Wkino

Hvordan få barnet til å slutte å spille videospill

Videospill tar opp mye av tiden som barn kan bruke mye mer produktivt, og mangel på mosjon som resultatene fra for mange videospill er ikke sunt. Ta deg tid til å styre barna borte fra dem med mer stimulerende og interessante aktiviteter.

Trinn

Hvordan få barnet til å slutte å spille videospill. Bestem hvor mye tid du mener er akseptabel for barnet ditt å spille videospill.
Hvordan få barnet til å slutte å spille videospill. Bestem hvor mye tid du mener er akseptabel for barnet ditt å spille videospill.
 1. 1
  Bestem hvor mye tid du mener er akseptabel for barnet ditt å spille videospill. Bestem deg for en akseptabel tid for hver dag eller for uken. Noen foreldre begrense videospill til en time per dag, mens andre helt forby dataspill i skolen uke og bare tillate noen timer i helgene. Mange helsepersonell og utvikling spesialister anbefaler at tiden barna tilbringer foran en TV eller dataskjerm være mer enn 2 timer per dag. Ta hensyn til dette når man skal avgjøre hva som frister du ønsker å stille inn og bestemme på en akseptabel mengde dataspilling tidspunkt som passer for deg.
 2. 2
  Vurdere hvor mye tid barnet er å spille dataspill hver dag og se hvordan det sammenfaller med bestemt frist. Dette vil hjelpe deg bedre utvikle en passende løpet av handlingen for å begrense video spilletid. Hvis grensen er en time per dag og barnet er i ferd med å bruke fire timer etter skolen å spille dataspill, hjelpe ham bryte vanen kan være mer utfordrende.
 3. 3
  Prøv å finne alternative aktiviteter som kompliment ditt barns personlighet og hans interesser. Han er mer sannsynlig å svare på oppmuntring til å delta i andre aktiviteter hvis du gir ham forslag til aktiviteter som han allerede har en interesse i.
 4. 4
  Gi barnet ditt en 30-60 minutters pause på fritiden når han kommer hjem fra skolen. Dette vil tillate ham å slappe av og frigjøre energi som kan ha pent opp i løpet av skoledagen. Denne tiden bør brukes som fri lek, ikke video spilletid.
 5. 5
  Sørg for at barnet ditt fullfører alle leksene sine og husarbeid etter hans gratis spilletid er opp. Først etter alle sine andre oppgaver er oppfylt bør han få lov til å begynne sin video spilletid.
 6. 6
  Sett video game system opp i en familie rom, eller et sted at du vil være i stand til å overvåke barnet mens han spiller. Dette gjør det enklere for deg å håndheve reglene og for barnet ditt til å følge dem. Å plassere en spillkonsoll i et barns soverom gir ham for mye frihet til å spille når uten tilsyn. I tillegg kan det føre til for mye fristelse, spesielt for et yngre barn som har problemer med å følge regler.
 7. 7
  Prøv å få barnet til å engasjere seg i aktiviteter med deg.
  • Se om du kan gnist sin interesse for å hjelpe deg å lage middag.
  • Gå for en spasertur eller sykkeltur sammen.
  • Spille et brettspill eller en starter en rask kortspill.
  • Arbeidet med en oppgave eller gjøre kryssord sammen.
 8. 8
  Oppmuntre barnet til å bli involvert i friluftsliv med andre barn i nabolaget. Sykling, mosjonsaktiviteter, svømming og bare spille barndommen spill utenfor kan bidra til å distrahere barnet fra sin videospill vane.
 9. 9
  Gjør deg kjent med advarselen tegn på video spill avhengighet hos barn. Noen barn utvikler en faktisk avhengighet til dataspill. De kan bli trukket tilbake fra familie og venner, og begynne å leve mer i den virtuelle verden enn i den virkelige. Det er viktig for foreldre å forstå hva de tegn og symptomer er, slik at de kan gjenkjenne dem hvis de utvikler seg i barnet sitt.
  • Se etter tegn på at barnet ditt er snikende i ekstra spilletid etter fristen eller at han lyver til deg om å spille når han ikke skal.
 10. 10
  Observere barnet ditt når han deltar i andre aktiviteter. Hvis han ser ut til å være uinteressert i selv etter gjentatt eksponering, kan det være fordi han tenker om sin videospill verden. Normalt vil barn bli distrahert veldig lett, og vil raskt glemme sin tidligere aktivitet når de blir engasjert i en ny.
  • En felles avhengighet symptom er for et barn å miste interessen for en aktivitet som han en gang likte.
  • Evaluer ditt barns oppførsel etter at han har nådd sin video game frist. Se å se om han blir irritabel, humørsyk eller engstelig.
 11. 11
  Kontakt ditt barns helsepersonell hvis du merker plagsomme symptomer eller hvis du mistenker at han kan ha en video spill avhengighet.
 12. 12
  Gi passende konsekvenser hvis barnet nekter å slutte å spille på det angitte stopptid. Koble video spillkontroller fra spillet konsollen og ta dem ut av rommet.
  • La barnet få vite at han vil miste gaming privilegier for en bestemt tidsperiode hvis en gang dette skjer.
  • Ikke gi kontrolleren tilbake før den angitte tiden. Vurdere å plassere en langsiktig forbud mot videospill hvis barnet fortsetter å se bort fra fristen du setter for ham.
 13. 13
  Hjelp barnet finne ut hvordan du lagrer den fremgangen han har gjort i sitt spill hvis han klager på at han er i midten av et spill når hans tid er ute. Mange yngre barn ikke vet hvordan du skal navigere spillfunksjoner og kan trenge hjelp til å lære hvordan du kan spare fremgang. Hvis de redde sitt spill og føler ikke at alle deres innsats har vært bortkastet, er det mindre sannsynlig å gi deg en hard tid om å avslutte eget spill økt.

Tips

 • Forstår at det kan ta litt tid for barnet å venne seg til sin nye gaming planen. Barn som er vant til å spille dataspill i en lengre periode kan ha en vanskelig tid å begrense deres spilletid. Hold deg til reglene du angir, og fortsette å tilby oppmuntring til å hjelpe barnet ditt gjøre overgangen.
 • Hvis barnet ditt er virkelig et videospill elsker, prøve å introdusere ham til pedagogiske spill. Hvis han skal spille anyways, kunne han like gjerne være å lære!
 • Vær forsiktig med hvilke spill du utsettes for barnet ditt. Ett eksempel vold er en dårlig innflytelse.

Advarsler

 • Alltid sørge for at barnet ønsker å gjøre aktiviteten som tvinger dem vil presse dem bort fra deg, og de kan mislike deg i årene som kommer.
 • Alltid gi en grunn til straff. En grunn kan gi en gutt nedleggelse og så gjøre dem akseptere straffen. (Dette vil også bidra med advarselen ovenfor)
 • Sørg for å være rettferdig. Aldri si "fordi jeg sa det" da dette kan føre til alvorlige krangler, spesielt med eldre barn.