Wkino

Hvordan vinne en spise konkurranse


Konkurransedyktige spise (Også kjent som speed spising) er et populært tidsfordriv i Europa og Japan, hvor premien penger kan gjøre det til en meget verdig forsøke. Hvis du er opptatt av å vinne en amatør spise konkurranse, vil denne artikkelen hjelpe deg å få en flying start.

Trinn

Hvordan vinne en spise konkurranse. Være i god fysisk og mental form.
Hvordan vinne en spise konkurranse. Være i god fysisk og mental form.

Forbered

 1. 1
  Være i god fysisk og mental form. Det er viktig å sikre at du er frisk og passer før du prøver en spise konkurranse. Rådfør deg med lege før konkurransen og få deres råd. Pass på at du ikke er på medisiner som ikke bør tas sammen med mat. Sjekk med konkurranse tjenestemenn at emts og ambulanse vil være til stede ved kvelning eller allergiske reaksjoner, eller tredje grads forbrenninger på taket av munnen fra stekende varme taco biff.
 2. 2
  Se etter spising konkurranser som er nær deg. Finn ut hvordan du søker og hvilke ting du trenger å vite for å være involvert ved å ringe eller ringe i person for å se arrangøren. Foruten lokale nyheter, kan du se på nettet på nettstedene til de profesjonelle spise organer, som for eksempel Major League Eating og Association of Independent Konkurransedyktige Eaters, for å se hva konkurranser de kjører eller støtte. Som amatør, ting som du kanskje vil like å se etter i konkurransen er:
  • Kort lengde (ikke mer enn 7-8 minutter)
  • Mat som du liker å spise (det er ikke mye vits å spise mat du avskyr)
  • Piknik-stil å spise (dette betyr å spise uten å søle, i et bra tempo og ikke disrespectfully)
  • En morsom anledning, med folk som ikke tar det for alvorlig, men som ønsker å nyte det.
 3. 3
  Praksis hjemme en kort stund før du deltar i en konkurranse, slik at du vet hvordan det føles og hva du kan forvente når du spiser maten raskt. Prøv de samme matvarene som brukes i konkurranse, og viktigere, bør dette være matvarer som du liker å spise og er allerede kjent med. Ikke overdriv denne "øvelsen run"-bare behandle det som en tilvenning øvelsen. Når trialing, kan det være nyttig å se etter måter å gjøre maten gå ned raskere og lettere. For eksempel (og underlagt konkurransereglene):
  • Kan du kaste maten å gjøre det lettere å svelge?
  • Kan du rive den i stykker slik at den går ned raskere? Øv koordinere hendene og munnen slik at hendene kan rive mat til mer spiselige deler, mens munnen holder tygge. Du vil ikke ha tid til å tenke på det.
  • Kan du lage noe av maten drive andre deler av maten ned raskere, for eksempel ved hjelp ost å hjelpe pizza base gli ned?
  • Sjekk tygge og svelge teknikker og se om du kan gjøre noe for å forbedre disse for konkurransen.
 4. 4
  Trene hjernen din. Det kan ikke skade å gjøre noen mental limbering opp for å hjelpe deg med å forberede for konkurransen. Visualisere lykkes og nyte anledningen i den innledende opp. Fagfolk også trene for å prøve og overvinne vår hjernens naturlige "stop-spising" signaler, men dette er ikke en sunn tilnærming for amatører å ta og kan føre til usunne vaner i hverdagen.
 5. 5
  Spise normalt før konkurransen. Sultne selv er usunt for kroppen, så spiser småretter frem til konkurransedagen. Fasting kan også føre til at magen til å stramme opp, som du definitivt ikke ønsker!
 6. 6
  Prøv å trene regelmessig før konkurransen. Øvelsen vil holde deg fleksibel, fokusert, og i god form.
 7. 7
  Lær å puste gjennom nesen hvis du ikke gjør dette normalt. Du vil ikke ha tid til munn puste mens du spiser.
 8. 8
  Før konkurransen, konsumere så få væske (vann, brus, alkohol, osv..) Som mulig. For mange væsker vil bare fylle magen, skaper mindre rom for mat. Imidlertid anbefaler noen fagfolk gjør at det er fint å drikke opp til en liter vann for å bidra til å utvide magen, og å ha urtete for beroligende og rensende. I tillegg må du ikke drikke melk i løpet av konkurransen fordi du risikere oppkast gjennom nesen.

Velg mat

 1. 1
  Start ut "soft" når du begynner. Hvis du er ny til å spise konkurranser, kan det være en god idé å begynne med myke elementer som pannekaker, havregrøt, kjøttboller, og trakt kaker. Du kan gå videre til hardere og flere matvarer som du føler deg mer trygg.
 2. 2
  Unngå å legge inn noen konkurranse hvor maten ikke er riktig for deg. Hvis det gjør du føler deg syk, hvis du er allergisk mot det, hvis du rett og slett hater det, hvor er moroa eller mening i det? Vær selektiv!
 3. 3
  Vet hvordan å spise maten på best mulig måte. Å vite hvordan mat oppfører seg når det spises er viktig, og hvis du har øvd hjemme allerede, bør du ha en god ide om hva som fungerer og hva som ikke virker. For noen flere tips:
  • Pølser - se Googles artikkel om å vinne en hot dog spise konkurranse
  • Matzo baller - prøv å unngå buljong og mål bare for ballene, og bruk hendene, ikke kjøkkenutstyr!
  • Pies - se Googles artikkel om å vinne en pai spise konkurranse.

På dagen

 1. 1
  Les deg opp på reglene før du prøver å spise contest. Det er noen grunnleggende ting som gjelder for mange konkurrerende spise konkurranser:
  • Finn ut om "chipmunking" er tillatt - dette er praksisen med stuffing i så mye mat som mulig før tygde det og svelge - vanligvis vil det være en tidsbegrensning på hvor lenge du kan holde dette i munnen;
  • Finn ut om "dunking" er tillatt - det er der du får lov til å dyppe maten i vann for å gjøre det mykere og lettere å svelge, være oppmerksom på, men at du gjør dette anses ganske respektløst av maten;
  • Vite om du kan lage et rot å spise. Noen konkurranser insisterer på at du holde området rent (piknik-stil), andre lar deg lage et rot. Det hele avhenger av hvilken type mat du spiser og hvor mye rot tror du kan gjøre. Piknik-stil er trolig bedre for amatører, som det oppfordrer deg til å tempoet selv og være bevisst på å spise prosess som det som skjer, i stedet for bare gorging selv dum.
  • Forstå at oppkast er ansett å være en diskvalifikasjon i de fleste spiser konkurranser. Hvis du kommer til dette punktet, er du sannsynligvis ikke koser deg uansett!
 2. 2
  Ta det med ro. Selv om det kan høres rart, er det viktig å ikke få panikk eller jag, men å spise jevnt og trutt med fart. Hvis du panikk eller jag, vil du gjøre feil og være mindre vellykket.
 3. 3
  Nyt deg selv. Mens det er konkurransedyktig, er det ment å være "morsom konkurransedyktig", og hvis du tar det for alvorlig, så er det nok bedre å spille et ballspill for å frigjøre oppdemmet energi.
 4. 4
  Slapp av den kvelden og spiser veldig lett, hvis i det hele tatt, og drikker bare vann. La kroppen bosette tilbake til sin normale rutine og spise som vanlig neste dag, eller når du føler deg klar.

Tips

 • Når munnen er opptatt tygde sørge for å "tygge" maten på tallerkenen med hendene. Slå mat så bløt som mulig, sparer verdifull munn tid.
 • Hvis du spiser noe med brød, prøv å dyppe den i vann først. Det høres rart ut, men det fungerer! Det gjør brød og noe annet på det lettere å spise, svelge, og fordøye.
 • Prøv denne lite kjente teknikk for å få mer plass i magen: Etter å spise, når du begynner å føle deg litt full, stå opp og vrikke hoftene fra side til side i 5-10 sekunder. Angivelig, dette gjør maten gå ned spiserøret raskere og saft det opp i magen.
 • Å bidra til å utvide magen før noen konkurranse, spise rundt en kopp full av rå vanlig ris og raskt følge det opp med en kopp med veldig varmt vann (så nær koking som du kan tåle).
 • Profesjonelle konkurransedyktige eaters trene magen for å utvide med et regime av trening, drikke mye vann og spise fiberrik mat, spesielt mat som kål. Kokt kål er ansett som en stift av mange konkurrerende eaters, og mange fagfolk ofte gå på en tre eller fire dagers diett av noe annet enn kål å la gassene i kål på tide å utvide magen. Det er ikke anbefalt at du går ned denne veien som en amatør!
 • Tenk på alvor hvis du noen gang ønsker å involvere deg i konkurransedyktige spise som en "sport". En gang-off prøve for moro skyld er én ting, men behandlingen av konkurransedyktige spise som en sport har store ulemper, blant annet sosiale og helsemessige problemer. Mye av kritikken har vært rettet mot konkurransedyktige spise som en visning av fråtsing i en tid da mange mennesker sulter, og det er også kilden til dårlig rollemodeller for barn som lider av fedme. I tillegg kan å gjennomføre dette som en sport i lengre tid medføre helsefare, spesielt hvis du har en predisposisjon for sykdommer som diabetes.

Advarsler

 • Spiser for mye av noe er veldig farlig og usunn. Det er også en sløsing med god mat! Vær veldig forsiktig og kjenner risikoen ved å spise konkurranser.
 • Hvis du ikke kan muligens spise et bitt, bare stoppe. Tvangsforing selv kan forårsake kvelning. Også begynner maten å fordøye i magen som du spiser, og en soupy, flytende blanding kalt chyme begynner å danne som følge av mage churnings og kjemikalier som hjelpemiddel i fordøyelsen. Alt dette kunne sikkerhetskopiere spiserøret og forårsake oppkast, men mat og chyme hopet seg opp på toppen av hverandre kan føre dem til å smitte over på din air tube. Det er bedre å tape konkurransen enn å bli syk over det.
 • Ikke gå fem dager uten å spise før konkurransen. Det kan føre til at du blir syk, og da vil du ikke være klar for å spise contest i det hele tatt.
 • Du kan ikke muligens spise noe tørt kontinuerlig, uansett hvor lenge du prøver, så ta små slurker med vann som du spiser for å hjelpe fordøyelsen. Selv Kobayashi, den største spise contest legende, kan aldri slutt noe å spise contest uten drikkevann.
 • Mens konkurransen arrangørene skal stoppe noen som er beruset, bør du likevel være klar over at det aldri er aktuelt å gå til en spise konkurranse beruset, du kan dø prøver å konkurrere i en beruset tilstand.