Wkino

Hvordan koke edamame

Edamame, grand soyabønner. Denne herlige grønnsaker er ofte servert på barer og japanske og kinesiske restauranter som et måltid forrett, en tilsvarende til det europeiske brødkurv.

I Øst-Asia har soyabønner vært brukt i over to tusen år som en viktig kilde til protein. Edamame er konsumert som en snack, en grønnsaker, brukes i supper eller behandlet i søtsaker. Som en matbit, er putene lett kokt i saltet vann, og deretter frøene blir presset direkte fra pods inn i munnen med fingrene.

Ingredienser

 • £ 1 av frisk edamame, vil frossen jobbe også.
  • Merk at frossen edamame er vanligvis pre-kokt så alt du trenger å gjøre er å tine.
 • Havsalt
  • Tabell salt kan benyttes
 • Soya saus for dipping

Trinn

Hvordan koke edamame. Velg ditt soyabønner.
Hvordan koke edamame. Velg ditt soyabønner.
 1. 1
  Velg ditt soyabønner. Det er mange forskjellige alternativer der ute, fra frossen, kokt og frossen, og frisk. Hvis du er heldig nok til å finne frisk edamame på ditt lokale marked, velge de er! Alle andre varianter er fine å bruke også.
 2. 2
  Forbered vann. Noen edamame eksperter vil fortelle deg at den eneste måten å koke dem er med saltet vann. Avhengig av din smak og ernæringsmessige behov, kan du velge å ikke salte vannet. En anbefalt mengde salt i ca en halvkilo edamame ville være 1/2 ss for salt elskere, en teskje for mindre salt smak. Tilsett salt til en stor kjele, 3/4 av veien fylt med vann.
 3. 3
  Koke vann. Ta med gryte med vann til en rullende koke, og pass på at det ikke koker over.
 4. 4
  Legg edamame. Når vannet er på en rullende koke, tilsett edamame i små håndfuller. Hvis du dumpe alle bønner det samtidig, risikerer du brenner spruter laget av bønner.
 5. 5
  Din tid edamame. For frosne bønner, er koke tid rundt 4-5 minutter. For ferske bønner, teste en person edamame på rundt 5-6 minutter og måle fasthet i bønne. Unge friske bønner vil bli gjort i 3 minutter. Edamame bønner skal være fast, men likevel gi til tennene. Moste bønner betyr at de overkokte.
 6. 6
  Fjern gryten fra brenneren. Dumpe hele innholdet i potten gjennom et dørslag. Det vil bli mye damp fra potten, så ikke sett ansiktet rett over dørslag.
 7. 7
  Salt etter smak. Noen liker å legge til en ekstra klype salt over de varme bønner på slutten selv om dette er helt valgfritt.
 8. 8
  Kjøle avkjøles. Selv ikke en nødvendig del av forberedelsene, folk flest liker edamame kaldt stedet for varmt. 1-2 timer med kjøling er anbefalt.

Tips

 • Bruk en dampende kurv i stedet for senke pods i vann. Den pods vil lage mat, men ikke beholde så mye av vannet de er kokt i en lettere edamame.
 • Kjøp frosne, kokte soyabønner. Du kan stikke dem inn i en microwavable parabol og zappe dem i stedet for koking.
 • Prøv andre soyaprodukter! Du kan par frisk edamame med tofu, soya saus, eller
 • Innbytter edamame for potetgull. Den salte / salte smaken også går bra med øl for en alternativ søndag fotball snack.

Advarsler

 • Ikke gå bort fra din kokende skatten! Potten kan koke over, slokking din flamme og / eller forårsaker en soupy rot å samle opp brenneren din. Det anbefales at når potten begynner å koke over, umiddelbart skru varmen ned til medium.
 • Ikke kok. Moste bønner bety at de ble kokt for lenge.