Wkino

Hvordan kurere kolikk hos hester og ponnier

Hvis du går inn i stallen og finne hesten rulle gjentatte ganger, sparker eller skraping på magen hans, eller ikke spise, kunne han bli colicing. Ligner på en magesmerter hos mennesker, er kolikk farlig for hester fordi de ikke kan kaste opp, og kan dø.

Trinn

Hvordan kurere kolikk hos hester og ponnier. Hvis hesten bare har litt smerter og er rullerende, få ham opp.
Hvordan kurere kolikk hos hester og ponnier. Hvis hesten bare har litt smerter og er rullerende, få ham opp.
 1. 1
  Hvis hesten bare har litt smerter og er rullerende, få ham opp. Du trenger ikke å gå ham, men du bør ikke la ham rulle, som han kan vri en tarmen og gjøre kolikk verre. Men hvis du hesten er sterk smerte slik som bena vil ikke stoppe knekking og wont opphold stå sørge for at han er i en liten runde verksted eller trygt område og bare la ham rulle før veterinæren kommer fordi hvis tarmen kommer til å vri det ville allerede har.
 2. 2
  Ringe veterinæren umiddelbart. Ikke overdriv i å beskrive kolikk. Foreta en inngang slik at veterinæren kan kjøre i rett ved siden tegnet hest. Dette vil gjøre det lettere for henne å få utstyret.
 3. 3
  Fjern alle kilder til mat og vann. Ikke la hesten spise noe.
 4. 4
  Vær forberedt på å svare på veterinæren spørsmål. Dette kan inkludere hestens vitale tegn, orm rutine, og fôrtype.
 5. 5
  Hold hesten rolig og overvåke sine vitale tegn til veterinæren kommer. Se Beslektede Googles.
 6. 6
  Følg veterinæren råd.
 7. 7
  Hold et øye med hest for de neste dagene. Kolikk kan komme tilbake.

Tips

 • Hvis årsaken til kolikk er ukjent, sjekke alle feeds at hesten har spist. Kaste noen gang at se eller lukte mistenkelig. Sjekk bruke etter dato og for noen bevis for skadedyr.
 • Det finnes flere typer kolikk. Kolikk kan være alt fra et enkelt urolig mage til et fordøyelsessystem problem, for eksempel en intestinal blokkering. Gass og krampaktig kolikk er sannsynlig å passere, mens noen andre former kan kreve kirurgi eller aktiv dødshjelp.
 • Hvis du slår hesten ut for å se ham, gjøre det fra utenfor gjerdet. Det ville være farlig å bo i pennen med en urolig hest!
 • Hvis du ombord hesten din med en trener, kan det hende at trener har noen banamine på hånden. Banamine kan hjelpe lindre smerten av kolikk for hesten.

Advarsler

 • Hester i smerte vil reagere annerledes enn rolige hester. Hvis du føler deg i fare, holde seg borte fra hesten.
 • Ikke opptre nervøst. Dette vil bare opprørt hesten videre.
 • Ikke la hesten roll. La ham rulle kan føre til vridning av tarmen, som er dødelig.