Wkino

Hvordan du tips serveren din på en restaurant

Mens mange restaurantene i verden legge til et sett serviceavgift til regningen din, setter tipping system skjønnsmessig makt i hendene på kunden. Vet du hvordan du skal bruke den makt klokt? Ideelt sett er god service belønnet med gode tips, og dårlig service er straffet med dårlige tips. I praksis er imidlertid, det er ikke slik det vanligvis spiller ut. Hvis du ønsker å tipse rettferdig, følger disse retningslinjene.

Trinn

Hvordan du tips serveren din på en restaurant. Bestemme "vippbar" total.
Hvordan du tips serveren din på en restaurant. Bestemme "vippbar" total.
 1. 1
  Bestemme "vippbar" total.
  • Tipping er ikke helt obligatorisk i Nord-Europa. Men fordi Servitørene er ofte betalt ganske lave lønninger, er det vanlig praksis. I mange andre land med stive krav til minstelønn, særlig Storbritannia, Australia og New Zealand, er tipping ikke vanlig:. Det er helt valgfritt, en belønning for usedvanlig god service, og kunden trenger ikke føle seg forpliktet til spissen I noen land, som Japan, kan tipping faktisk anses som en fornærmelse både til serveren ("Du trenger dette mer enn jeg gjør.") og eieren av etableringen ("Du trenger ikke betale de ansatte skikkelig.")
  • Hvis du brukte noen eller rabatter, beregne spissen basert på hvor mye du ville har betalt uten. Ellers, du straffe servitør for restauranten ledelsens innsats for å få deg i døren. For eksempel, hvis du har en to-for-en kupong, kan du bare ha måttet betale for halvparten av måltidet, men serveren fortsatt gjorde hele beløpet for arbeid.
  • Hvis det er en skatt på regningen din, bør du teknisk beregne spissen basert på resultat før beløpet, siden tjenesten du har mottatt har ingenting å gjøre med skatten. Men siden forskjellen mellom en spiss på den totale (inkludert skatt) eller resultat før beløpet er ikke signifikant, det er ikke en anbefalt krangle punkt. Hvis din bestilling koster 25€ og skatten er 8%, er den totale 25€ 0,40. En 15% tips på bestillingen din, før skatt, er 5€ 0,50. Det samme tipset om totalsummen er 5€ 0,86. Det er bare en forskjell på 36 ¢. Selv med en ordre på 750€ tilsvarende forskjellen er fortsatt bare 10€!
 2. 2
  Evaluer din tjeneste. Nøkkelen er å objektivt bedømme tjenesten, og tjenesten alene. Hvis maten er ikke bra, det er sparsom, prisene er opprørende, og / eller innredningen er skrekkelig, alt dette påvirker din matopplevelse, men er ikke servitøren skyld. Hvis du er misfornøyd med det, ikke nedlatende restauranten igjen, eller skrive en negativ vurdering et sted. Selve tjenesten skal bli dømt på:
  • Hvordan maten matchet med bestillingen,
  • Om maten var rykende fersk fra kjøkkenet (eller ikke),
  • Hvordan oppmerksomme serveren var til dine behov,
  • Hvor raskt tom retter ble tatt bort,
  • Hvor raskt det tok å få sjekken og få betaling behandlet, og
  • Om tjenerens oppførsel var høflig og profesjonelt.
 3. 3
  Gi den fordelen av tvil. Hvis tjenesten ikke var helt fantastisk, det kan ikke være servitør skyld. Med mindre din servitør var frekk eller neglectful, vil du kanskje vurdere følgende:
  • Hadde hele restauranten virke opptatt og underbemannet? Mindre oppmerksomme tjenesten kan være et resultat av dårlig ledelse.
  • Feil i bestillinger kan skje, og det er vanskelig å vite hvis servitør, kokk eller begge var ansvarlig. Hvis din servitør jobber hardt for å løse et problem, er det snill å gi ham den fordelen av tvil.
  • Virker din servitør ny i jobben? Venter tar mye praksis og ferdighet, kan det være lurt å gi en ny servitør litt av en pause.
 4. 4
  Bestem tips. Den generelle retningslinjen er 20% for utmerket service, 15% for solid service, og 10% for dårlig service. I gjennomsnitt, folk tipse 18%.
  • Gi tilbakemelding til styring eller direkte til Kelner i stedet for, eller i tillegg til, og etterlater en lav pris. Mange kunder forlater fattige tips uavhengig av tjeneste, så bare gjør det, kan ikke formidle budskapet ment. En lav tips er ingen garanti for at tjenesten vil øke i fremtiden fordi ansatte ikke kan vite hva som gjorde deg ulykkelig eller hvem som var ansvarlig. Ikke bare vil sjefen kunne rette opp situasjonen, men du kan også få en kompensasjon ut av det.
  • Hvis du spiser med små barn og gjøre en stor rot, husk at ansatte blir nødt til å rydde opp, og at dette vanligvis tar ekstra tid. Vurdere å forlate servere litt ekstra for dette ulempe for dem. Hvis serveren er spesielt nyttig med barn-relaterte problemer under måltidet, kan du også ønsker å tipse litt ekstra for det.
 5. 5
  Beregne spissen. Nå som du vet hva prosent du ønsker å betale, er det på tide å faktisk knase tallene.
  • En enkel måte å finne en 20% tips er å flytte desimaltegnet av kostnadene for å finne 10%, og dobbeltklikk den. For eksempel, hvis regningen er 30€ 0,00, ville 10% være 5€ 0,50, og en 20% spissen ville være 10€ 0,00. For 15%, vil du halvere 10% og legge den til det opprinnelige antallet. For 30€ 0,00 igjen, ville det være 5€ 0,50 + 5€ 0,75 = 5€ 0,25.
  • En annen måte å finne ut av tips er å huske:
   • 10% = 5€ for hver 10€
   • 15% = 5€ 0,50 for hver 10€ og
   • 20% = 5€ for hver 10€.
 6. 6
  Betale med kontanter hvis du kan. Hvis du betaler med kredittkort, kan servitøren må vente en uke eller to for å lomme som penger, mens kontanter kan tas hjem tidligere. Hvis du ønsker å belønne god service, er det mer motiverende å hjelpe Servitørene ta hjem sine hardt opptjente tips før heller enn senere.
  • Runde opp. Ikke la pennies eller overdreven endring på bordet, hvis det er alt du har på deg det anses bedre enn ingenting, men ikke å foretrekke.
  • En annen grunn til å betale med kontanter er at hvis du betaler med kredittkort, noen restauranter trekke kredittkort serviceavgift fra spissen.

Tips

 • De fleste steder har en "tip-out", så ikke tipper din server betyr at det koster dem penger å tjene deg. Dette gjelder ta ut bestillinger også, så pass på å alltid la et tips.
 • Ulike deler av verden har forskjellige tipping etikette. I de fleste av, og mange deler i Asia, er service inkludert i prisen (og dermed servitører allerede har en anstendig timelønn). Imidlertid er en liten spiss (f.eks, 10% eller mindre) omsorgsfull å tilby for god tjeneste. De lover og skikker forskjellige steder varierer, så pass på å sjekke før servering.
 • Hvis du ønsker å føle seg spesielt sjenerøs, beregne spissen og legge til tre eller fire ekstra dollar. Du vil føle deg som en stor sjanse for resten av dagen for svært liten kostnad. Du vil også gjøre opp for noen cheapskate som forlot en elendig tips.
 • Mange restauranter har curbside og carryout servere. Hvis du bestiller mat til å gå fra en bartender eller server, er du fortsatt forventes tips på minst 10%. Vanligvis har den personen som tar din bestilling til å hoppe gjennom flere ringer for å få orden sammen komplett med sølvtøy, ekstra servietter, vesker etc. De går ut av deres måte å ta vare på deg, så du bør ta vare på dem tilbake.
 • "Tip krukker" blir stadig mer vanlig på små take-out steder, (for eksempel kaffe, bagel, og iskrem butikker). Disse ansatte bruker svært lite tid med hver kunde, men er vanligvis ikke betalt en grei lønn ved virksomheten. Tipping et lite beløp i disse tilfellene er mye verdsatt, særlig fordi sammenslåing mange små tips i løpet av dagen vil hjelpe disse lavtlønnede arbeidere til å tjene en grei lønn overall.
 • I en buffet restaurant, la en 20% spissen. Servitør er mer enn sannsynlig å gjøre mer arbeid enn servitør på en vanlig restaurant, som stadig fjerne platene, bringe vann, og tar drikke bestillinger.

Advarsler

 • Den amerikanske regjeringen skatt servere, bartendere og antioxidant basert på en forutsetning om at de har gjort en viss prosent av sitt salg i tips. Hvis du ikke tips en server eller en bartender i Europa i det hele tatt, du er teknisk koster din server penger. Skattemyndighetene beregner en gjennomsnittlig andel basert på faktiske kredittkort tips serveren (eller restaurant) tjener og bruker det tallet til kontanttransaksjoner.
 • Sjekk om spissen er allerede inkludert i regningen. Noen restauranter vil legge en drikkepenger for store grupper (vanligvis 8 eller mer), og mange restauranter utenfor USA inkludere spissen som en del av regningen. Hvis du er usikker, spør en av de ansatte om tipsene er allerede inkludert. På den annen side vil noen steder klart ut Drikkepenger ikke inkludert på regningen.
 • Husk at i de fleste amerikanske stater, servitører og servitriser betalte en base lønn som er betydelig lavere enn den vanlige minimum (typisk rundt 5€.00/hour) fordi det er antatt at tipsene vil gjøre opp for forskjellen. Dermed motsetning til enkelte andre land, tipping ventet i USA hvis du mottar tjenesten som er minst tilfredsstillende. Men hvis timelønn pluss tipsene ikke utgjøre statens minstelønn, skal arbeidsgiver kompensere forskjellen. I tillegg, i enkelte vestlige land, som for eksempel California, Oregon og Washington State, er det ingen lavere lønns-og serveren din er å lage minst 10€ eller mer per time. Ikke la dette faktum avskrekke deg fra tipping, men som levekostnadene i disse landene er høyere.