Wkino

Hvordan lage en levende vegg

En levende vegg er en vertikal arrangement av planter og andre organismer som naturlig fjerner giftstoffer og usunn forurensninger fra luften vi puster. Levende vegger kan være komplette økosystemer eller enklere konfigurasjoner av planter som trives i og bidra til å rense urbane miljøer. Mange levende vegger er innendørs, men de kan også være utendørs, for eksempel på de ytre veggene av bygninger.

Trinn

Hvordan lage en levende vegg. Avgjøre om levende vegg skal settes opp inne eller ute.
Hvordan lage en levende vegg. Avgjøre om levende vegg skal settes opp inne eller ute.
 1. 1
  Avgjøre om levende vegg skal settes opp inne eller ute.. En innendørs levende vegg vil bidra til å fjerne giftstoffer fra luften. Inneluften kan være svært høy i forurensninger og giftstoffer, og gitt at de fleste tilbringer mesteparten av tiden innendørs, kan dette ha innvirkning på helsen din dramatisk. Utendørs levende vegger kan bidra til å forbedre det ytre miljø, men kan først og fremst brukes til å redusere energikostnadene i sommermånedene. Også vurdere hva en utvendig levende vegg vil se ut i løpet av vinteren. Innendørs levende vegger kan være forholdsvis liten og enkel, mens yttervegg kan være svært store og dekker et stort område av en bygning. Dessuten vil innervegger være lett til vann og ta vare på, mens utendørs vegger vil komplisert, og kanskje krever spesielle byggetillatelser og tillatelse fra medlemmer av samfunnet. En enkel utvendig levende vegg kan bestå av en klatring plante som vokser opp en vegg fra bakken. Det kan imidlertid ta en anstendig mengde tid for denne typen levende vegg for å vokse og bli etablert.
 2. 2
  Velg de aktuelle planter og andre organismer. Levende vegger er hovedsakelig består av planter som absorberer og filtrerer ut luftbårne giftstoffer. Alle planter er i stand til å fjerne giftstoffer, men noen planter er flinkere til å filtrere ut slike skadelige stoffer enn andre. Plantene som er spesielt flinke til å fjerne giftstoffer inkluderer: azalea, bambus palm, krysantemum, edderkopp plante, aloe vera, engelsk eføy, elefant øre philodendron, gylne pothos og fred lilje. Forskjellige planter kan fjerne forskjellige typer giftstoffer, så bruker en rekke forskjellige planter. Velg planter som er godt tilpasset miljøet som de skal bo i. konto for lysintensitet (innendørs, utendørs, skygge, full sol), tilgjengelig vann, fuktighet og temperatur. Andre organismer som kan anvendes, innbefatter jord mikroorganismer og akvatiske dyr. Jord mikroorganismer også bidra til å fjerne giftstoffer, så gjødsle jorda med naturlige, mikrobe-rik gjødsel. Visse akvatiske dyr som fisk, amfibier og bløtdyr som bruker alger og slikt kan bidra til å gjøre en levende vegg et komplett, i hovedsak selvdrevet økosystem.
 3. 3
  Bygge en struktur for den levende veggen. Den levende vegg vil være primært vertikalt, men kan ha en bunn område som tjener til å huse flere planter og en vannlevende området. En enkel struktur kan bestå av en serie hyller. En matrise av plante-beholdere kan også være festet til en vegg eller hengt fra taket. En mer komplisert struktur kan bestå av en vertikal vegg og et horisontalt underlag. Et forsterket lag med voksende medium intakt med levende planter kan henges vertikalt på en vegg som er impregnert med plastfolie. I dette tilfellet, vil plantene vokse ut horisontalt fra den vertikale voksende medium. Sørg for å justere strukturen, slik at hver plante vil få tilstrekkelig lys en gang plassert, og at hver plante kan vannes ordentlig og enkelt. Dette kan innebære svimlende hyllene eller containere i noen måte, kanskje noe horisontalt. Den vertikale vegg bør være permeabel til en viss grad, slik at luft kan passere gjennom den. I det minste bør luft kunne fritt passere på over eller forbi veggen. Også huske på at den voksende medium må være noe gjennomtrengelig for luft (så bør ikke for tett eller helt vanntett), som røttene på planter krever litt oksygen. Luft skal sirkulere gjennom eller over veggen slik at de luftbårne toksiner kan absorberes og fjernes. Ved å lage en stor eller komplisert vegg, et vanningssystem (slik som et drypp vanningssystem) bør være en del av veggen. Vegger som består av et vertikalt sjikt av voksende medium skal vannes med et vanningssystem, og vann vil mest sannsynlig må tilføres fra toppen slik at det kan renne ned til bunnen. Det kan være viktig å bruke mange små planter, og kanskje bare moser, for den vertikale vegg. Den nederste del av veggen kan inneholde større planter og en vannlevende området.
 4. 4
  Sett opp en luft re-sirkulerende system. Dersom veggen er innendørs, må den forurensede luft husholdningen sirkuleres over og ideelt sett gjennom levende veggen. Dette vil gjøre det mulig i veggen for å absorbere giftstoffer fra luften, samt hjelpe til å sikre at de forblir plantene friske. Hvis luft blir trukket aktivt gjennom veggen, slik at de levende veggen bli referert til som et biofilter. En boks vifte kan brukes til å sirkulere luft, eller et mer komplisert system av vifter og kanaler kan brukes.
 5. 5
  Ordne lys for plantene. Planter krever lys, så sørg for at de får nok kunstig eller naturlig lys. Hvis det er mulig, plasserer du bor vegg i nærheten av et vindu eller takvindu som mottar direkte sollys. Naturlig lys kan suppleres med kunstig lys. Vanlige lyspærer vil ikke gi tilstrekkelig lys for plantene, men i hovedsak fluorescerende lys vil fungere. Vanlige sparepærer kan være fokusert eller rettet mot veggen for å gi høy kvalitet kunstig lys. Det finnes også andre, mer spesialiserte vokse lys som brukes for planter. En timer kan brukes til å slå kunstig belysning av og på i løpet av dagen og natten. Være pliktoppfyllende av dyrene som kan leve i veggen, og gi dem skygge og gjemmesteder.
 6. 6
  Plassere plantene i levende vegg. Plantene kan leve i jord eller en hydroponic medium. Dersom veggen skal være en hovedsakelig selvbærende økosystem, bør det være mye lettere å bruke jord som et plante medium. Veggen kan være delvis hydroponic, men vær klar over at hydroponic kjemiske plantenæringsstoffer kan ødelegge eller forstyrre den ikke-hydroponic komponent av levende vegg.
 7. 7
  Vann og gjødsle plantene. Forskjellige planter har særlig vann og gjødsel krav. Over-vanning og under-vanning kan føre til usunne planter, og kanskje skadelig muggvekst. Bruk levende, organisk gjødsel for å innføre gunstige mikroorganismer til veggen. Hvis dyrene lever i veggen, være forsiktig med å forurense nærmiljøet og vann og matforsyning med potensielt giftig gjødsel. Bruk gjødsel sparsomt, da det lett kan drepe planter og andre organismer som utgjør det levende vegg.

Tips

 • Start en enkel levende vegg først med en rekke potteplanter, og finne ut hvilke planter trives best i det valgte miljøet. Deretter bygge en mer komplisert levende vegg ved hjelp av planter som har blomstret godt i miljøet.
 • Hvis lage en levende vegg i et kontormiljø, har hver ansatt få en plante.

Advarsler

 • Vanningsanlegg som brukes innendørs kan føre til omfattende vannskader.