Wkino

Hvordan å holde tritt med din Internett kunnskapsrike barn

Barna noen ganger ønsker å skjule det faktum at de gjør ting på nettet som foreldrene ikke godkjenner. Her er hvordan å holde seg på toppen av hva barna dine er opp til nettet. Barna ikke si kunnskapsrike lenger. Det er så gammel.

Trinn

Hvordan å holde tritt med din Internett kunnskapsrike barn. Lær å bruke datamaskinen.
Hvordan å holde tritt med din Internett kunnskapsrike barn. Lær å bruke datamaskinen.
 1. 1
  Lær å bruke datamaskinen. Hvis du ikke forstår i det minste grunnleggende bruk av datamaskinen og Internett-programmer, vil barna være i stand til å dra nytte av din mangel på kunnskap. Se for samfunnet kurs, elektronisk opplæring, eller leser hjelpe manualer for programmene barna bruker. Ikke stole på at barna skal vise deg alt, de kan la ut informasjon som vil tillate deg å kontrollere sin Internett-opplevelse. Selvfølgelig, hvis du fant, du vet tydeligvis minst litt allerede.
 2. 2
  Forskning på programmene dine foreldrekontroll. Mange programmer som lar deg få tilgang til Internett lar deg også utøve en viss kontroll over hva barna kan og ikke kan gjøre. Enkelte programmer lar deg blokkere tvilsomme nettsteder, holde barna fra å snakke med fremmede, eller skjule passord slik at de ikke gir dem ut til noen. Mange med tillate deg å tilpasse innstillingene for å være passende alder for hvert barn i familien din. Finn ut hva foreldrekontroll tilbys med din nåværende programvare og hvilke ytterligere programmer du kan kjøpe. Velg et passord for deg selv at barna er usannsynlig å gjette og ikke fortelle dem hva det er. Sjekk innstillingene for foreldrekontroll fra tid til annen for å sørge for at de ikke har blitt endret.
 3. 3
  Begrense barnas datamaskin tid. Hvis barna er stadig på nettet, de er mer sannsynlig å snike seg inn på områder du ikke vil ha dem på besøk. Sett en grense for deres daglige datamaskin tid og hold deg til den. Hvis de forteller deg at de trenger å bruke datamaskinen til lekser, spør dem hva oppdraget er, og sjekke inn på dem for å sørge for at de bor på oppgaven. Se tiden her også. Et barn som tilbringer timer å gjøre forskning for en side papir på ormer er sannsynligvis opp til noe.
 4. 4
  Lær triksene. Den opprinnelige hensikten med denne artikkelen var å varsle foreldrene på dette nettstedet hvordan å fortelle barna å holde foreldrene fra å være fullt klar over de nettstedene deres barn besøker. Den dårlige nyheten er at disse artiklene er usannsynlig å gå bort. Den gode nyheten er at de er like tilgjengelig for deg som de er til barna. Sjekk Google og andre nettsteder for slike tips og triks, og du vil vite hvor barna kan prøve å skjule et besøk til et nettsted du ikke godkjenner. (En liste over noen av disse fremgangsmåter er gitt nedenfor.)
 5. 5
  Snakk med barna. Etter hvert som barna blir eldre, vil du ha mindre og mindre kontroll over sine Internett-tilgang. Skoler, biblioteker og mange andre steder tilbyr datamaskiner for publikum å bruke. Det beste alternativet, for eldre barn spesielt, er å sette seg ned og diskutere dine bekymringer om internett og forklare hvorfor du ikke vil ha dem går på visse områder. Gjør din egen forskning, ikke bare gjenta det du har hørt fra en frykt inspirerende nyhetsartikkel. Barna vet sikkert mye om nettstedene du skal diskutere, enten fra venner eller fra personlig erfaring, så sørg for at du har dine fakta nøyaktig. Vær forberedt på å lytte og diskutere, og har realistiske forventninger. Eldre barn vil mer enn sannsynlig snakke med folk på nettet som de ikke kjenner i det virkelige liv. Så lenge du diskutere grunnregler om akseptabel samtale og informasjon som ikke skal deles, bør ikke dette være et problem. Å snakke med barna om dine forventninger hjelper dem til å forstå dine bekymringer og gir dem en mulighet til å bruke internett ansvarlig på egenhånd. Holde kommunikasjonslinjene om Internett-bruk åpen vil også hjelpe deg å holde orden på hva barna driver med uten å stadig måtte detaljstyre dem.

Tips

 • Hvis du bruker foreldrekontroll funksjoner eller programmer til å blokkere visse web-innhold, kan du være utilsiktet blokkere nettsteder som kan være nyttige for barnet ditt. Blokkering av alle bilder av nakenhet kan virke som en god idé, men hva skjer når barnet trenger å gjøre en rapport om Michelangelos "David"? Se etter foreldrekontroll som tilbyr tilpassing alternativer som passer deg familiens behov.
 • Her er en passiv måte å overvåke barnas Internett-bruk: sette sin datamaskin i et felles område, for eksempel et fellesrom, med skjermen vendt ut i rommet. De vil være mye mer forsiktig med hvor de går på nettet hvis noen kunne gå inn og se på skjermen til enhver tid. Hvis barna har bærbare datamaskiner, slå av trådløs og gjøre dem pluggen inn i ruteren for å koble til. (Pass på at naboene ikke har åpne trådløse nettverk barna kan koble til eller dette vil ikke fungere.)
 • Bruk internett kunnskapsrike barna til din fordel. Du kan spørre dem om hjelp til å bruke datamaskin (for eksempel ved et uhell sletter alle dine egne filer og ber ungen å hente dem for deg osv.)