Wkino

Hvordan rengjøre et teppe

Tepper kan være vakre tillegg til ditt hjem, men de kan være dyrt og noen ganger delikat. Det er viktig å vite hvordan å rengjøre og vedlikeholde dem for å beskytte investeringen din. Disse tipsene kan holde dine tepper ser ny for så lenge som mulig. Det er noen veldig vanlige feil som folk gjør når det gjelder å rense området tepper. Disse feilene kan ende opp med å trekke år fra livet av dine tepper, og de bør unngås.

Trinn

Hvordan rengjøre et teppe. Den beste måten å holde området rug ser sitt beste er en gang i måneden snu den opp ned og støvsuge baksiden av teppet.
Hvordan rengjøre et teppe. Den beste måten å holde området rug ser sitt beste er en gang i måneden snu den opp ned og støvsuge baksiden av teppet.
 1. 1
  Den beste måten å holde området rug ser sitt beste er en gang i måneden snu den opp ned og støvsuge baksiden av teppet. Det er greit å bruke en beater bar / roterende børste vakuum på baksiden av en ull teppe, foran det anbefales å bare bruke sugekraft. Oppsuging av ryggen med beater bar / roterende børsten hjelper presse smuss fanget dypt ned mot toppen av teppet. Teppet er da snudd riktig vei, og dette smuss er støvsugd. For syntetiske området tepper er det greit å bruke beater bar / roterende børste vakuum på forsiden og baksiden av teppet.
 2. 2
  Det er ikke tilrådelig å støvsuge frynser / dusker. Når du kjører vakuum over utkanten de bli sugd inn i beater bar vakuum din. Utkanten trenger ikke å være støvsugd hele tatt. Oppfluffingen dem for hånd er alt de trenger. Noe annet kan forårsake skade på dem.
 3. 3
  Vær oppmerksom på teppe sjampo eller spray! Teppe sjampo er vanligvis laget for syntetisk vegg til vegg teppe ikke ull området tepper. Sjekk alltid etiketten før du bruker noen flekk rengjøringsmidler eller teppe sjampo. Når du bruker en spotter eller sjampo må du skylle det ut. Hvis det er noen såperester igjen i teppet vil det tiltrekke seg smuss. Test alltid RUG med en fuktig WHITE bomull håndkle å sørge for at fargene vil IKKE KJØR eller blør.
 4. 4
  Pass på at du rydde opp søl eller flekker som så snart de oppstår. Blot eller skrape søl opp, avhengig av type spill. Blot, med en ren hvit 100% bomull tørt håndkle og trykke ned veldig hardt utenfra og inn mot midten. Gjør dette gjentatte ganger, snu brettet håndkle over og over før du har absorbert så mye fuktighet som mulig. Når du blot flekken flytte inn håndkleet i rette linjer, ALDRI RUB I SIRKEL, kan dette føre til permanent skade på rug. Hvis søl er melk omsorg må tas for å skylle grundig med mild såpe og vann for å hindre forsuring av rester. For rødvin søl, bruk like deler av 10% hydrogen peroxide og Dawn flytende oppvaskmiddel gjelder bomull håndkle og tørk.
 5. 5
  Nøytralisere kjæledyr lukt ved å blande 1 del eddik med tre deler vann og tørk med hvitt håndkle.

Tips

 • Hvis rug få virkelig våt fra en flom eller annen vannkilde få det til en profesjonell teppe renere så raskt som mulig for å unngå permanent skade på ditt område rug.
 • Tepper bør kastes, ikke brettes. Ved transport på et bevegelig van, bør en rullet teppe plasseres på toppen av møbler og deretter har noe tyngre enn en lampeskjerm plassert på toppen av teppet. Folding kan føre til permanente bretter eller rynker i ditt område rug.
 • Ukentlig støvsuging av begge sider er ideelt. Hvis det ikke er mulig, bør du gjøre det minst en gang annenhver uke.
 • Når du bruker noen form for flekkfjernere alltid sette spotter på en hvit bomull og deretter blotting stedet. Å sette markeringsorganet på teppet kan gjøre fjerning av flekk hardere eller kan gjøre plass til en flekk, som er permanent.
 • En annen måte at du kan rense teppet er ved å leie eller kjøpe et teppe renere / extractor. Denne type maskin gjør en ganske god jobb med å rense teppet overfladisk, men fordi de ikke har evnen til å faktisk damp fibrene, kan alle flekker og smuss ikke fjernes. Disse typer maskiner er laget for syntetisk vegg til vegg tepper eller møbeltrekk.
 • Etter at du har fjernet et utslipp fra rug den trenger å bli tørket så raskt som mulig, kan en vifte hjelp i dette.
 • Matter og tepper til slutt bli skitten. For best mulig rent få en profesjonell teppe renere å gjøre jobben. Sjekk for å se om de er Ull Sikker Godkjent selskapet ved å gå til http://www.woolsafe.org
 • Det anbefales at du rotere tepper minst en gang i året. Dette betyr å snu teppet slutten for slutten eller 180 grader. Dette hjelper teppet for å bære mer jevnt. Du kan også være lurt å omorganisere møbler for å endre trafikkmønsteret.