Wkino

Hvordan håndtere en forfangenhet utsatt hest

Forfangenhet (ofte kalt grunnleggeren i mer alvorlige tilfeller) er en smertefull og plagsom tilstand av hoven. Det kan føre til kronisk, uhelbredelig halthet. Noen hester er humant ødelagt på grunn av det.

Det er mange årsaker til Forfangenhet, men de er ikke fullt forstått. Det er for tiden mye forskning viet til Forfangenhet.

Grovt Forfangenhet kan deles det til tre former; hjernerystelse-indusert (føre med hurtigbåt arbeid på et hardt underlag), forårsaket av en annen medisinsk tilstand (for eksempel Cushings syndrom) eller fôr-indusert. Feed-indusert Forfangenhet er den vanligste formen for forfangenhet og type som skal dekkes i hovedsak av denne artikkelen. 50% av forfangenhet tilfellene kunne vært unngått med riktig ledelse. Forfangenhet er en av de største mordere av hester, andre bare til.

Trinn

Hvordan håndtere en forfangenhet utsatt hest. Har du hestens hover jevnlig trimmet av en fullt kvalifisert hovslager eller trimmer.
Hvordan håndtere en forfangenhet utsatt hest. Har du hestens hover jevnlig trimmet av en fullt kvalifisert hovslager eller trimmer.
 1. 1
  Har du hestens hover jevnlig trimmet av en fullt kvalifisert hovslager eller trimmer.
 2. 2
  Holde hesten på et helse vekt. Fedme har vært linker til Forfangenhet, samt andre forhold. Ved å overvåke deg hestens vekt hver 2. uke og plotte resultatene på en graf, kan små vektendringer sees tidlig. Slik overvåker hestens vekt du kan bruke, en veie tape eller en vekt bro.
 3. 3
  Hold deg til de grunnleggende reglene for.
  • Mate lite og ofte. (No mer enn 2kg per feed for en 500kg hest. Ikke lenger enn fire timer uten fôr / grovfôr.)
  • Gjør alle kosttilskudd endring sakte over en eller to uker.
  • Sørg for fôr rom og fôr binger er hest bevis, for å hindre en hest oppbremsing i og gorging seg selv.
 4. 4
  Begrense fructan i beite. fructan er en type sukker som finnes i gress og høy. Visse typer gress har mer enn andre. Timothy og haner fot har mindre enn italiensk rug gress. Endre beite, eller re-frø hvis mulig.
 5. 5
  Begrense eller unngå beite. Dette er spesielt viktig når gresset er stresset, (etter at den er blitt kuttet for høy eller under en frost) i løpet av dagen når det er det full sol, eller i tider med høy vekst (vår og muligens høsten etter en tørr sommer). Beite kan være begrenset av stripe beite eller ved hjelp av en beite snute.
 6. 6
  Begrense fructan i fôring. Eldre, timotei og eng høyet er lavere så tidlig kuttet rug gress. Havre halm er enda lavere.
 7. 7
  Begrense stivelse og sukker i fôret. Begge har vært koblet til Forfangenhet. Unngå høyt stivelse feeds som korn og høyt sukker feeds som melasse. Erstatte disse feeder med fiber og oljebasert feeds, inkludert unmolassed sukkerroer, chaffs, alfalfa og ryddig olje.
 8. 8
  Mate suppliants å hjelpe insulinresistens. Forfangenhet er antatt å være knyttet til insulinresistens (tilsvarende diabetes hos mennesker). Visse suppliants har vært kjent for å hjelpe denne tilstand, kanel og magnesium.
 9. 9
  Urter er en god tilsetningsstoff til enhver feed. Selv om omsorg må tas, kan så mange urter ikke går hånd i hånd som de motvirker hverandre og andre kan forårsake alvorlige problemer. Som en hovedregel bør de eneste tre urter som skal brukes sammen med mindre annet er angitt av en veterinær eller Equine herbalist, være Rosehips, Kamille og hvitløk. En hest som har Forfangenhet eller faktisk har forlist, er nyper det beste valget av urten. Det fremmer hov vekst og reparasjon, og bidra til å roe hesten til en viss grad. Det er også bra for pelsen deres. Det kan legges direkte inn i fôret, og som regel av doser. Ponies en teskje, Galloways 1-2 teskjeer, og Hacks to teskjeer eller tre hvis hesten er en varm blod eller en Heavy Utkast.

Tips

 • Noen hester kan sile deres fôr, som Oaten agner er svært tørt, tilsett kamille, hvitløk og nype, samt en kopp Lucerne pellets, (tilgjengelighet og hvis de er hesten fôr, noen kan faktisk være kanin mat). På den måten hesten ikke skal granskes på jakt etter de gode ting.
 • Hvor ofte hovene trenger trimming avhenger av om hesten er skodd eller barfot, hestens eksteriør, arbeidsbelastning, ledelse og kosthold. Mellom fire og åtte uker er vanlig, kan din hovslager fortelle om det er nødvendig oftere. Ved å ha dem trimmet ofte, kan hoven overvåkes og korrigeres før noen store strukturelle skader oppstår.
 • Slå hesten ut i en "Jenny Craig ', eller sult Paddock. Dette er en paddock med knapt om noen gress eller plukking. Dette betyr at den eneste innmating hesten er tidkrevende er materetningen rationed av eieren. Og eieren kan da kjenne den igjen hvis hesten blir bedre eller verre.

Advarsler

 • Mange tror at forfangenhet er bare en tilstand som påvirker fett ponnier. Men det kan påvirke noen hest eller ponni i alle forhold.
 • Hvis forfangenhet er mistenkt, må en veterinær bli kalt umiddelbart. Det er ikke en tilstand som kan styres uten tilsyn av veterinær.
 • Det har blitt hevdet at Strasser Trim (en metode for trimming utviklet av Dr. Strasser) kan kurere og unngå forfangenhet. Men denne metoden har blitt fordømt av The forfangenhet tillit, The International League for beskyttelse av Horses (ILPH) og The Royal Society for Prevention til Cruelty to Animals (RSPCA).
 • Gjenoppretting av forfangenhet og grunnlegger kan ta flere måneder til et år, lengre eller hesten kan aldri fullt igjen. Hvis en konkurranse hest eller en avlshoppe er diagnostisert med det, så forsiktighet bør tas for å minimere utvinning tid og derfor betyr mindre tid av og staving. Selv om en spell gang på noen måneder etter bedring har funnet sted anbefales.
 • Hesten i spørsmålet kan sile fôret, så legger en pellet som er ikke-oppvarming og som ikke har noen olje, protein eller karbohydrat-tallet (luserne (alfalfa) pellets anbefales) vil hjelpe dette problemet. Alternativt, eller i tillegg, kan du fukte ned maten og legg til litt kli, vil kli rense tarmer og ikke forstyrrer grunnleggeren eller forfangenhet, og vil gjøre hesten spiser saktere uten sikting.
 • Sult beitet er felles ledelse for god-doer men gresset som gjør vokse i dem er overbeitet og stress (dvs. har høyere enn normalt fructan nivå). Også uten røttene av gress for å holde jorda sammen disse beitet er spesielt utsatt for krypskyting. Dekker det er mulch kan bidra til å løse begge disse problemene.
 • Hester har vist seg å spise så mye i en kort periode når beite snuten er fjernet som de ville beite uten en.