Wkino

Hvordan å disiplinere et barn effektivt uten spanking

Foreldre er både en utfordrende og givende opplevelse. Som med en hvilken som helst jobb, krever det et stort sett av "verktøy" som å være effektive. Velger ikke å klaske barnet ditt kan være litt mer vanskelig fordi det krever litt mer omtanke, planlegging, tid og kreativitet. Følg disse trinnene for å oppdage ulike teknikker som du kan bruke alene eller kombiner for å bli en mer effektiv forelder.

Trinn

Hvordan å disiplinere et barn effektivt uten spanking. Velger ikke å klaske.
Hvordan å disiplinere et barn effektivt uten spanking. Velger ikke å klaske.
 1. 1
  Velger ikke å klaske. Dette kan virke innlysende, men det er en verden av forskjell mellom å velge å klaske under visse omstendigheter, og erklærte til deg selv og andre at du aldri vil klaske dine barn.
 2. 2
  Fortell din familie og venner. Den beste måten å fremme ikke-spanking disiplin er å la andre se ditt barns god oppførsel. Gi din familie med alternative metoder for disiplin hvis du føler noen andre kan klaske dem.
 3. 3
  Lær om barndom (se lenker nedenfor). Hvis du vet hva barnet kan feasibly forstå til enhver alder, og hvordan de behandler informasjon, vil du være bedre forberedt på å vite når disiplin er nødvendig og når det er best å bare ignorere bestemte handlinger.
 4. 4
  Prøv varierende teknikker. Noen kan fungere bedre for deg og barnet ditt enn andre.
  • Naturlige konsekvenser. Det grunnleggende konseptet bak denne metoden er å la naturen gå sin gang når det passer. Noen eksempler: Hvis barnet forlater hans leketøy utenfor det kan gå seg bort eller ødelagt. Hvis barnet forlater sin paraply på skolen, vil han bli våt neste gang det regner. Hvis barnet ditt glemmer sin lunsj, hun går sulten til hun kommer hjem.
  • Logiske konsekvenser. Gi en logisk konsekvens når det ikke er noen naturlig konsekvens (som i tilfellet Søskenets A bryte søsken BS leketøy når søsken B er langt yngre) eller når naturlig konsekvens kan være for farlig (slik som tilfellet av et barn forsøker å gå tom i midten av veien). Fortell barnet hva konsekvensene er for fortsatt dårlig oppførsel. Glipp av ting, for eksempel en godnatthistorie for svært små barn, eller en planlagt aktivitet for en ungdom, kan ofte være verre enn et klask.
  • Distraksjon. Med småbarn og små skolebarn, kan distraksjon være et effektivt redskap i omdirigere oppmerksomheten fra noe som de ønsker å gjøre (det er upassende) til noe som er hensiktsmessig. For eksempel hvis et barn ønsker å hoppe på salongen, foreslå å gå utenfor og hoppe på trampoline (for å tillate dem å hoppe på riktig måte), eller gå en tur til parken (oppfylle ønsket om å være fysisk aktiv), eller noe fullstendig irrelevant som å lage playdough (dette kan være mindre effektive hvis barnet ønsker å fysisk koble). Du kan bruke alternativene for noe upassende / uønsket at barnet ønsker å gjøre eller har og jo nærmere ditt alternativ er å hva de ønsker, jo mer sannsynlig er det å lykkes med å endre fokus. Nøkkelen er å gjøre distraksjon høres like fristende og spennende som mulig (og ikke trekke oppmerksomhet til uønsket aktivitet / object - du prøver å få dem til å glemme det).
  • Positive Disiplin. En teknikk som ser dårlig oppførsel som en mulighet for å lære ny atferd. (Etter at barnet har lært henne leken er ødelagt, kan du vise henne hvordan å organisere tingene hennes.) Inkluderer også sette gode eksempler på hvordan du som forelder, handling, og eliminere negative språk. Så i stedet for (eller i tillegg til) å si: "ikke gjør det", gir noen retning ved å si: "Hvorfor ikke gjøre dette i stedet."
  • Belønningssystemet. Ment som et supplement til andre metoder for disiplin, stoler belønningssystemet på deg gå ut av din måte å prise positiv atferd (for eksempel takke barnet for å hjelpe med noe, kommentere hvor fint og rolig barnet ditt har vært for den siste en halv time, osv.). Det er veldig lett å overse når barnet er å være god, men det er generelt alle de gangene han eller hun ikke blir dårlig.
  • The Point System. Gi poeng for god oppførsel og ta bort poeng for dårlig oppførsel. I enkelte husholdninger, akkumulert "poeng" er omsatt i for belønning. I andre, privilegier basert på atferd, og synker under et visst punkt, kan det føre til tap av privilegier. Pass på at barnet ikke begynner å gjøre ting bare for poeng i stedet for fordi det er en fin ting å gjøre.
  • Kombinere teknikker eller lage nye som fungerer for deg.
 5. 5
  Finn støtte nettsteder for å hjelpe deg ut. Prosjektet NoSpank (www.nospank.net) og Senter for Effektiv Disiplin (www.stophitting.com) har noen svært nyttig informasjon for folk som ønsker alternativer til ris. Sørg for å lese hvordan å disiplinere et barn for andre ideer.
 6. 6
  Holde på den. Hvis du er vant til spanking, kan ingen Spank teknikker ta tid å venne seg til.
 7. 7
  Gjennom resultatene gjennom barnets nyeste atferd, vurdere hva som fungerer og hva som ikke fungerer, og justere teknikker.

Tips

 • Barn lærer av foreldrenes eksempler. Foreldre som er aggressive ofte har barn som er aggressive. Foreldre som handler positivt med konflikt vil generelt ha barn som handler positivt med konflikt.
 • Når du føler behov for å klaske barnet ditt, la sinne pass og separat alle fra situasjonen.
 • Kom opp med en rekke mulige straffer, og eskalerte straffen for gjentatte lovbrudd. Hva hvis barnet ditt er uhøflig, ikke høre på deg, ikke noe farlig, ikke vil dele, osv. Ikke prøve å lage en annen regel for alle mulige situasjoner, kan mange ting bli samlet under ikke lytter.
 • Snakke direkte, ikke se bort fra barnets øyne. Du må holde fast, direkte og informere barnet om at det de gjorde er uakseptabelt. Det er ingen grunn til å hyle, bare snakke ordentlig og veldig direkte.
 • Hvis du er en forelder som tidligere har dasket, kan du merke en forverring av atferd før det blir bedre. Dette er normalt som barna bare tester om du vil klaske dem. Forutsatt at du disiplinere dem på annen hensiktsmessig måte, vil deres atferd bedre om en ukes tid eller så.

Advarsler

 • Noen av dine nærmeste familiemedlemmer (dvs. foreldre, svigerfamilie, søsken) kan være villige til å respektere din beslutning om ikke å klaske. Berolige dem om at du ikke blir en ettergivende foreldre, og gi eksempel på situasjoner hvor du har vært vellykket.
 • Ikke feilaktig anta at det eneste alternativet til spanking er å gjøre ingenting. Det er usant.
 • Non-spanking betyr ikke ikke-disiplin. Du må være en aktiv deltaker i ditt barns disiplin. Dette betyr ikke å la barnet komme unna med dårlig oppførsel, planlegging mulige straffer på forhånd, og følge gjennom når de oppføre seg dårlig.
 • La folk få vite at du ikke godkjenner spanking, og be om at andre følger etter. Vær forberedt på å tilby noen metoder om nødvendig.
 • Din ektefelle må støtte din beslutning for at den skal være effektiv. Hvis du er usikker, kan du teste den ut for en måned for å se hvordan det fungerer.