Wkino

Hvordan du rengjør vaskerom

Vaskerom er gode å ha, men gutt, kan de bli rotete. Hvis din er ute av kontroll, ikke fortvil. Enten du har en dedikert vaskerom, et hjørne av garasjen, eller en vaskemaskin bortgjemt i en hall skapet, kan du gjenvinne kontroll og bruk av denne plassen.

Trinn

Hvordan du rengjør vaskerom. Hvis du lagrer renhold forsyninger i vaskerom, kast trygt på noe håpløst utdatert ting, spesielt hvis du ikke bruker det lenger eller beholderen ser ut til å være i fare for å søle innholdet.
Hvordan du rengjør vaskerom. Hvis du lagrer renhold forsyninger i vaskerom, kast trygt på noe håpløst utdatert ting, spesielt hvis du ikke bruker det lenger eller beholderen ser ut til å være i fare for å søle innholdet.
 1. 1
  Fange opp tøyet. Få alle rene klær satt bort. Vask skitne klær som er i vaskerom og putte dem bort, også. Etter det, hvis vaskerom i seg selv er målet ditt, få inn kun én last om gangen fra andre rom.
 2. 2
  Tømme. Dette er et særlig problem hvis vaskerom dobler som et arbeidsområde, gjørme rom, pet food område, eller lagringsområde.
 3. 3
  Hvis du lagrer renhold forsyninger i vaskerom, kast trygt på noe håpløst utdatert ting, spesielt hvis du ikke bruker det lenger eller beholderen ser ut til å være i fare for å søle innholdet. Hvis du trenger å avhende husholdningskjemikalier, kontakt din kommune om riktig avhending.
 4. 4
  Organisere hva som gjenstår. Plasser den i hyller, skap eller skuffer, så de elementene du bruker mest er nær for hånden. Hvis det er mulig, fjerner toppen av vaskemaskin og tørketrommel og eventuelle arbeidsflater.
 5. 5
  Støv vegger og skap. Lint buildup i et vaskerom kan gjøre for mye støv på veggene. En lang håndteres støvkost eller tørrmopp vil gjøre dette til en raskere jobb.
 6. 6
  Tørk av utsiden av din vaskemaskin og tørketrommel. Bruk en mild, utvannet spray renere og en fille.
 7. 7
  Rense benkeplater og tørke ut tøyet vasken, hvis du har en. Klesvask synker ofte ender opp med å få rotete arbeidsplasser, som rengjøring pensler eller gjørmete sko, så din kanskje ikke noensinne glimt. Bare rydde det verste av det og gå videre.
 8. 8
  Rydd opp i omtrent en gang i året. Mens det ikke er en synlig rot, ikke utgjør det en brannfare og redusere effektiviteten av tørketrommelen. Et tett ventil kan også bidra til å tørke støv i hjemmet ditt.
 9. 9
  Sweep og gulvet, og shake eller slangen ut eventuelle scatter tepper eller matter.
 10. 10
  Hvis du har hardt vann, prøve å kjøre en vasken med eddik i den med jevne mellomrom. Syren vil bidra til å løse opp mineraler. Du kan selv legge den til skylling med klærne dine, og nei, klærne vil ikke ose av eddik når de er tørre.

Tips

 • Sett vaskerom regelmessig slik at det ikke blir så ille igjen. En enkel ting er å rengjøre bare én ting hver gang du gjør en last av Klesvask. En belastning, tørk av vaskemaskin og tørketrommel. En annen last, bare feie gulvet.
 • Rengjør lofilteret i tørketrommelen hver gang du kjører en belastning. Tørketrommelen kjøre mer effektivt og du kan kutte ned på støv.
 • Gjøre litt om gangen, spesielt hvis rot er alvorlig. Begynn med en last eller to av klesvask en dag og gå videre til neste trinn en annen dag. Må huske på det.
 • Hvis du kan gjøre med en litt uryddig skuff, stoppe folding undertøy og sokker. Det vil spare deg for tid.
 • Hvis vaskemaskinen renner inn tøyet vasken, får en netting lofilteret å sette over ende og erstatte den når den fylles med lo. Det ser ut som et grovt strikket ledning sokk, og det vil bidra til å holde vasken fra tilstopping.

Advarsler

 • Bland aldri husholdning kjemikalier eller rengjøringsmidler, og ikke kast dem ved å helle dem ned i avløpet.
 • Alltid holde husholdningenes kjemikalier vekk fra barn og sørge for at lokket er på ordentlig.
 • Bruk hansker når du håndterer vaskemidler og bruke dem med tilstrekkelig ventilasjon.