Wkino

Slik tørker vått teppe

Hvis du har et lite område rug eller teppe som er våt, er den beste tingen å gjøre det fjerne den fra gulvet og henge eller legg den utenfor før det tørker helt. Men hvis du arbeider med våt vegg-til-vegg-teppe, eller et teppe brikke som er for stor til å fjerne, kan det hende du må prøve å tørke den der den ligger.

Trinn

Slik tørker vått teppe. Ringe på en profesjonell teppe selskapet å håndtere problemet.
Slik tørker vått teppe. Ringe på en profesjonell teppe selskapet å håndtere problemet.
 1. 1
  Ringe på en profesjonell teppe selskapet å håndtere problemet.
  • Pass på at tjenesten er garantert og se etter et selskap som lover å tørke teppet, puten og undergulvet om nødvendig.
  • Sjekk med din villaeiere eller leie forsikring. Avhengig av årsaken til det våte teppet, er det mulig at reglene kan dekke kostnadene for teppet rengjøring.
 2. 2
  Bruk en våt støvsuger eller et teppe damp renere å fjerne vannet fra teppet.
  • Lei et vakuum designet for å suge fuktigheten ut av tepper, eller leie et teppe damp renere som har en vedlagt våt vac. Mest vakuum solgt for hjemmebruk er for tørr rengjøring bare og er ekstremt farlig hvis det brukes på våte tepper. Ikke prøv å støvsuge teppet med din husstand vakuum med mindre det er godkjent for våt støvsuging.
  • Støvsuge teppet med den våte vac til du får ikke mer vann. Den våte vac fjerner vann fra teppet selv, men det kan ikke være i stand til å fjerne den fra padding hvis vannet har onde gjennom teppet backing eller dynket i under kantene.
  • Hold et øye med fyll tanken og sørg for at du dumpe det før du treffer overløp. Avhengig av mengden vann i teppet, må du dumpe tanken flere ganger.
  • Gå på teppet når vakuum er ikke lenger i stand til å trekke ut vann. Hvis padding er blitt våt eller vann har sivet gjennom til undergulvet, kan du høre lyden av squishiness eller se vann pooling på stedene du gikk.
 3. 3
  Plukk opp et hjørne eller side av teppet for å få en bedre titt hvis det føles som det fortsatt er vann under teppet.
  • Løft teppet opp med å trekke det ut av installasjonen strimler på ett av hjørnene. Du kan også gjøre dette på et teppe side eller kant hvis du har en kort side som er lett å få tilgang til og arbeide med.
  • Brett hjørnet eller på siden av teppet over slik at du kan se teppet puten.
 4. 4
  Prøv å tørke puten uten å fjerne teppet hvis puten synes å ha bare fått litt fuktig og undergulvet virker tørr.
  • Hold hjørnet eller på siden av teppet som du har løftet opp og bruke en vifte til å blåse luft under han teppet til puten.
  • Fest en sugeslange for eksos fra en vakuum og deretter sette slangen under teppet, plassere teppet tilbake over slangen. Den varme luft vil føre til at teppet til å flyte over matten og fremskynde tørkeprosessen.
 5. 5
  Fjern teppet og pad for tørking hvis du finner puten er gjennomvåt og gulvet er vått. Hvis du ikke fjerner det våte teppet og polstring slik at undergulvet tørke, kan gulvet ende opp knekking.
  • Teppe og padding er tunge, selv når den er tørr, vått teppe og padding er ekstremt tung og vil ta flere folk til å flytte.
  • Trekk alle kanter og hjørner av teppet opp fra installasjons-strimler før du prøver å flytte den.
  • Installere teppe og pute etter at de og gulvet er helt tørt.

Advarsler

 • Dersom teppet er våt med skittent vann, fjern alt så raskt som mulig. Legg mer rent vann til vått teppe før støvsuging det skitne vannet ut. Lei et teppe renere i stedet for bare et vakuum og rense teppet med teppe renere før støvsuging ut overflødig vann. Suge ut bare det skitne vannet kan føre til at skitt å bli igjen og beis teppet.
 • Enten du har å fjerne teppet eller ikke, teppet og puten krympe og sømmer kan den løsne fra overflødig vann. En profesjonell teppe selskapet bør være i stand til å gjøre eventuelle nødvendige reparasjoner.