Wkino

Hvordan sesongen en støpejern skillet

Støpejern skillets som er riktig krydret varer livet ut og gir et naturlig non-stick overflate. Støpejern er nonstick belegg er et lag med "krydder" består av olje som er bakt inn i overflaten av skillet. Lær hvordan du sesongen en helt ny skillet, redde en rusten gammel en og opprettholde en stekepanne slik at den ikke mister sin krydder.

Trinn

Hvordan sesongen en støpejern skillet. Forvarm ovnen til 350 º F (177 º C).
Hvordan sesongen en støpejern skillet. Forvarm ovnen til 350 º F (177 º C).

Sesong en ny støpejern skillet

 1. 1
  Forvarm ovnen til 350 º F (177 º C). Ikke har tenkt på å tilberede noe annet i ovnen mens du sesongen støpejern, siden prosessen kan påvirkes av damp skapt ved å tilberede annen mat.
 2. 2
  Vask og tørk skillet. Bruk såpe og en skrubb børste til helt skuring det. Dette er den eneste gangen du skal bruke disse elementene til å rense skillet, etter at det er erfarne, du ikke lenger skuring det.
 3. 3
  Coat skillet inn og ut med smult, vegetabilsk fett, eller olivenolje. Pass på at den er helt belagt, og gni den inn med et papirhåndkle.
 4. 4
  Plasser skillet i ovnen. La fett eller olje bake inn i dets overflate i to timer. Fjern skillet fra ovnen og la den avkjøles.
 5. 5
  Gjenta denne prosess tre ganger. Det tar mer enn ett lag med olje å fullstendig sesongen støpejern. Å sørge for at du har en god nonstick overflate som ikke vil kle av når du koker mat, gi det et lag med fett eller olje, koker det, la den avkjøles, og gjenta prosessen på nytt.

Redde en rusten støpejern skillet

 1. 1
  Lag en løsning av hvit eddik og vann. Finn en stor container stor nok til å senke hele skillet. Beholderen fylles med en blanding av halve hvit eddik, halv vann.
 2. 2
  Plasser skillet i eddik løsning. Pass på at den er helt under vann. La det trekke i tre timer. Eddik vil oppløse rust. Fjern skillet etter at den er ferdig soaking.
  • Hvis du fortsatt ser rust på skillet, bruke en skrubb børste til å skrubbe den av. Det bør komme seg lett på dette punktet. Pass på at ingen rust gjenstår.
  • Ikke sette skillet tilbake i eddik løsning å suge. Hvis du la den sitte i eddik for lenge støpejern begynner å brytes ned.
 3. 3
  Skyll skillet i vann og tørk. Sørg for at den er helt tørr ved å varme den opp over komfyren eller i ovnen i noen minutter.
 4. 4
  Coat skillet i et lag av fett eller olje. Pass på at den er helt dekket. Bruk et papirhåndkle å gni fett eller olje i stekepanne overflate.
 5. 5
  Stek skillet i ovnen. Sesong skillet ved en temperatur på 350 ° F (177 ° C) i 2 timer. Fjern skillet fra ovnen og la den avkjøles.
 6. 6
  Gjenta krydder prosessen. For å sikre at du bygger en god nonstick belegg, frakk skillet med olje, bake den, la den avkjøles, og gjenta prosessen på nytt.

Opprettholde en støpejern skillet

 1. 1
  Rengjør det med en gang. Støpejern er lettest å rengjøre rett etter matlagingen, før maten har en sjanse til å bli ett med det skillet. Så snart det er kjølig nok til å berøre, tørke ut matrester med et håndkle og stiger den med varmt vann.
  • Hvis det er et lag med caked på mat i bunnen av kjelen, må du bruke en blanding av kosher salt og eddik å skrubbe det av med et papirhåndkle. Etterpå skyller skillet med varmt vann for å sørge for at du vaske av alle spor av eddik.
  • Caked på mat kan også bli brent av. Plasser skillet i en ovn slått til svært høy varme. Maten vil slå til aske, som kan børstes av når skillet er avkjølt. Hvis du bruker denne metoden må du re-sesongen skillet, siden krydder vil bli brent av, også.
  • Ikke bruk såpe eller en wire skrubb børste på erfarne støpejern. Det vil skrape av krydder, fjerne nonstick overflate lar fuktighet til å reagere med metallet og skape rust.
 2. 2
  Kontroller at skillet blir helt tørr. Etter at du skyller ut mat, tørke skillet helt. Bruk en tørr vaskeklut til å tørke den av, tar seg ikke å gå glipp av eventuelle sprekker og sørge for at ryggen blir tørket av, også.
  • Du kan plassere pannen opp ned over brenneren som du brukte til å lage mat på, hvis brenneren er fremdeles litt varm. Dette vil hjelpe pannen tørke raskere.
  • For å gjøre ekstra sikker på pannen er tørr, varm den opp i ovnen i noen minutter.
 3. 3
  Re-season pannen med jevne mellomrom. Hver gang du koker med en støpejern skillet, fyller oljen du bruker med pan og bidrar til å holde den erfarne. Men kan du hjelpe prosessen sammen og sørge for at skillet opphold helt nonstick ved å bruke hele krydder prosessen fra tid til annen, spesielt hvis du måtte bruke eddik og salt for å rense det.
 4. 4
  Oppbevar skillet på et tørt sted. Pass på at vann fra andre kjøkken forsyninger ikke drypper pannen. Hvis du lagrer det med andre kokekar, linje den med en tørr oppvaskklut eller papir håndkle for å beskytte overflaten av støpejern.

Advarsler

 • Ikke vask pannen med såpe eller en skrapete pad, siden det tar av beskyttende belegg som du har jobbet så hardt for å få.