Wkino

Hvordan tjene og drikke sake

Sake (uttales "sah-KEH", ikke "sah-kee") refererer til noe alkohol i Japan, men i vest vanligvis refererer bare til japansk risvin eller Nihonshu. I Japan er det noen tradisjoner rundt måten det blir servert og fortært. De er ikke alltid fulgt utenfor Japan, men de er verdt å vite, slik at du kan være høflig.

Trinn

Hvordan tjene og drikke sake. Bli kjent med de tradisjonelle fartøyer.
Hvordan tjene og drikke sake. Bli kjent med de tradisjonelle fartøyer.
 1. 1
  Bli kjent med de tradisjonelle fartøyer.
  • Sake serveres i en liten, vanligvis keramiske kolbe kalles en Tokkuri. Det er vanligvis oppsvulmede med en smal hals, men det finnes andre typer, for eksempel katakuchi, som ser litt ut som en vannkoker.
  • Riktig cup for skyld er diskuteres med noen insistere å bruke et lite håndtak-free typen kalles en ochoko, eller en sakazuki (en flat skål-lignende cup) og ofte en masu (en trekasse-lignende cup). En vin glass, mens ikke tradisjonelle, er teknisk den beste båten å drikke sake fra. Utformet slik at den som drikker for å se fargen og å oppleve alle fasetter av aroma som har stor innvirkning på smaken, kan en vin glass for komplett nytelse av skyld. Bruke tradisjonelle fartøyer når du vil ha en ekte vibe, men nå for stemware når du ønsker å nyte din skyld.
 2. 2
  Bring av hensyn til en passende temperatur. Regelmessig skyld, honjozo-shu, og shunmai-shu er vanligvis varmet til romtemperatur, mens ginjo-shu og namazake (skyld som ikke er pasteurisert) er kjølt. Ikke varm skyld over romtemperatur med mindre det er av dårlig kvalitet.
 3. 3
  Serve skyld i hver enkelt gjest cup, men ikke din egen. Hold Tokkuri med begge hender, håndflatene vendt nedover. Du kan bryte en serviett rundt Tokkuri å hindre skyld drypper ned. Fyll hver enkelt gjest cup i sving. Ikke fyll din egen. Det er gjestene plikt til å sørge for at vertens koppen er full.
  • Du kan helle med en hånd på flasken, men sørg for å ta den ledige hånden til å helle armen. Dette er det samme som å helle med to hender.
  • Hvis du har mer status enn den personen du serverer (f.eks du er sjefen), hell med bare én hånd (uten den ledige hånden berøre helle arm).
 4. 4
  Hold koppen riktig som det er servert. I formelle situasjoner, holder du koppen opp når du blir servert. Legge hånden (vanligvis høyre) rundt koppen med en hånd og la den hvile på håndflaten på den andre hånden.
  • Hvis personen som serverer skyld er lavere i status enn deg (f.eks en ansatt), holder du koppen med bare én hånd.
 5. 5
  Toast. Du kan si "Kanpai" hvis du er i en japansk restaurant. Trykk koppene sammen. Hvis du drikker med en person høyere i status enn deg, sørg kanten av koppen din er under rim hans når de to møtes.
 6. 6
  Sake er ikke veldig potent (det har ikke så høy alkoholprosent som noen av det høye alkoholinnholdet viner som kommer ut av california dag med mindre det er en genshu), og bør drikkes som man ville drikke en hvitvin. Men hvis [dårlig kvalitet] skyld serveres varm, drikk sakte, som alkohol damp vil fordampe ut av væsken inn i nese og hals som du drikker. Det er ikke en sjanse så ikke ned det i ett! Som du drikker, snu litt vekk fra alle som er av høyere status. Hvis du drikker med noen svært høyt i status, ville det ikke være upassende å fullstendig slå bort fra dem før du drikker din skyld.

Tips

 • Den beste måte å bestemme ved hvilken temperatur skyld skal serveres er å tillate den kjølte skyld for å komme til romtemperatur av seg selv, smake det fra tid til annen for å se når smaken er optimal.
 • Sake er tradisjonelt forbrukes mens snacking (f.eks på sashimi), men ikke i løpet av et komplett måltid. Tradisjonelt, bør du ikke spise skyld mens de spiser ris eller en tallerken med ris (for eksempel sushi) som det blir sett på som overflødig. Hvis du planlegger å ha sushi, ferdig skyld før du begynner på sushi.
 • Oppvarmet skyld, eller atsukan, er vanligvis bare drukket i kaldt vær eller når man drikker lav kvalitet vin, som det nøytraliserer smaken. I varmt vær, eller når man drikker premium skyld, det er servert litt avkjølt stedet.
 • Hvis ditt holder påfylling din kopp med skyld når du ikke ønsker så mye å drikke, ta veldig små slurker slik at koppen er aldri tom.
 • Vanligvis er skyld beste konsumeres innen to eller tre måneder etter kjøpet, og innen to eller tre timer etter åpning. Sake som ikke forbrukes umiddelbart bør være.

Advarsler

 • Serveren av alkoholholdige drikkevarer er ofte juridisk ansvarlig for handlingene til hans eller hennes gjester. Ikke la gjester som kan kjøre for å bli beruset og ikke la berusede gjester å kjøre.
 • Som med alle alkoholholdige drikker, ikke bruke tunge eller farlige maskiner (slik som bilen) under påvirkning av skyld.
 • Tejaku er betegnelsen på når du helle skyld for deg selv, og regnes som uhøflig.
 • Bare fordi det står "risvin" på menyen betyr ikke at det er ekte skyld. Flere drinker som shochu til mao tai er destillert fra asiatisk eller potet, men de er ikke skyld.

Ting du trenger

 • Sake
 • Tokkuri
 • Ochoko
 • Liten panne