Wkino

Hvordan du rengjør en microfiber polstret sofa

En av de største salgsargumenter av microfiber er brukervennligheten som det kan rengjøres. Å rengjøre microfiber-polstret sofa, følg disse instruksjonene.

Trinn

Hvordan du rengjør en microfiber polstret sofa. Støvsug sofaen grundig for å fjerne støv og løst smuss.
Hvordan du rengjør en microfiber polstret sofa. Støvsug sofaen grundig for å fjerne støv og løst smuss.
 1. 1
  Støvsug sofaen grundig for å fjerne støv og løst smuss. Bruk forlengelsesslange med stoffet vedlegg for dette.
 2. 2
  Skrubb eventuelle flekker med en ren, tørr pensel. Dette vil bidra til å løfte crusty søl fra stoffet.
 3. 3
  Fjern sitteputer, ryggputer og løse puter. Støvsug og børst nylig avdekket områder.
 4. 4
  Sjekk sofaen tag for vaskeanvisningen. Mikrofiber møbler blir vanligvis merket med en av fire koder for å angi hva som kan brukes til å rense den: W er en vannbasert rengjøringsløsning, S W> er et vann-fritt oppløsningsmiddel, er S / w for enten, og X S / W> er for verken (dvs. vakuum-only).
  • Hvis sofaen er merket med en X, er jobben gjort, motstå fristelsen til å bruke rengjøringsmidler som kan sette flekker, spot eller krympe stoffet.
 5. 5
  Finn et egnet rengjøringsmiddel. Gode ​​vannbaserte rengjøringsmidler inkluderer mild såpe, mildt oppvaskmiddel, teppe renere, og møbeltrekk shampoo. Vann-free løsemidler inkluderer teknisk sprit, klart alkohol som gin eller vodka, renseri løsemiddel, tennvæske, baby wipes, og oxygenating løsninger som ikke inneholder blekemiddel.
 6. 6
  Test løsningen på et lite synlig sted. Vent til stoffet tørke før måle hvorvidt det har blitt skadet.
 7. 7
  Spot-rengjøre flekker. Påfør en liten mengde av rengjøringsmiddel direkte på flekken, og pass på å ikke over-mette stoffet. Selvfølgelig visse søl svare bedre til visse renseteknikker. Forutsatt at stoffet kan håndtere det, kan du prøve følgende:
  • Gjelder rubbing alkohol til blekk flekker og vannmerker.
  • Plasser et papirhåndkle eller frotté over spilt voks og raskt kjøre et varmt strykejern over det.
  • Ice tyggegummi før det stivner, så skrelle den av, alternativt gni smør på det, skrelle den av, og fjerne fett med såpevann.
  • Bruke natron og vann for lukter, la stoffet tørke, og deretter vakuum.
  • For en veldig skitten sofa med en flyttbar W eller SW cover, kjøre hele greia gjennom vaskemaskin på en skånsom vask med et mildt vaskemiddel som du allerede har øye-testet.
 8. 8
  Føn våte flekker hvis det er nødvendig. Vann-baserte løsninger tar spesielt lang tid å fordampe.
 9. 9
  Pensle de behandlede områder med en ren, tørr pensel. Mikrofiber har en tendens til å stivne etter å ha blitt renset, men kan bringes tilbake til sin normale struktur med en liten børste.
 10. 10
  Sett sammen din sofa. Det skal se ut og føles som ny.

Tips

 • Spot-rense eventuelle fremtidige flekker som de synes å holde sofaen ser sitt beste. Siden mikrofiber er noe vann-bestandige, vannbaserte søl være forholdsvis lett å fjerne før de settes. Bare DAB dem med et absorberende papir håndkle eller klut, ikke gni friske søl eller du vil trykke dem dypere inn i fibrene.
 • Gjøre rengjøringen din sofa en del av den vanlige rengjøringen.