Wkino

Hvordan å vaske en trikot

Etter å ha betalt 30€ -150€ for at gymnastikk og dans trikot, trenger du ikke ønsker å ødelegge den i vasken! Her er hvordan du vaske det slik at det vil bli nye utseende og vare så lenge som det er nødvendig.

Trinn

Hvordan å vaske en trikot. Hold "omsorg koder.".
Hvordan å vaske en trikot. Hold "omsorg koder.".
 1. 1
  Hold "omsorg koder." Nesten alle leotards komme med spesifikke vaskeanvisning på en vedlagt kode når du kjøper dem. Hold disse og følg produsentens anvisninger for omsorg som kan være forskjellig fra disse instruksjonene.
 2. 2
  Se etter flekker eller merker. Vanligvis alt du trenger å vaske ut av en trikot er svette og kritt støv, men det er godt å gi den en rask sjekk i tilfelle noe annet klart å få på det. Hvis det er en flekk, flekk-rengjøre den med en flekk pinne eller skånsom forvask væske i henhold til produktet retninger. Ikke kaste den i kurv hvor du kan glemme flekken, eller der det kan være farget igjen av andre skitne elementer.
 3. 3
  Avgjøre hvorvidt å hånd-vask. Noen daglig slitasje leotards kan gå i en vaskemaskin, men det er alltid bedre for stoffet hvis du tar bare noen få minutter å hånd-vaske det. Metalltråd, folie eller andre effekter, og rhinestones vil fort sløve med slitasje og gjentatt vasking og maskin-vask vil fremskynde dette problemet. Aldri sette en konkurranse trikot i vaskemaskinen! Disse er vanligvis den dyreste, og den vanskeligste å erstatte fordi de ofte er spesielle bestilt. Vær ekstra forsiktig og alltid hånd-vaske dem. Leotards med hvite eller lysere stoff sydde med mørkere stoffer bør også være hånd-vasket forsiktig for å unngå den mørkere fargen lekker inn i hvit / lysere farge.
 4. 4
  Snu trikot innsiden ut. Dette er helt avgjørende når du vasker en trikot i en maskin, og vil forlenge levetiden på stoffet og eventuelle ornamenter ved å redusere direkte slitasje. Metalliske eller andre spesielle utførelser vil slites ut veldig raskt når vasket ansiktet ut enten i en maskin eller for hånd.
 5. 5
  Hånd-vaske i kaldt vann, med et mildt vaskemiddel. Klargjør vann og vaskemiddel i henhold til produktet retninger. Kaldt vann er nesten alltid best. Bruk minst nok vann at trikot ville være helt dekket, mer vann er bedre enn mindre.
 6. 6
  Klem såpevann gjennom stoffet i et minutt eller så. Med mindre det er en ny flekk som krever skånsom rubbing for å fjerne, ikke gni stoffet mot seg selv eller noe annet. Det trenger ikke skrubbe eller soaking.
 7. 7
  Skyll i rent vann. Klem forsiktig på stoffet for å sørge for at alt vaskemiddel fjernes og vannet er klart. Ikke vri trikot. Klem med et håndkle for å fjerne eventuelle ekstra vann.
 8. 8
  Maskinvask daglig slitasje leotards med forsiktighet. Hvis du velger å bruke en vaskemaskin, vask på skånsom vask i en mindre størrelse last med store mengder vann. Fjern omgående fra maskinen.
 9. 9
  Henge eller lå flatt til tørk. Hvis du henger trikot utenfor tørke, sørg for å holde stoffet ut av enhver direkte sollys, som også kan forårsake skade. Innsiden, henge dem borte fra varme vents eller windows.You kan også bruke en tørketrommel med super lav varme om nødvendig.

Tips

 • Endring av trikot din så raskt som mulig, for å hindre den fra å bli skitten utenfor klasserommet / konkurranse.
 • Det er best å henge leotards snarere enn virvar dem i en skuff eller gym / dans bag. Dette vil redusere risikoen for å ha lotion, hårspray, etc. lekkasje over på dem. Det vil også gjøre det mye enklere å raskt finne det du ønsker!

Advarsler

 • Ikke stryke en trikot. Matoyama stoffer strekke til å passe brukeren og eventuelle rynker forsvinner så snart de er satt på.
 • Ikke vri ut en våt trikot. Bruk et håndkle for å presse ut overflødig vann.
 • Ikke noen gang satt en trikot i en opphetet tørketrommel. Dette vil skade de elastiske egenskapene til stoffet, dramatisk øke slitasje på metallic eller andre effekter stoff eller ornamenter, og kan selv krympe trikot. Hvis du må bruke en tørketrommel, bruk en no-varme omgivelser og sørge for at trikot er innsiden ut.
 • Ikke noen gang bruke blekemiddel på en trikot. Det vil skade de elastiske egenskapene til stoffet.
 • Akkurat som leotards med lys / mørk farge kombinasjoner bør være hånd-vasket, bør de også henges forsiktig for å unngå farge lekkasjer. Heng dem med mørkere stoff området ned slik at vann drypper ned ikke vil kjøre mørkere farge inn i lysere farge.

Ting du trenger

 • Lett såpe.
 • Basin eller stor vaskebalje med rikelig med vann.
 • Et sted å henge leotards til tørk, borte fra sollys eller varme.