken er tett holdt i en ramme
 12. 12
  For flere detaljer, kanskje lese disse artiklene:

Tips

 • Noen enkle sy mønstre er tilgjengelig fra de fleste store sy selskaper. Noen store sy mønster selskaper inkluderer Kwik Sy, Butterick, Burda, Simplicity og McCall. Disse mønstrene er tydelig merket "lett" og kan finnes på nesten alle store varehus eller stoff butikken. Flere sy selskapene nå legger sine mønstre på nettet, inkludert noen mønstre som tilbys gratis for privat bruk. Sjekk nettstedene til hvert enkelt selskap å se hva som er tilgjengelig.
 • Ha en god sy bok som "Leserens Digest Guide til Søm" eller noen andre kjente tekst om emnet. Vintage og eldre publikasjoner er fint også, ja, kanskje du har arvet en som har tålt tidens tann. Hvis ikke, hold en beregning diagram med eldre bøker, slik at du raskt kan oppdatere eldre målinger.
 • "Always etter å kutte ut mønsteret stykker du bruker være sikker på å stryke dem med en tørr jern for å bli kvitt noen rynker eller bretter i mønsteret papir."
 • Til å sy din første mønster, ikke kjøpe dyrt stoff fordi du ikke kan være i stand til å fikse feil.
 • Bestem høyre side og vrangsiden av stoffet. Vrangsiden er stoffet bæres mot legemet når plagget er ferdig. Bruk en nål for å markere feil side av stoffet.
 • Dobbeltsjekke målinger, sømmonnene og nål-type for stoffet. Ikke alle symaskin nåler er de samme.

Advarsler

 • Også kattunge bare elsker å leke med (makulering) vev mønstre. Du har blitt advart!
 • Merk: Hvis du har små barn, må du se pins og sakser som en hauk.

Ting du trenger

 • Sy mønster
 • Rette pinner - for et enkelt prosjekt, bør man boks med pinner være nok. Rette pinner er alltid brukt i sy slik at du aldri kan ha for mange. Pins med perle hoder eller plast ball hoder er best, og lettest å se om du slipper dem på teppet. Ikke arbeid barbent, i hvert fall ikke som en nybegynner!
 • Nålepute og beholder til å lagre pinnene. En magnetisk "nålepute" er veldig hendig. (Husk at magneter kan skade datamaskinen og demagnetize magnetstripen på kreditt-eller debetkort, så holder en slik pute bort fra dine følsom elektronikk.) De fleste kloakk holde noen pinner i nålepute deres, men lagre mesteparten av pinnene i en beholder med et lokk, en boks, tom pusten mynte tinn, etc.
 • Skredder kritt eller en tracing hjul og sydame er farget karbon papir for å markere stoff for dart osv. sydame karbon papir vil være i nærheten av tracing hjul på stoffet butikken. Bruk aldri kontor-type karbon papir, da det ikke vil vaske ut.
 • Målebånd for å foreta målinger av kroppen størrelser og for å sjekke mønsteret. En linjal er nyttig (men ikke obligatorisk) hvis du trenger å forlenge eller forkorte mønster.
 • Saks papir og stoff sakser - NB: ganske mange kloakk bruke samme saks / sakser for stoff og vev mønstre. Men saksen er reservert kun for stoff og vev mønstre - ikke for gavepapir, håndverket prosjekter, trimming hår - bare bare> for stoff og vev mønstre. Alternativt sprute ut og holde separate saks for mønsteret vev, for stoffet, og for de andre håndverket prosjekter (merke dem!).
 • Stor, glatt, snag-free snittflaten (rene gulv er greit). Stort kjøkken bord og ping-pong bord fungere fint også, så lenge du kan legge stoffet ut. Hvis du bruker et teppebelagt gulv, må du skyve papp under stoffet, eller vil du ende opp med å feste alt til teppet. Teppe også huser en rekke lo, dyr pels, og støv, så vær forsiktig og sikre at det er veldig rent før du legger stoff på den.
 • Farget penn for å markere endringer på papiret mønster. Scotch tape for å "ta i" papir mønster, og gjøre endringer for å passe, selv om det er enklere å bare peke på endring, i stedet for å tape den.