Wkino

Hvordan lage dampet ris

Matlaging er noe som nesten alle kan gjøre. Det er en avslappende og givende måte å avslutte en dag, og det trenger ikke å være komplisert. Dampet ris er en allsidig fast innslag i mange forskjellige regionale kjøkken. Det er baksiden ben av et måltid og ganske lett å lage, hvis du følger noen enkle trinn.

Ingredienser

 • 1 kopp tørket ris
 • 1 ss olje
 • 2 kopper vann

Trinn

Hvordan lage dampet ris. Husk at målingen til å lage kokt ris er "en del ris, to deler væske".
Hvordan lage dampet ris. Husk at målingen til å lage kokt ris er "en del ris, to deler væske".
 1. 1
  Husk at målingen til å lage kokt ris er "en del ris, to deler væske". Så, hvis du bruker en kopp tørket hvit ris bør du bruke to kopper væske. En kopp tørket ris er mye å tjene to personer. Hvis du serverer flere mennesker enn at du bør øke mengden av ris og vann tilsvarende.
 2. 2
  Sett en spiseskje olje, mer hvis du gjør en stor mengde, i en kasserolle. Sørg for at pannen er stor nok til å betjene den mengden ris og væske du bruker.
 3. 3
  Slå brenneren på middels og varme oljen litt, deretter legge til ris i pannen. Rør det rundt for å sørge for at all risen er godt dekket med olje. På dette punktet, vil risen har et gjennomsiktig utseende til det.
 4. 4
  Rør risen mens den varmer. Etter et minutt eller så vil det slå fra gjennomsiktig til en hard hvit farge.
 5. 5
  Legg til din vann og gi det en liten bevegelse for å sikre at all risen er i vannet.
 6. 6
  Skru varmen ned ekstra lav når risen kommer til å koke. Skiven skal gå så lavt som du kan gå på en gassbrenner og deretter legge lokk på ris.
 7. 7
  La den trekke, uten å fjerne lokket, i 15-20 minutter. Lenger enn dette og du risikere å brenne i bunnen av ris. Pass på at du ikke fjerner lokket! Dette punktet er svært viktig fordi dette er "steaming" trinn.
 8. 8
  Slå av brenneren helt etter 15 til 20 minutter. La kjelen på side med lokket på. Det kan sitte slik til du er klar til å bruke det, men la det damp i minst 30 minutter.
 9. 9
  Ferdige.

Tips

 • Det fine med matlaging er at du kan legge til eller slette noe du vil i henhold til din egen smak. Krydder oljer, er stekt sesamolje en god en, er også en smakfull tillegg. Du kan også sette hvitløk, løk, eller andre krydder inn i den hvis du vil. Det viktigste å huske er at du må legge til disse i begynnelsen, rett etter at du væsken på sautert ris.
 • Så lenge du holder samme proporsjoner, kan du bruke en hvilken som helst væske du ønsker. Kylling kjøttkraft er et godt valg. Du kan også legge litt hvitvin til væsken hvis du ønsker.

Advarsler

 • Når du sautert risen i olje, må du se på det nøye. På dette punktet kan det brenne veldig enkelt. Hvis det ser ut til å være i ferd med å bli brun, den beste måten å stoppe kokeprosessen er å løfte kjelen av brenneren. Dette er en enkel prosess som er lett å huske og svært effektiv.

Ting du trenger

 • Kasserolle med lokk
 • Tresleiv
 • Komfyr
 • Måling kjøkkenutstyr
 • Tid