Wkino

Hvordan prise et barn

Det er mange filosofier om å gi ros til barn. Noen mennesker tror er store mengder ros nødvendig for å hjelpe et barn har god selvfølelse. Noen mennesker vil fortelle deg at prise et barn for mye er dårlig for dem. Hva bør en forelder (eller noen for den saks skyld) gjøre? Her er noen tips som skal bidra til å avklare saken.

Trinn

Hvordan prise et barn. Fokuser dine uttalelser på barnets handlinger og innsats snarere enn egenskaper.
Hvordan prise et barn. Fokuser dine uttalelser på barnets handlinger og innsats snarere enn egenskaper.
 1. 1
  Fokuser dine uttalelser på barnets handlinger og innsats snarere enn egenskaper. Det er bedre å si noe sånt som: "Jeg kan fortelle deg jobbet veldig hardt på det," i stedet for: "Du er så smart." Studier har vist at når barn får ros for sin innsats og senere møtte vanskelige problemer der de sto overfor muligheten for svikt de tendens til å jobbe hardere og fortsatte å prøve. De samme studiene viser at når barn ble fortalt noe sånt hvor smart de var, men senere møtte et vanskelig problem med mulighet for å mislykkes de ga opp. Barna som ble rost for å være smart slutte å jobbe fordi de ikke vil risikere å miste godkjenning for ikke å være i stand til å fullføre en oppgave.
 2. 2
  Prøv å engasjere seg i diskusjonen heller enn å bruke evaluerende ros. Et godt eksempel er barnas kunstverk. Snarere enn bare sier at et bilde er pen, be barnet å fortelle deg om det. Dette gjør et par ting. Snarere enn å ha en kort samspill, er du nå tilbringe litt kvalitetstid med barnet ditt. Du kan få litt innsikt i ting som er viktig for barnet ditt ved å lytte til ting de beskriver. Du er også fremme viktig hjernens utvikling ved å ha barnet beskrive ting til deg. Om barnet er 3 eller 13, er denne type interaksjon meningsfylt. Du bygger ditt barns selvfølelse når du viser dem de er viktige nok til å lytte til.
 3. 3
  Ros god oppførsel. Når et barn gjør noe du liker, erkjenne det. "Jeg setter pris på hvor du har gjort ditt sengen i dag."
 4. 4
  Prise små forbedringer. Alle lærer ved prøving og feiling. Noen ganger kan du bli arbeidet med å forbedre en atferd. Priste skritt i riktig retning gir oppmuntring til å fortsette å prøve.

Tips

 • Catch barnet gjør noe bra. Overrask barnet ditt en gang i blant ved å merke når de gjør noe riktig og si det.
 • Være et godt eksempel. Det er mye lettere å kopiere en atferd enn det er å utvikle en ny en selv. Pass på at du gjør de tingene du ønsker at barnet skal gjøre slik at du kan prise dem. Ikke gjør det du vil de skal unngå.

Advarsler

 • Evaluerende ros enten positiv eller negativ kan være skadelig. Å bli fortalt hvor smart eller pen et barn er kan være skadelig som å bli fortalt at de er stygg eller dum. Fokusere på sine handlinger i stedet.
 • Vær veldig forsiktig med hva du sier rundt barn. De er veldig mottakelige.
 • Aldri ringe et barn navn eller bagatellisere dem.
 • Det er ikke nødvendig å stadig prise barn for dem å ha god selvfølelse. En uendelig strøm av positive uttalelser kan gjøre skade. Skreddersy hva du sier til situasjonen og atferd. Hvis et barn har gjort noe galt, sørg forsvarlige rammer blir håndhevet.
 • Vær konsekvent. Å være positiv og engasjerende til tider, og da likegyldig eller støtende på andre tider kan være svært skadelig.
 • Ikke bruk ros å manipulere.