Wkino

Hvordan fortelle om en hund er gravid

Det kan være vanskelig å si om en hund er gravid før de siste ukene av hennes ni ukers svangerskap, da hennes mage er økningen i størrelse er vanskelig å savne. Den mest sikker måte å finne ut er ved å ta henne med til en veterinær, men å være klar over fysiske og atferdsmessige endringer som kan skje er også nyttig. Denne artikkelen detaljer hvordan å avgjøre om en hund er gravid ved å undersøke tegn på tidlig, midt og sent stadium svangerskapet.

Trinn

Hvordan fortelle om en hund er gravid. Overvåke hennes appetitt.
Hvordan fortelle om en hund er gravid. Overvåke hennes appetitt.

Tidlig graviditet tegn

 1. 1
  Overvåke hennes appetitt. Som mennesker, noen hunder faktisk spise mindre, i stedet for flere, under den første del av drektighetsperioden. Hvis hunden din virker uinteressert i hennes måltider, eller spiser mindre enn hun vanligvis gjør, kan hun være gravid.
  • Merk at ikke alle hunder går gjennom en periode med nedsatt appetitt. Noen gravide hunder spise det samme beløpet for varigheten av svangerskapet.
  • Hvis hunden din slutter å spise, kan det være grunner ikke er relatert til graviditet. Overvåke hennes andre atferd og avgjøre om du bør ta henne med til veterinæren.
 2. 2
  Ta hensyn til hennes oppførsel. Noen hunder føler meg ikke bra i løpet av de første ukene av svangerskapet, og dette kan føre til slapphet, treghet, og generell mangel på energi. Hvis hunden din er vanligvis leken og energisk, og du legger merke til henne sove hele dagen eller å være treg til å komme når du kaller henne, hun kan være gravid.
  • Noen hunder har en økning i hengiven atferd i løpet av denne tiden. Vær oppmerksom hvis hunden ser ut til å trenge ekstra kose og klappe tid.
  • Andre hunder reagerer med å ville være alene. Noen negativ endring i hundens oppførsel kan være et tegn på at hun er gravid.
 3. 3
  Merker endringer i hundens kropp. Noen hunder 'brystvortene blir større så tidlig som en uke eller to inn i svangerskapet. Du kan legge merke til at vevet der får tykkere, og for hunder som har født før, kan brystvortene begynner å henge ned.
 4. 4
  La en veterinær avgjøre om hennes blod inneholder relaxin. Relaxin er en forbindelse fremstilt ved hunder når de er gravide så tidlig som tre uker inn i graviditeten. En veterinær vil være i stand til å administrere en test for å bestemme om forbindelsen er til stede i hundens blod.

Midt-graviditet tegn

 1. 1
  Overvåke hennes matinntak. Etter uke fire av svangerskapet, vil en hund "morgenkvalme" har gått, og hun vil begynne å spise mer enn normalt for å mate hennes voksende babyer. Hvis du merker at hunden ukarakteristisk buldre nedover henne mat og tigge om mer, kan hun være gravid.
 2. 2
  Fortsette å betale oppmerksomhet til hennes oppførsel. Selv om hunden din ikke viser atferdsendringer i første del av svangerskapet, kan hun begynne å handle annerledes som graviditet fremskritt. Økt hengivenhet eller ta kontakt med unngåelse kan både være tegn på graviditet.
 3. 3
  Hold styr på fysiske endringer. I den andre delen av svangerskapet kan du merke hundens mage vokser litt mer polstret. Hvis du klapper hunden din mage vil det bli undervist, snarere enn å føle fettstoffer. I tillegg til denne utviklingen, kan du legge merke til følgende endringer:
  • Hundens brystvortene kan fortsette å vokse større og begynner å fylle med melk.
  • Hennes vagina kan begynne å slippe en klar eller melkeaktig utflod.
 4. 4
  La en veterinær lytte til magen hennes. Av 25 dager inn i svangerskapet, vil en veterinær kunne bruke et stetoskop for å høre valpenes hjerteslag hvis hunden din er gravid. Veterinæren kan også være i stand til å føle valper ved å trykke på hundens mage.

Sen graviditet tegn

 1. 1
  Legg merke til hundens størrelse. I slutten av svangerskapet bør det bli ganske klart at en hund er gravid bare ved å se på henne. Da magen vil se umiskjennelig gravid.
  • Late-term svangerskapet gjør det vanskeligere for en hund å flytte rundt. Hunden din vil ha redusert mobilitet siden hun bærer rundt en mye større mage.
  • Noen ganger hunder ikke bære en hel kull, og da magene deres ikke får fullt så stor. Likevel, hvis hunden din er gravid magen vil se litt oppblåst mot slutten av svangerskapet.
 2. 2
  Se henne magen. Av de siste ukene av svangerskapet, bør du være i stand til å se og føle valpene beveger seg rundt inne i hundens mage. Se etter bevegelse, og plasserer hånden på magen hennes for å kjenne dem sparker.
 3. 3
  Undersøke brystvortene hennes. I de siste ukene av svangerskapet en hunds brystvortene vokse mye større og ofte begynne å produsere melk. Hvis hunden din brystvortene ser våt, er hun trolig gravid.
 4. 4
  La en veterinær ta røntgen. Av 45 dager, vil valpene dukke opp i en x-ray. Du vil være i stand til å fortelle nøyaktig hvor mange valper hunden din skal birthing snart.

Tegn på snarlig levering

 1. 1
  Se etter tegn på uro. Hvis hunden din virker ubehagelig og kan ikke synes å sitte stille, kan birthing tid være nærmer seg. De atferdsendringer demonstrert gjennom hele svangerskapet perioden vil bli mer markert, hunden din vil enten ønsker å være nær deg, eller oppsøke et sted å føde selv.
 2. 2
  Merke til når hun begynner instinktivt hekking. I den siste dag eller to før en hund føder, finner hun instinktivt et trygt, mykt sted å ha henne kull. Hvis du gitt henne et sted å føde, kan hun ligge der og synes motvillige til å stå opp. Hvis du ikke gir et sted, vil hun skape en av hennes egne.

Tips

 • Det beste alternativet er å kontakte veterinær, og hvis du vil vente unger bør du sjekke ut en bok om valping fra ditt lokale bibliotek.

Advarsler

 • En arbeidende mor som ikke er vant til å bli håndtert eller berøring kan være mer sannsynlig å bite, så vær forsiktig! Hold barn og fremmede vekk fra henne "reir" eller valp området.
 • Falsk graviditet er en vanlig forekomst hos hunder. Et par uker etter å ha gått inn i varmen, kan en hund viser tegn på graviditet, slik som forstørrede brystvorter og økt appetitt, uten egentlig å være gravid. Sjekk med veterinæren din for å være helt sikker på om hunden din er gravid.