Wkino

Hvordan bruke en gaffel og kniv riktig

Det er lett å se ut som en primitiv jeger som du hacke bort på maten din med kniv og gaffel. Men i middagsselskaper, på en restaurant eller i formelle anledninger vil du ønsker å bruke disse redskapene på den klassiske måten. Det er ikke vanskelig, selv om det kan føles vanskelig i begynnelsen.

Trinn

Hvordan bruke en gaffel og kniv riktig. Til å begynne med, er det gaffel på venstre side av platen og kniven er på høyre side.
Hvordan bruke en gaffel og kniv riktig. Til å begynne med, er det gaffel på venstre side av platen og kniven er på høyre side.
 1. 1
  Til å begynne med, er det gaffel på venstre side av platen og kniven er på høyre side.
 2. 2
  Å skjære i elementene på tallerkenen din, plukke opp og hold kniven i høyre hånd. Pekefingeren er stort sett rett og hviler nær bunnen av den øverste, flate siden av bladet. De andre fire fingrene vikle rundt håndtaket.
 3. 3
  Hold gaffelen i venstre hånd. Tindene (utstikkerne) vende bort (nedover) fra deg. Pekefingeren er rett, og hviler på back-side nær hodet av gaffelen, (men ikke så nær at du står i fare for å berøre maten.) De fire andre fingrene wrap rundt håndtaket.
 4. 4
  Bøye håndleddene, slik at pekefingeren peker ned mot tallerkenen din. Dette gjør tuppen av kniv og gaffel også peker mot platen noe.
 5. 5
  Hold maten med gaffelen, ved å legge press gjennom pekefingeren. Kuttet med kniv, på samme måte.
 6. 6
  Ta med litt små biter av mat til munnen med gaffel. Gjenta. (Hvis du må vinkle elementet, eller lepper / tenner, for å få det inn i munnen din hvis den er for stor.)
 7. 7
  Ris og små elementer er plukket opp av gaffel i en liten scooping måte, snarere enn knivstikking på. (Alltid unntak, noe som ruller er vanskelig å holde seg på gaffel.)
 8. 8
  Det er ikke nødvendig å bruke kniven for å avlede gjenstander til gaffelen, særlig baksiden av gaffelen. Ikke hoper elementer på baksiden av gaffelen som om det var noen form for kunstverk. Snu gaffelen over.
 9. 9
  Prøv å legge de redskaper ned begge sammen i en vinkel når du er ferdig, på en elleve-fire posisjonering. Dette er mye mer ønskelig enn opp ned, legging av platen, eller på sidene, som en bro. Bare gjøre dette når du er ferdig med måltidet, under måltidet for en pause sted gaffel og kniv i en X formasjon på plate. Dette signaliserer servitøren at du ikke er ferdig.
 10. 10
  Hovedpoenget her er å ikke være i en hast. Kjør saktere. Redskaper er lagt ned ofte, og ikke holdt i knyttede never. Gaffelen er aldri la gå. Nyt det.

Advarsler

 • European Style: Kniv i høyre hånd, gaffel i venstre hånd holder mat. Etter noen biter store biter av mat er kuttet, sted kniv på kanten av tallerkenen med kniver vendt i. Spis mat ved å bytte gaffel til høyre (med mindre du er venstrehendt).
 • Continental / European Style: Kniv i høyre hånd, gaffel i venstre hånd. Spis mat med gaffel fortsatt i venstre hånd. Forskjellen er at du ikke bytter hands-du spise med gaffel i venstre hånd, med de ledende delene buet nedover.
 • Ikke hold albuene ut! Lær å holde dem i mot sidene av kroppen. Ellers kan du banke naboen din!