Wkino

Hvordan bygge barnas selvtillit

Selv-er viktig for å oppnå suksess. Barn er følsomme og trenger oppmuntring til å lære. De trenger støtte fra foreldre og voksne til å vokse seg godt balansert. Tillit til barn kommer fra positiv støtte hos voksne.

Trinn

Hvordan bygge barnas selvtillit. Det er viktig at barn utvikler et positivt bilde av sine egne.
Hvordan bygge barnas selvtillit. Det er viktig at barn utvikler et positivt bilde av sine egne.
 1. 1
  Det er viktig at barn utvikler et positivt bilde av sine egne. En positiv image betyr at de er selvsikker, de kjenner sine egne grenser og stole på sine egne evner. Personer som har et positivt bilde nyte livet og kan håndtere seg selv i vanskelige situasjoner. Så det er den samme situasjonen for barn, for å bygge selvtillit, foreldre må vise tillit til barna sine. Denne følelsen er ikke medfødt. Det er opprettet i barnets miljø. Verbale og ikke verbale signaler er viktig å empart et budskap om tillit. Tillit fra voksne gir barnet mulighet til å håndtere nye utfordringer og aktiviteter.
 2. 2
  Imot barn for hvem de er. Uansett hva barnet gjør rett, bør vi oppmuntre dem, kompliment dem og være konkret, for eksempel ikke si "Du er god gutt", si "jeg liker måten du ryddet rommet ditt, har du gode organisatoriske evner". Hvis et barn gjør noe upassende, så må vi korrigere dem (uten roping på dem). De trenger å vite at uten å gjøre feil, kan det ikke være noen visdom.
 3. 3
  Barn lærer mye mer ved å prøve for seg selv om det vil ta lengre tid og trolig være mer rotete. Tålmodighet og tillit kan gjøre mye. Gi barna tid og rom til å prøve noe nytt og lære av sine feil. Gi dem hjelp, hvis de trenger det. Vær stolt av dem, om de lykkes. Barn med selvtillit er ikke skremt av nye opplevelser eller læringssituasjoner.
  • Når barn skal fullføre oppgaver eller prosjekter på egen hånd (du vil hjelpe hvis de spør) vil bygge sin selvtillit.
 4. 4
  Fungere som en rollemodell. Barn lærer mest mulig ut av din oppførsel. Barn alltid imitere voksen oppførsel, gode og dårlige. De ønsker å bli voksne selv. Hvis de ser deg cussing, vil de banne. Hvis de ser at du ber, vil de be. Hvis de ser at du hjelper andre, vil de prøve å hjelpe. Misbrukte barn blir overgripere.
  • Bygge tillit hos barn vil hjelpe dem å oppnå suksess som voksne.

Tips

 • Forstå dine barn, og barna atferd Brønnen vil hjelpe dem til å bygge lettere.

Advarsler

 • Unngå å legge for mye press på barn. Det skader deres selvtillit.