Wkino

Hvordan installere skruer og bolter


Installere skruer og bolter i materialer som plast, tar tre, aluminium og metall en lett berøring for å unngå stripping eller kryss-threading. Her er hvordan du gjør det riktig.

Trinn

Hvordan installere skruer og bolter. Kontroller at du har riktig størrelse skruen for hullet.
Hvordan installere skruer og bolter. Kontroller at du har riktig størrelse skruen for hullet.
 1. 1
  Kontroller at du har riktig størrelse skruen for hullet. Hvis det er den samme skruen du nettopp tok ut, fine. Hvis du bytter ut skruen, er en god sjekk for å holde den opp overfor den gamle skruen. Hvis trådene mesh og lengdene er de samme, er det sannsynligvis riktig. Vær oppmerksom på at noen vanlige skruer i ulike størrelser har samme gjengestigning (trådene vil mesh). Et vanlig eksempel på tre er 6-32, 8-32 og 10-32. Så kontrollere diameteren av skruen også. Hvis du ikke kan bekrefte størrelsen på hullet, går svært forsiktig og stopper ved første tegn til motstand.
 2. 2
  Pass på at hullet er fri for rusk. Støvsug ut chips, blåse dem ut med trykkluft, eller riste den delen opp ned.
 3. 3
  Sett spissen av skruen eller bolten inn i eksisterende hull. Kontroller at skruen er vinkelrett på overflaten til hullet. Ofte årsaken til tverrgjenging er at skruen ikke var riktig justert før det ble drevet.
 4. 4
  Med lett press, skru skruen bakover (mot klokken) med en skrutrekker til du føler rykke en eller hører et klikk eller begge deler. Dette indikerer at skruen er i den opprinnelige tråd.
 5. 5
  Gi skruen ett eller to omdreininger med klokken. Hvis det er mye motstand, stoppe og starte på nytt. Det kan være cross-gjenger. Det bør ikke være mye motstand. Fortsett til skruen sitter godt, men ikke over-moment.

Tips

 • Hvis du har en masse skruer eller lange skruer og bruker en drill motor eller elektrisk skrutrekker med en clutch, starter skruen for hånd med en skrutrekker som ovenfor, og deretter bruke drill motor med clutchen satt på laveste innstilling. Seat skruen og tettsittende det ned med skrutrekker og juster moment inntil clutchen bryter fra den skruen. Det burde være alle moment som trengs. Hvis du ikke har en clutch, stopp like før sittende og avslutt med en skrutrekker.
 • Hvis det er nødvendig, hjelper en prikk av personlig glidemiddel i skruehullet. Det er klart, luktfri, vannløselig, og det tørker ren hvis det er overflødig.
 • Jo finere tråden og den mindre skruen, jo mer forsiktig bør du være for å unngå kryss-threading eller stripping.
 • Mykere materialer, som for eksempel plast og tre, vil stripe lettere enn vanskeligere seg, som for eksempel metall.
 • For å unngå å skade de ferdige stykker på grunn av verktøyet å gli, skjære et hull størrelsen på festeanordningen hodediameter inn i en kaffe kan lokk eller lignende materiale og slippe den over skruen ved installasjon.
 • Dersom hunn-gjengene er strippet og festeelementet vil ikke trekker seg sammen, kan det være nødvendig å bruke erstatningsdeler gevind innsatser.

Advarsler

 • Ikke bruk magnetiske skrue innehavere eller skrutrekkere rundt følsom elektronikk.
 • Bruk aldri en skrutrekker som en spak eller meisel. De er ikke laget for dette formålet.
 • Hvis du bruker en elektrisk drill eller skrutrekker, forstår en sikker drift.

Ting du trenger

 • Tålmodighet. Det er verdt det, spesielt dersom deler er fjernet og erstattet ofte.