Wkino

Hvordan lage en macchiato kaffe

Caffè Macchiato er italiensk for "markert" (med skum). En Caffè Macchiato er en liten enkel drink av en espresso skudd eller dobbel skutt merket med en touch av deilig skummende melk. Det er ikke en latte eller en cappuccino, men snarere en espresso 'merket' på toppen med en klatt av skum for å dekke espresso og beskytte den mot luft. Selv en liten drink, kan en Macchiato være en av de vanskeligste espresso baserte drikker å trekke seg godt. Hvis du trodde dampende melk for en latte var tøff, tro om igjen. Denne drinken handler om et perfekt skudd og perfekt skum.

Ingredienser

 • Melk
 • Kaffebønner

Trinn

Hvordan lage en macchiato kaffe. Sette spissen av munnstykket på overflaten av melken.
Hvordan lage en macchiato kaffe. Sette spissen av munnstykket på overflaten av melken.
 1. 1
  Steam melken din. Dampende melk for en Macchiato er ganske mye det samme som du ville gjøre for en cappuccino. Bruk en 12 oz. pitcher når du gjør dette. Fyll den opp til undersiden av dysen med melk. Du skal ikke bruke all melken, men du vil nok i beholderen slik at du har mer tid til damp. Jo mer melk, jo lengre tid vil det ta å få den opp til 155 grader, noe som gir mer tid til å leke seg med skum. Husk Caffè Macchiato betyr "merket med skum", slik at du ønsker å gjøre en masse skum, men det er bare et merke du ikke trenger å bruke mye for hver enkelt kopp.
 2. 2
  Sette spissen av munnstykket på overflaten av melken. Få en god virvlende handlingen skjer og surfe på hullet. Dette vil føre til at melk og skummet for å blande sammen. Melk og skum bør ikke atskilt inntil den helles inn i koppen.
 3. 3
  Hold på surfing hullet inntil beløpet i pitcher er fordoblet. Vær så snill, ikke overstige 160 grader, og unngå bobler i skummet ditt. Trykk på pitcher å få ut alle boblene, spinne det, all that jazz.
 4. 4
  Trekk en dobbel espresso skudd. Hvis du er en dyktig barista, med en god maskin, bør du ha din skutt og melk går på samme tid. Hvis maskinen ikke vil tillate deg å gjøre dette, og deretter holde den pitcher virvlende. Hvis du ikke er sikker på hvordan du skal trekke et godt skudd, slipe frisk, tamp tre ganger. Enkelt nok? En godt skudd bør være ca 21-25 sekunder, noen sier 23-27, det avhenger av maskinen og bønner. Bare sørg for at alt er bra.
 5. 5
  Gi din pitcher en annen virvel. Hvis du ikke får nok skum mens dampende og hell ut litt av melken. For å gjøre dette, ta en skje og legg den foran på pitcher mens helle det i vasken, slik at du holder skum fra strømme ut. Gi det en annen liten spinn. Ta din espresso og holder koppen med en liten vinkel.
 6. 6
  Hell skummet melk fra pitcher inn i espresso, rett inn i sentrum. Hev heving av pitcher som du helle å holde farten jevn. Bare helle litt av skummet melk i espresso. Hvis du har mer melk enn espresso så du dabbling i området cappuccino.
 7. 7
  Være kul som du helle din pitcher. Gir den en lett jiggle av håndleddet å la vekten av beholderen gjør bevegelsen. Som du avslutter helle bringe pitcher ut og vekk fra kroppen. Hvis det er gjort godt, bør du ende opp med en nydelig hjerte.

Tips

 • Øv trekke et godt skudd og dampende melk.

Advarsler

 • Ikke legg for mye melk. Espresso bør toppet med skum, ikke fylt med melk.
 • Tror ikke at bare fordi du har lagt melk at skuddet ikke kan lide. Av alle espressobaserte drikker, ved siden av en rett skutt, er dette en av de mest avgjørende seg å spikre et godt skudd på. Du kan ha den beste skum i verden, men et dårlig skudd kan gjøre det motorolje.
 • Prøv å unngå å få store bobler i skummet din!

Ting du trenger

 • Pumpe eller Spak basert Espressomaskin
 • Grinder
 • Rustfritt stål pitcher
 • Liten kaffe kopp