Wkino

Hvordan huset trene en valp

Fikk en ny valp? Med mindre du vil at han tisser over alt, må du trene ham. Det vil være en stor lettelse å ikke bekymre deg for hunden å gå i feil sted. Bedriftsintern opplæring er en viktig del av omsorg for en hund riktig og med litt grunnleggende kunnskap om hva du skal gjøre, vil du mestre det på kort tid.

Trinn

Hvordan huset trene en valp. Forstå hunden atferd.
Hvordan huset trene en valp. Forstå hunden atferd.

Å vite om hunden atferd

 1. 1
  Forstå hunden atferd. Viktigst, trenger hunder ikke vet rett fra galt. Hva en hund forstår er "safe" og "farlig". Når valpen kommer inn i huset ditt, vil han ikke forstå at det er "dårlig" oppførsel for å urinere på teppet ditt. Såvidt valpen er opptatt av, er teppet en forlengelse av overalt ellers han streifer. Det er også en varm og behagelig sted å være, i motsetning til den kalde, skitne yard utenfor.
  • Du ønsker å lære hunden din at urinering eller avføring i huset er uakseptabelt. Du gjør dette ved å fange hunden på fersken - ikke etter at atferden har oppstått - men mens atferden som skjer. Å straffe hunden din etter at den uønskede atferden har oppstått kan forvirre hunden din, noe som gjør huset opplæringsprosessen mye vanskeligere. Etter at hunden går i huset, umiddelbart ta ham ut og vise ham den riktige stedet å gå. Vær snill og rett og slett vise hunden det foretrukne stedet - skjenn nå ville bare forvirre valpen.
  • Aldri fysisk straff hunden din. Ikke bare er denne grusomme, men det vil vanligvis innpode dårlige assosiasjoner og derfor dårlig oppførsel, som å krype under noe å akterdekk og skjule det fra deg. Den lærer valpen å frykte deg, for ikke å endre naturlige vaner.
 2. 2
  Kjenn naturens blære grenser. Alderen på valpen din har betydning for valpens evne til å være renslige og hvor mye tid du kan ta mellom potte pauser. En generell veiledning er som følger:
  • En valp avvent for tidlig vil ha vanskeligheter med å bli huset trent og vil ha mange andre problemer også. Bedriftsintern opplæring mellom uke 5 og 7 skal skje innen kullet miljø, som mange samfunnsnyttige atferd fortsette å være overført i løpet av denne tiden.
  • Opplæring mellom 8-16 uker må være konsekvent. Dette er tiden da valpene lære at de er enten i en safe eller et farlig miljø. Gjør valpens verden en trygg og behandle ham til konsekvent, omsorg intern opplæring. Også akseptere at blærekontroll er dårlig for valper i denne aldersgruppen, og han kan synes å vite hva som forventes av en dag, men la gå det neste. Ikke ta dette som vanskelig - det er rett og slett handlingen av en baby fortsatt lære å kontrollere sin blære.
  • Ved 16 uker: En valp kan vanligvis holde blæren hans for opp til fire timer. (Før dette, kan blæren tåle ca 2 timer før valpen må gå.)
  • På 4-6 måneder: Valper i denne aldersgruppen kan ofte virke "halv" huset trent på grunn av deres evne til å bli lett distrahert. Han er sannsynlig å ønske å utforske verden, noe som betyr jage en møll kan hindre ham fra å eliminere når du tar ham til stedet hans. Nå kan en valp på fire måneder vente ca 4:56 timer før du trenger å eliminere, mens en valp på seks måneder kan gå så lenge som seks eller sju timer.
  • 6-12 måneder: Seksuell modenhet kan føre menn til å heve sine ben og tisse på møbler, mens kvinner kan komme på varmen. Blæren kan takle syv til åtte timer før utrydding er nødvendig igjen.
  • 12-24 måneder: Avhengig av rase, kan det hende at valpen ikke være en voksen ennå. Forhåpentligvis har etablert intern opplæring godt av nå, men hvis ikke, kan du fortsatt gjøre det, selv for voksne hunder.
 3. 3
  Legg merke til rasen av hunden din. Større hunder har en tendens til å være lettere å huse trene enn leketøy hunder, rett og slett fordi de mindre hunder trenger å gå oftere (med tinier fordøyelsesorganer). Mindre hunder kan også komme inn steder å eliminere der du ikke kan merke eller være i stand til å finne frem til en dårlig vane er etablert. Vær så flittige med bedriftsintern opplæring en leken hund som enhver annen størrelse hund, og du vil lykkes. Husk - ingenting er søt om å eliminere i huset, uansett hvor søte hunden, så ikke anta små uhell vil bare "go away".

Opprette et egnet miljø

 1. 1
  Tilegne seg en kasse eller "den". Riktig bolig er avgjørende for å lære valpen at det er viktig å eliminere bort fra mat og sove områder. En valp klarer å bevege seg bort fra disse områdene kan lære veldig tidlig for å eliminere "hvor som helst" fordi det er alt som noen gang var tillatt. Denne kassen gir også sikkerhet - de fleste hunder elsker curling opp i noe som vugger dem, akkurat som et hi i naturen. Når du er i ferd med, la kasse døren åpen for å gå inn og ut etter behov. Når du trenger å begrense valpen, gi dere begge litt tid eller for å sikre valpens sikkerhet, kan du lukke døren til buret, lykkelig i vissheten om at det er base camp for valpen.
  • Denne kassen kan være et flyselskap type med en dør eller en enkel skittentøyskurv med et brett bord lokk hekta på. Du kan være kreativ, men i utgangspunktet, må hunden ikke være i stand til å unnslippe. De fleste valper og hunder vil ikke eliminere i kasse deres.
  • Bruk kasse for kortsiktig innesperring. Når du trenger å gå på jobb, forlate huset for en stund, eller utføre en aktivitet som du ikke vil at valpen får fanget opp i, kan du sette valpen i buret. Når du kommer hjem eller avslutte aktiviteten, kan du umiddelbart ta valpen utenfor og ikke gi ham muligheten til å gjøre en feil i huset.
  • Som nevnt ovenfor, kan valper under 16 uker bare holde blæren i opptil to timer, mens valper over 16 uker kan gå så mye som fire timer. Aldri kasse valpen lenger enn disse naturlige grenser, eller et rot vil følge!
  • Ved hjelp av en kasse er utmerket for unge hunder. På et tidspunkt i hundens liv, vil han trolig måtte komme inn i en kasse. Veterinæren, reise og grooming besøk alle krever at hunden skal komme inn i en kasse. Det er bedre å venne den til en mens han er ung. Vær imidlertid oppmerksom på at hvis buret er for stort, kan hunden fremdeles skille ut i det. Hunder vil ikke "gå" i deres umiddelbare territorium. Noen hunder vil gå innenfor 9 til 10 meter, og noen vil gå i løpet av 3 til 4 meter. Pass på at buret er skikkelig kompakt.
 2. 2
  Velg et angitt område for valpen å "gå" før bringe ham hjem. Dette sted kan være et eller annet sted på baksiden av verftet, et sted ved siden av en struktur som en tank som gir ly mot vind eller et annet egnet sted i hagen. Uansett hvor det er, har en fast forpliktelse til det før du får valpen, slik at du ikke oppretter inkonsekvente meldinger ved å skifte sitt toalett rundt gården mens du gjør opp tankene dine!

Utvikling av en plan

 1. 1
  Utvikle en tidsplan. Sette valpen på en fôring tidsplanen under huset opplæringsprosessen kan lage din innsats mye mer vellykket. En valp lov til å spise når han ønsker vil gjøre intern opplæring svært vanskelig. Dessuten vil utvikle en plan for å ta valpen utenfor gjør det enklere for deg. Alltid ta en valp utenfor innen 15 til 20 minutter etter måltider, som smurt.
  • Det viktigste av alt når huset trene en valp (eller hund) er konsistens. Hvis du er konsekvent, og gjøre det samme og forventer den samme handlingen hver eneste gang, valpen vil bomull på svært raskt. På den annen side, hvis du hogge og endre dine handlinger og forventninger, vil valpen bli forvirret og vil gjøre hva synes rett på den tiden, uavhengig av hva du "vil". Lag god rutine og forutsigbarhet.
  • En valp bør tas ut umiddelbart (til en avtalt renslig område utenfor):
   • Når han våkner opp først i morgen (før, hvis du klarer å få opp før valpen)
   • Etter hvert måltid
   • Etter hver lur
   • Før han går til sengs for natten.
 2. 2
  Når du tar valpen hjem den første dagen, starter valp renslig ham umiddelbart. Etter at han har vært kort introdusert til hans hjem og nye omgivelser, gi ham et glass vann og umiddelbart ta ham utenfor for å avlaste seg. Ta valpen til området du valgte før bringe ham hjem.
 3. 3
  Så snart valpen er ferdig, prise ham opphisset og umiddelbart ta ham inne. Fra det punktet på, ta valpen til samme renslig sted hver gang, og oppmuntre ham med en kommando som "gå potty", "skynd deg" eller hva du velger. Når han starter, ikke si noe annet. Når valpen er ferdig, ros og belønne ham umiddelbart. Du må la hunden vite at han gjør riktig atferd. Under huset opplæringsprosessen, er det en god idé å ta med hunden ut i bånd. Hvis du lar hunden din ut i et inngjerdet område, og du ikke er der, vil du ikke være i stand til å kommunisere til hunden din at han handler riktig.
 4. 4
  Vær konsekvent bruker dette enkelt kommando bare for prosessen med valpen renslig. Dette gjør at valpen til å assosiere denne loven med den nøyaktige kommandoen, som vil være en stor hjelp i fremtiden, spesielt når du er i et nytt miljø eller sted når du reiser, besøker slektninger / venner, osv. Å være helt stueren og helt pålitelig er den endelige resultatet du er ute etter.
 5. 5
  Få alle involverte. Hvis du bor alene med valpen, vil dette trinnet bli lett. Hvis valpen bor i et hus med mer enn én person, sørg for at alle tar skritt for å gjøre huset treningen prosessen rask og enkel. Jo nærmere alle holder seg til planen, jo raskere opplæring vil utvikle seg.
 6. 6
  Ta opp valpens vann tidlig på kvelden. Ikke mat eller vann ham etter si, 06:00 om natten, ellers må du kanskje gjøre mer renslig potte turer enn vanlig utenfor for å la valpen avlaste seg.

Rengjøring bort søl

 1. 1
  Rydde opp i eventuelle ulykker (og det vil være nok) raskt og grundig. Løvtre (og fliser) etasjer bør tørkes renset, og deretter sprayet med et desinfeksjonsmiddel. Tepper må rengjøres med et teppe renere. Dette er trolig den viktigste trinnet fordi hundene har en så stor følelse av lukt. Hvis de fortsatt kan lukte urin de vil fortsette å urinere i det samme sted. Dette er også grunnen til at du bør ha et angitt område utenfor.
  • Mange mennesker får kommersielle rengjøringsmidler på Rimi. Mange av disse produkter inneholder ammoniakk. Ammoniakk lukter urin til hunden din. Så hvis hunden tisser på teppet og du rengjøre med en ammoniakk produkt, vil hunden komme tilbake til dette stedet og tror at en fremmed hund har gått på teppet. Hunden din vil eliminere igjen på samme sted for å dekke det.
  • Kommersielt produsert pet rotet rengjøringsmidler inneholder spesielle enzymer som utrydde urin lukt som tiltrekker valpen tilbake til samme sted. Disse kan kjøpes fra dyrebutikker, elektroniske kilder, din veterinær og rabatt varehus. De er de mest effektive middel for å fjerne, ikke bare dekker opp, lukt.
  • Noen sier at hvite, destillert eddik og vann fungerer godt. Følg opp med natron, og støvsug rester når den er tørr. Men ikke bli overrasket om dette ikke gjør jobben så bra som du hadde håpet - å bruke pengene på det kommersielle renere er det beste alternativet hvis denne hjemmelagde rette svikter.

Økende uten tilsyn tid gradvis

 1. 1
  La valpen være gratis i huset med veiledning i starten. Tillate lengre perioder bare når du er sikker på at han vil be om å gå ut når han må gå. Denne strategien bør ikke ta mer enn to uker for ham å få bilde.
 2. 2
  Når valpen er potte trent og skal nå til døren og gråter når han trenger å eliminere, så han er ganske mye potte trent. Men husk - hvis du forlater huset, og det er ingen til å ta valpen ut, vil han måtte gå så raskt at han vil finne et sted innendørs og gå. Ikke bli sint på valpen. Det samme gjelder hvis du ignorerer valpen når han forteller deg at han trenger å gå utenfor. Dette er ikke valpens feil - det er stort sett din.
  • Ikke bli overrasket "reversions" til å eliminere innendørs akkurat når du trodde du ville huse trent valpen. Dette kan skje for en rekke årsaker, for eksempel seksuell modenhet, endring av rutine, nysgjerrighet overveldende behov for å gå til vanlig tid, etc. Bare gjenoppta konsekvent praksis med å fjerne valpen til sin vanlige eliminering sted etter måltider, som skissert over og fortsette å gjøre dette for en tid.

Forlater valp uten tilsyn

 1. 1
  Ha en luke for valpen.. Hvis du har et skikkelig gjerde (en som en valp ikke kan være i stand til å komme under eller over) og en gate, så denne metoden ville være flott. Hvis av noen sjanse du ikke har et gjerde eller gate, kan valpen løpe vekk eller blir jaget av andre store hunder hvis du har mye spredt i nabolaget. Pass på at du heller ikke har noen hull som går under gate som en annen hund kan ha gravd. Også være klar over ville dyr som kan spise valpen som mongoose, coyoter, etc.
 2. 2
  Spre aviser igjen i et hjørne for valpen å urinere på. Denne metoden ville være bra for folk med ubeskyttede forbindelser. Dette er bare i tilfelle valpen må gå, og kan ikke vente til å returnere hjem.
 3. 3
  Har noen ser etter valpen på turer. Hver gang en stund vi har å gå på forretningsreiser eller ferier. I så fall må du ha noen leter etter valpen. Hvis du bor sammen med familie eller venner, ser dem har etter ham mens du er borte. Hvis hele familien har gått, har noen som vet en hel del om valper komme ned og sitte barnevakt. Fortell ham eller henne din tidsplan, hvor de sover, hva du skal mate dem og hva som ikke skal mate dem osv. Så gå på vei. Hvis ikke, slippe dem av på en kennel (et sted hvor folk ser etter hunder / valper mens du er borte.) Enten en er et godt valg.

Tips

 • Ikke bli sint på valpen fordi han ikke vil forstå dette likevel. Husk å ta hunden ut for turer regelmessig og være snill mot din nye lille venn, og du vil ha en stueren valp på kort tid!
 • Se valpen som en hauk hele tiden, i begynnelsen av innbrudd spesielt. Hvis du ikke kan holde et øye med valpen eller annen grunn, satte ham i en trygg og sikker valp lydisolert sted (for eksempel en kasse eller en annen lite rom med enkel å rengjøre gulv, slik som linoleum, avstengt med en baby gate slik at du kan kikke inn etter behov).
 • Forlate en valpens matskålen ut hele dagen fylt til randen er en dårlig måte å huse trene ham (eller holde ham i form). En valp bør gis 1/2 kopp mat og ca 2 kopper vann to ganger om dagen fra uke 1-15. som de vokser, ta det sakte. Ikke rush fra 1/2 kopp til tre kopper ekstremt raskt.
 • Hvis du er konsekvent i din valp renslig i begynnelsen, spesielt når det er upraktisk for deg (sent på kvelden, mens du ser på din favoritt TV-show, etc.), vil du faktisk hjelpe valpen housebreak seg for å varsle deg når han "må gå."
 • Alltid belønne god oppførsel med sweet talk og klining, ignorere dårlig oppførsel som best du kan. Plassere ham tilbake i hans kennel er ikke å bli betraktet som en straff, men noen ganger er nødvendig, så gjør det kjærlig og med søte snakk hvis du kan. Han vil snart lære at god oppførsel gir ham mer tid med deg og vil søke at fremfor alt annet.
 • Hvis det er mye gråt i starten, prøv å ikke oppmuntre til det ved å gi ham mye oppmerksomhet. Du kan flytte buret ved siden av sengen og dingle hånden for å trøste babe på de første par netter. Etterpå, en dask på toppen av kasse og en fast talt "Nei" skal la ham vite at du ikke fornøyd med klynking atferd. Prøv å trette ham ut, slik at du kan få litt søvn på de første par nettene.
 • De fleste hunder vil lære å knytte en bestemt dør med å gå utenfor. Som en valp blir eldre, vil han pleier å gå til døren for å bli sluppet ut. Hver hund vil utvikle uansett vane får ham la ut. For noen er dette bjeffer, for andre kjører til døren og tilbake til deg, og andre vil klø på døren (dette bør ikke bli oppmuntret hvis du ikke ønsker å erstatte døren).
 • Hvis du trenger å eliminere en lukt, hell ca en teskje av vanilje ekstrakt på området der valpen har eliminert. Valpen vil ikke lenger være i stand til å lukte sin urin og vil ikke ha trang til å urinere der igjen.
 • Når din valp gjør sin virksomhet utenfor (eller der det er nødvendig å gå), kan det hende du tror du bør ALLTID belønne valpen med godbiter. Dette er ikke en god idé å stadig gi valper søte godbiter, det vil ikke være bra for valpen. Men, hvis du er en av dem som mener behandler er den eneste måten å trene den riktig, er du ikke alene. Mange mennesker tror dette. I stedet for å gi en valp søte godbiter hele tiden, gi den hakkede gulrøtter i stedet. Gulrøtter er sunnere og bidra til å styrke tennene. Du kan fortsatt kaste I en søt godbit hver gang en stund. Ikke alltid gi godbiter heller, det vil begynne avhengig av deg å gi den godbiter hver gang den går i riktig sted. I stedet belønning med massevis av "flink pike" eller "snill gutt" fordi du aldri går tom for dem.

Advarsler

 • Husk at valpen vil bli vant til tidsplanen. Så selv om du har dagen, vil du fortsatt trenger å stå opp for å ta valpen utenfor rundt samme tid som vanlig. Hunder er solid skapninger av rutine.