Wkino

Hvordan å dyrke spinat

I klima hvor du kan fortsette å dyrke grønnsaker gjennom vinteren, kan en fin haug med spinat være bare billett for en frisk veggie fix fra hagen som de kalde raser videre rundt deg. Her er noen tanker om å vokse det i hagen din fra høsten gjennom vinteren og inn i våren i kjøligere tempererte områder.

Trinn

Hvordan å dyrke spinat. Sørg for at du bor i et temperert klima.
Hvordan å dyrke spinat. Sørg for at du bor i et temperert klima.
 1. 1
  Sørg for at du bor i et temperert klima. Hvis det er for kaldt i vintermånedene, er det ikke en sjanse til å vokse spinat. Hvis det er for varmt, vil spinat ikke vokse. Den optimale temperaturen for spiring av spinat frø er 7 º C - 24 º C. Spinat frø kan sås sensommeren og tidlig høst. Spinat kan fortsette å bli sådd gjennom året for å gi en kontinuerlig tilførsel forutsatt at temperaturen for spiring er gode.
 2. 2
  Purke spinat frø. Plante frøene i klumper ca 20-30mm fra hverandre hver vei.
 3. 3
  Dekk frøene til en dybde på 1 cm. Spinat vokser raskt, vil det bare være to eller så måneder fra tidspunktet for å plante frø til innhøsting (litt lenger i kaldere vær).
 4. 4
  Vanne hagen sengen regelmessig. Eller la regnet gjøre arbeidet hvis det regner.
 5. 5
  Tynne klumper ut. Når spirene er 5-7cm høy, velg den sterkeste frøplante og tynn ut klumper ved å fjerne de svake. Hvis du tar sikte på å gi nok for en gjennomsnittlig familie, tar sikte på å ha ca 12-15 planter vokser.
 6. 6
  Sow hver tredje til fjerde uke hvis du vil ha en kontinuerlig tilførsel av spinat hele året.
 7. 7
  Hold spinat godt mulched. Spinat liker å holdes fuktig, så vann det godt og bruke mulch for å beholde fuktigheten. Spinat liker også nitrogen, så mate den riktig. Mulch vil også bidra til å holde bladene rene for smuss.
 8. 8
  Avling ved å kutte av hele anlegget på bakkenivå. Alternativt kan enkelte blader bli plukket progressivt. Hvis du gjør dette, la 04:56 stilker i midten, og anlegget vil fortsette å produsere for et par uker lenger. Selv spinat er på sitt absolutt best å spise så snart som mulig etter innhøsting, kan den lagres i kjøleskap skarpere i opp til en uke.
 9. 9
  Ferdige.

Tips

 • Vær oppmerksom på at rå spinat blader krympe mye når kokt, så velg ganske mange for en anstendig måltid! Også ta oppmerksom på at det allerede er mye vann i spinatblader, så de ikke vanligvis krever tillegg av mer vann til matlaging når dampende, stir-steking etc. og vannet som brukes til å rengjøre bladene vil være tilstrekkelig.
 • Sykdommer som kan påvirke spinat inkluderer dunete mugg og brun eller sort blad spotting.
 • Vurder å bruke ugrasbekjempelse spray for å forbedre yield.

 • Spinat er en ganske hardfør avling, men det kan lider av damp-rot når spirende i en våt vinter. Unngå dette ved hjelp av frø punnets å spire og deretter overføre spirene til hagen.

Ting du trenger

 • Spinat frø
 • Hage plass, dyrket jord