Wkino

Hvordan å avvikle en spole

Når du begynner på et syprosjekt, vil du vanligvis kjøpe en snelle tråd i en farge som går med stoffet. For å få den samme tråd på spolen, må du trekke den. Hver symaskin er litt forskjellig, men det grunnleggende er omtrent det samme. Her ser du hvordan.

Trinn

Hvordan å avvikle en spole. Fjern spolen fra symaskinen.
Hvordan å avvikle en spole. Fjern spolen fra symaskinen.
 1. 1
  Fjern spolen fra symaskinen. hvis maskinen har en ledig arm, må du fjerne denne først. Åpne spolen døren for å avsløre spolehuset, for vertikal belastning modeller. Hvis maskinen har en drop-in spolen (horisontal belastning) du må bare skyver metallplate åpen, som sitter under trykkfoten
 2. 2
  Løft låsen og dra spolehuset ut av maskinen (for vertikale lastere. Men for drop-in spoler, bare løfte spolen ut av huset.
 3. 3
  Tips spolehuset over og la spolen faller ned i hånden din. (Noen spolehus har en klinke på siden, at når den løftes frigjør spolen). Hvis spolen har en annen farge tråd på det, bruk en ny spole. Eller, hvis det ikke er for mye tråd, rull det hele av og gjenbruke spolen. Bare sørg for at spolen du ender begynner tom. (Men i en knipe, kan du vikle en ny farge tråden over den gamle fargen. Bare vet at du kan ha til å spole spolen ganske snart, som ønsket farge tråden ferdig raskere.
 4. 4
  Plasser valgte tråden på spindelen og sette inn en holder over det, hvis det er en (vanligvis på horisontal spindler only). Mange maskiner bare bruke tyngdekraften til å beholde tråden, så hvis din spindel er loddrett, og du har ingen slik rolle, og ikke bry deg om det.
  • Hvis dette er en helt ny trådsnelle, kan du trenger å frigjøre slutten. Se etter et lite hakk på den ene enden av spolen. Du må kanskje skrelle tilbake etiketten litt for å få på it.Then dra heller gratis.
 5. 5
  Loop den frie enden av tråden over spolen strammer og noen kroker på den. Plasseringen av denne delen varierer, men det vanligvis ser omtrent slik ut.
 6. 6
  Skru enden av tråden gjennom hullet i toppen av spolen.
 7. 7
  Trykk spolen helt på spolen svingete spindelen. Pass på at alle fjærer eller klipp engasjere. Sett den på slik at enden av tråden som du putter inn i hullet stikker ut mot deg (eller stikker opp, avhengig av om spolevikleren er på toppen av maskinen).
 8. 8
  Koble ut nålen mekanismen. Mange maskiner har denne kontrollen i rattet. Det kan kreve et trykk, trekk eller vri av midten av håndhjulet. Sjekk din symaskin for å være sikker. Symaskinen kan kjøre raskere ved spoling enn når du syr, og du ikke vil at nålen beveger seg opp og ned vilt.
 9. 9
  Engasjere spoling mekanisme. På noen maskiner, er det gjort ved å skyve spolen spindel over til den ene siden. Du kan også trenge å flytte sting velgeren til en spoling posisjon.
 10. 10
  Hold den frie enden av tråden, og holde fingrene borte fra alle bevegelige deler, trykker foten pedal eller kne spaken. Spolen spindel vil snu.
 11. Hvis du har spolen gjenget riktig, vil spolen vinden jevnt, jevnt og tett, med kanskje en liten bule i midten.
Du bør kutte av enden av tråden du holdt i hånden (svært nær spolen) så snart det er nok tråd på spolen for å holde seg på plass slik at det ikke faller ned. Dette vil hindre denne tråden fra rot til noen bevegelige deler
11
Fyll spolen helt. Det kan virke som mye av tråd, men du ønsker ikke å gå tom for tidlig mens du syr. Mange maskiner har en innebygd enhet for å stoppe svingete når spolen er full, ofte en liten kniv som automatisk kutter tråden når såret spolen er full. Hvis maskinen har en slik enhet, la den fortelle deg hvor mye du skal fylle spolen. Hvis ikke, fylle spolen ikke lenger enn kantene.
12
Hold spolen og fall, slik at de er orientert som vist. Sjekk at spolen vil slappe av i riktig retning. Hvis ikke, snu den.
13
Sett spolen inn i spolehuset.
14
Trekk tråden under spolen strammeren (en tynn metall låsen). Tråden skal gå videre med litt motstand når du trekker på det. Tillat denne overskytende tråd å bare henge
15
Løft låsen på spolehuset og hold den som vist.
16
Sett spolehuset inn i huset sitt. Sørg for at den er helt engasjert (du skal høre den klikker på plass), og at retningen er riktig. Spolehuset bør ikke spinne og bør ikke komme løs når du slipper fanen. Det bør være låst i. Og den løse enden av tråden skal henge fritt. Ikke lukk spolen døren.
17
Re-engasjere nålen på rattet, løsne spolevikleren, og stille inn maskinen tilbake til en rett, frem sting.
18
Tre maskinen med den øverste tråden som vanlig. Når tråden er gjennom nålen, må du heve undertråden. Hold enden av tråden med den ledige hånden.
19
Drei håndhjulet mot deg selv. Nålen bør gå ned og tilbake opp til sin høyeste posisjon. En full rotasjon bør gjøre det. Den øverste tråden vil passere rundt spolen.
20
Sjekk som den øverste tråden trekker undertråden opp gjennom hullet i platen under trykkfoten. Du kan sende de lukkede endene av en saks under trykkfoten for å hjelpe trekke tråden opp og ut.
hvis de frie endene ikke avansere litt når du trekker dem forsiktig, rotere håndhjulet litt (ikke en full rotasjon) før de gjør. Vanligvis vil nålen trenger å være på sitt høyeste stilling.
21
Trekk de løse endene til å utvide dem, og fortsetter å holde dem fast slik at de ikke får floker når du begynner å sy.
22
Lukk spolen døren før du syr.

Tips

 • I likhet med gasspedalen på en bil, vil symaskinen gå raskere jo hardere du trykker. Som du kommer i gang og øve litt, vil du finne at det er ingen grunn til å avvikle en spole sakte, spesielt hvis du har riktig koblet ut nålen. Når du er sikker på at alt går riktig for, gå videre og gulv det.
 • Når du kjøper spoler, skrive ned merke og modell av symaskinen og ta det med til butikken for å sikre at du kjøper riktig erstatninger. Du kan også ta med en spole som fulgte med maskinen for størrelsen sammenligning. Folk i stoff eller symaskin butikken kan hjelpe deg å finne riktig størrelse.
 • Rådfør deg med symaskin manual for nærmere detaljer om bruk symaskinen, siden de varierer.
 • Hvis manualen er tapt eller du fortsatt forvirret, spør i en salgs-og reparatør eller stoff butikken. Noen som jobber der vil trolig være godt nok kjent med hvordan forskjellige maskiner arbeide for å styre deg i riktig retning.

Advarsler

 • Symaskiner har bevegelige deler som kan skade. Vite hvilke deler de er og holde hender og andre objekter klare. Spesielt, ikke sette hendene under nålen.
 • Ikke forsøk å justere spolen spenning selv. Vanligvis er det allerede justert riktig, og det er best å justere overtrådspenningen til den er jevn.
 • Hvis du er erfaren med å sy på en symaskin, ikke vær redd for å gjøre endringer i spolen spenning. Muligheten til å gjøre endringer i spenning kan du bruke mange forskjellige typer tråd enkelt.