Wkino

Hvordan ta hestens temperatur

Når en person har feber, vil du ta sin temperatur, og hvis det er høyt, gi riktig medisinering for å senke den ned igjen til normal. Det samme bør gjøres for våre equine kolleger.

Selv om prosessen kan virke vanskelig og unaturlig (du kan tenke, hvor er hestens underarm?), Men det er faktisk en enkel prosedyre. Når det gjøres riktig, kan det hjelpe en hest eier plukke opp på en infeksjon bosatte seg i før dyret viser fysiske tegn-som rennende nese, renning fra øynene, eller hoste. Vanligvis når skiltene er tydelig, må du vente det ut mens du bruker riktig medisinering.

Hvis du hadde tatt på at hestens temperatur ble forhøyet på grunn av en økning i antistoffer tidligere, kan du ha vært i stand til å omgå infeksjon nesten helt.

Trinn

Hvordan ta hestens temperatur. Bli kjent med hesten.
Hvordan ta hestens temperatur. Bli kjent med hesten.
 1. 1
  Kjenn normal kroppstemperatur på dine equine kolleger. Den normale kroppstemperaturen på en hest er 37,5 grader til 38,5 grader Celsius, som kan variere avhengig av ugunstige forhold utenfor. Temperaturen vil også variere avhengig av hvilken hesterase du eier. Det er tre typer hester: kaldblodige, normal og varm vekselvarme. Som du kan foreslått fra navnet, varme-Bloods er varmblodige skapninger. Som sin normale temperatur kan være litt høyere enn 37,5 til 38,5, vil dette være annerledes enn en innfødt ponni, som walisisk, Fjord, eller Fell ponnier, som de er best egnet til den kjøligere klima og naturlig nok har et kjøligere kroppstemperatur. Som sagt ovenfor, er det normale området 37,5 til 38,5 grader Celsius, med noe over 38,5 grader for å bli sett på som en mulig infeksjon.
  • Den normale temperaturen i Fahrenheit for hester er 99-101.
 2. 2
  Bli kjent med hesten. Vanligvis vil eieren av hesten være den som tar temperaturen, men i tilfeller hvor du kan ta vare på en venns hest eller du er relativt ny i Førstehjelp for hester, må du bli medarbeidere av hesten. Prøve å mate hesten eller gi den en godbit, på denne måten, vil hesten begynne å stole på deg.
 3. 3
  Kontroller at du har riktig utstyr. Et digitalt termometer er best, så det piper når temperaturen blir stabil. Det vil også holde temperaturen vises i displayet for deg å gå til huset og ta temperaturen hvis nødvendig. Hvis du ikke klarer å få et digitalt termometer, fungerer en Mercury termometer like godt. Bare sørg for at det er rent og ikke ødelagt eller har noen hårfine sprekker, som kan senere føre til feilaktige målinger.
 4. 4
  Fange hesten, og binde ham fast. Dette for å sikre at hesten ikke gå bort eller rundt, mens du tar temperaturen hans, hvis hesten skulle gå bort, eller å flytte rundt, kan du miste termometeret. Det beste stedet å binde opp en hest i løpet av denne prosessen, er å en eller post. Bruk en quick release knute, slik at du raskt kan frigjøre ham og føre ham rundt om han var å få et spøkelse eller bli opphisset av prosessen.
 5. 5
  Stå ved siden av hesten på nær eller venstre side, (montering side). Dette er for å hindre hesten i spooking, som de fleste hester er opplært til å bli håndtert på nær side, (montering, og fanger etc). Stå nær hesten å unngå å bli sparket.
 6. 6
  Smør utstyret med såpevann. Prøv å bare dukke opp tuppen og enden av termometeret når du bruker et digitalt termometer, ellers vil føre til at batteriet og kretser til å bli fuktig, og det vil ikke lese. Hvis dette skjer, åpner termometer, og la tørke i en dag eller to.
 7. 7
  Organiser dine hender og utstyr ved å sørge for at termometeret er smurt, og du har frie hender til å løfte halen. Om nødvendig sted på slutten (ikke-tip) i munnen, på denne måten, vil du ha en ekstra frie hender.
 8. 8
  Nærmer baksiden av hesten fra fronten på skrå. Dette gjør at hesten skal kunne se deg, som hesten har en blind flekk rett bak dem og rett foran dem. Du vil være mindre sannsynlighet for å skremme dem. Som du kommer til baksiden av hesten, bør du ha utstyret organisert slik at du kan ha en hånd som går langs hestens rygg opprettholde sin oppmerksomhet, og betryggende ham at du er der.
 9. 9
  Løft halen med den ledige hånden, og smøre hestens bunnen. Smøring av hestens endetarm er ikke nødvendig, bare sørg for at termometeret er smurt og har ikke tørket ut. Hvis det er en varm dag, eller det er tørr hud på hestens bunnen, må du smøre det, enten ved hjelp av en våt svamp til dempet området, eller en sprøyte til å forsiktig sprute såpevann på utsiden av endetarmen.
 10. 10
  Sett termometeret inn i endetarmen. Snakk med hesten som du går, som først mange hesten ikke liker det. Hvis du bruker et digitalt termometer, sørge for at den er slått på og blinker L (lav temp lesing), vil denne blinke i ca. 10 sekunder før du registrerer en lesning av en lav eller normal temp. Hvis du bruker en Mercury termometer, sørg for at du rister termometeret ned til en lav temp, ved å riste det to til tre ganger, lav og hard. Etter at begge typer termometre er på et lavt lesing, forsiktig sette dem inn i endetarmen. Kontroller at spissen av termometeret resten er mot rektal vegg, er dette for å sikre at den er trædd inn i møkk, som naturgjødsel registrerer en høyere temperatur lesing. For å sikre dette, legger et lett trykk på termometeret og presse mot hestene i nærheten siden, (mot deg), ikke gjør dette for hardt, bare inntil det er en viss motstand.
 11. 11
  Ta lesing. En Mercury termometer vil gradvis øke, bør du vente til det har sluttet å øke i temperatur, og sitter på en konstant temperatur. Et digitalt termometer piper når en avlesning er etablert. Dette kan ta fra 30 sekunder til 2 minuets, avhengig av den tid det tar for temperaturen å stige og bli konstant.
 12. 12
  Fjern termometeret ved å dra forsiktig termometeret ut av hestens bunnen. Mange hesten vil la luftstrømmen ut av endetarmen deres, så vær klar over dette, da det kan være litt stinkende. Pass på at under fjerning av termometeret, som du ikke bla eller dra for fort, vil dette trekke den tørre huden rundt termometeret, og hvis du skulle skli eller la termometeret slip, kan du muligens miste eller slippe termometer, eller dytte hesten.
 13. 13
  Registrer resultatet på et kart eller i en dagbok. Sørg for at du gjør dette før du glemmer temperaturen, så mange hesten har en annen normal temperatur som andre, sørge for at du tar temperaturen over en periode på 3 til 5 dager, på denne måten, kan du få vite hestens temperatur reaksjon. Tidlig om morgenen, bør temperaturen lese lavt, mens om natten eller sent på ettermiddagen, vil temperaturen lese høyere. Dette er det samme med mennesker. Hvis været er varmere, vil temperaturen bli høyere til det på en kald vinterdag.
 14. 14
  Desinfiser termometeret ved hjelp av varmt (ikke kokende) vann og vaskemiddel eller oppvaskmiddel. Pass på at termometeret er slått av, eller ristes ned. Gi termometeret en god gni over med en vask klut. Sørg for å fjerne eventuell gjødsel som kan ha blitt festet til termometeret. Når den er ren, gi den et tørt med en myk klut, og la ut av beholderen for noen timer. Dette vil sikre at eventuell fuktighet som kan ha fått inne gjør ikke termometeret mugne. La det tørke ut vil sikre at ledningene er heller ikke fuktig, noe som forårsaket en kortslutning. (Trinn 13 og 14 kan gjøres visa-versa)

Tips

 • Alltid binde en streng på enden av termometeret slik at det ikke blir sugd inn i anus.
 • Bruk såpevann snarere enn noen oljebasert glidemiddel. Mange oljer har forbindelser i dem som kan forårsake et utslett eller kan medføre ubehag for hesten. Såpevann kan vaskes eller sponged av.
 • Har en annen person med deg mens du gjør denne prosedyren. Dette reduserer ikke bare risikoen for å bli sparket og trampet, men betyr også at du kan konsentrere deg om jobben på hånden mens en annen person ser hestens reaksjon tallet (øyets, ørets, tenner etc), og ber deg om hva hesten gjør.
 • Hvis du mistenker at hesten har en forhøyet temperatur, gjenta prosedyren ytterligere en eller to ganger, vil dette sikre at du får en middeltemperatur, som noen ganger variabelen som møkk og termometeret drøye kan komme i betraktning.

Advarsler

 • Alltid la hesten vet det, ved å snakke med det og ikke kommer opp bakfra.
 • Hvis hesten blir opphisset eller grinete, fjerne termometeret så trygt som du kan og slå hesten ned. Det siste du trenger eller ønsker er å miste termometeret.

Ting du trenger

 • Termometer (digitalt eller kvikksølv) - binde en snor (ca 18 inches lang til enden av termometeret og knyt en bindemiddel klipp til den andre enden av strengen når du setter inn termometeret, klippet bindemiddel klippet til en hunk av hestens. hårene. Hvis termometeret spretter ut, vil det ikke traff bakken og bryte. OG du skal ikke bekymre deg om termometeret bli satt for langt inn i endetarmen.
 • Såpevann (kan varmes)
 • Hansker (valgfritt)
 • Halter
 • Bly
 • Hest
 • helst noen til å holde hesten og roe ham i stedet for å knytte ham opp