Wkino

Hvordan bruke planter til å holde myggen unna

Bruke planter til å avskrekke og holde myggen unna både hjemme og huden din er en helt naturlig og trygt alternativ til å bruke kunstige produkter som inneholder kjemikalier. Det finnes en rekke planter du kan legge til din hage og gårdsplass til naturlig frastøte mygg, og i noen tilfeller kan du selv knuse eller gni planter på huden din for å holde myggen unna. Planter som vanligvis brukes til å frastøte mygg er citronella, ringblomster, kattemynte, horsemint, og ageratum, i tillegg til flere andre. Fortsette å lese denne artikkelen for å lære om de mange måter i hvilke planter kan bli brukes til å holde myggen unna fra din livsmiljøet

Trinn

Hvordan bruke planter til å holde myggen unna. Grow citronella i din hage eller gårdsplass.
Hvordan bruke planter til å holde myggen unna. Grow citronella i din hage eller gårdsplass.
 1. 1
  Grow citronella i din hage eller gårdsplass. Citronella masker de omkringliggende luktene rundt ditt hjem og hage som tiltrekker mygg, og hindre dem fra å komme for nær.
  • Plant citronella direkte i bakken bak de andre plantene hvis du bor i varmt klima hvor frost ikke oppstår. Citronella kan vokse til en høyde på opp til mellom fem og seks fot (1,52 og 1.82 meter) og skjemaer i store, grassy clumps.
  • Plasser citronella planter i store plantasjeeiere hvis du bor i kalde og frysing klima. Dette vil gi deg muligheten til å flytte dine planters innendørs under minusgrader og tøffe værforhold.
  • Kontroller at citronella planter du bruker kalles Citronella winterianus eller Cybopogon nardus, i motsetning til planter merket "citronella-duftende", som kanskje ikke er autentisk citronella planter.
 2. 2
  Plasser ringblomst planter på grensen av plenen eller hagen. Lukten som marigolds avgir vil hindre myggen fra å komme inn et bestemt område, fungerer som ligner på en grense.
  • Plante marigolds i områder med befruktede jord som kan bli utsatt for fullt sollys til alle tider.
 3. 3
  Grow kattemynte i hagen din hvis du ikke har katter for kjæledyr. Catnip kan dyrkes rett ved siden av planter som tiltrekker myggen som en avskrekkende, men kan nabolaget katter og ditt kjæledyr katter bli tiltrukket av kattemynte.
  • Plant catnip bak eller ved siden av plantene dine som normalt tiltrekke mygg, siden catnip vokser i et mønster som ligner på ugress.
 4. 4
  Plant horsemint hvis du bor i tørt klima eller i nærheten av en kyst. Horsemint fungerer på samme måte til citronella, men kan tåle tørt vær, sandholdig jord, og salte luften.
  • Grow horsemint i enten et skyggefullt eller solrikt område med nok plass til å la planten til å vokse mellom to og tre fot (60,96 og 91,44 cm) i både bredde og høyde.
 5. 5
  Plant ageratum innenfor alle klima. Ageratum utskiller en duft som støtende for mygg, og bare vokser til maksimalt 18 inches (45,72 cm) i høyden.
  • Grow ageratum innen alle typer jord på et sted som mottar delvis eller full eksponering for direkte sollys.
 6. 6
  Dyrke urter som frastøter mygg. I tillegg til å ha muligheten til å spise dem, vil urter som rosmarin, basilikum, sitrongress og hvitløk naturlig å holde myggen unna.
 7. 7
  Knuse og gni visse arter av myggspray planter på huden din. Dette vil bidra til å forhindre at mygg i områder av huset eller hagen som kanskje ikke inneholde myggspray planter, i tillegg til å holde huden din beskyttet hjemmefra.
  • Påfør knust kattemynte, citronella, vanilje blad, tea tree, sitronmelisse, nellik, lavendel, eucalyptus, sagebrush, eller ananas luke direkte på huden din.

Advarsler

 • Aldri holde marigolds i områder nær vinduene, patio bord, og andre områder du kan dvele ofte, ettersom de lyse fargene marigolds vil ofte tiltrekker veps.