Wkino

Hvordan du kan øke sjansene dine for å ha tvillinger

Mange par prøver å bli gravide håper å ha tvillinger. Sine grunner varierer, fra å sikre at deres barn har et nært søsken gjennom barndommen å bare ønsker en stor familie. Mens flere fødsler forekommer i om lag 3 prosent av alle svangerskap i Europa hvert år, sier ekspertene er det noen trinn kvinner kan ta for å øke sjansene for å ha tvillinger. Kosthold, etnisitet, genetikk og livsstil spiller en rolle i hvorvidt en kvinne er mer tilbøyelige til å ha tvillinger. Hvis du ønsker å øke sjansene dine for å ha tvillinger, følger disse retningslinjene.

Trinn

Hvordan du kan øke sjansene dine for å ha tvillinger. Ta kontakt med en fruktbarhet spesialist.
Hvordan du kan øke sjansene dine for å ha tvillinger. Ta kontakt med en fruktbarhet spesialist.
 1. 1
  Ta kontakt med en fruktbarhet spesialist. Den mest effektive måten å øke sjansene dine for å ha tvillinger er å gjennomgå en fruktbarhet prosedyre. Spesialister kan foreskrive medisiner eller utføre in vitro fertilisering teknikker som kan nesten sikre en multippel graviditet.
 2. 2
  Endre kostholdet. Eksperter mener at visse matvarer heve en kvinnes sjansene for å ha tvillinger.
  • Dairy: En studie utført av en ledende fruktbarhet spesialist fant at kvinner som inntar melkeprodukter i løpet av tidsrammen de prøver å bli gravide øke sjansene for å ha tvillinger med så mye som fem ganger i løpet av kvinner som unngår slike matvarer. Insulin-lignende vekstfaktor (IGF), som produseres i leveren hos kyr, antas å være den kjemiske pådriver på fenomenet.
  • Wild yams: En afrikansk stamme der kosthold er rikt på vill yams kan skilte med et tvilling fødselsrate fire ganger høyere enn det globale gjennomsnittet. Næringsstoffer i grønnsaker antas å stimulere eggstokkene til å produsere mer enn ett egg under eggløsningen.
  • Folsyre: Kvinner som legger et kosttilskudd som inneholder folsyre er 40 prosent større sannsynlighet for å bli gravid tvillinger, fant en fersk undersøkelse. Tillegget bidrar også redusere visse fødselsskader.
 3. 3
  Endre din livsstil. Ved å gjøre noen endringer i livsstilen din, kan du øke sjansene dine for å ha en multippel graviditet. Noen av disse endringene kan påvirke din generelle helse, så de bør gjøres under omsorg av en lege.
  • Vektøkning: Studier viser at overvektige kvinner er mer tilbøyelige til å ha tvillinger enn kvinner i optimal vekt. Dessuten er høyere kvinner funnet å ha en økt sannsynlighet for å bli gravid tvillinger.
  • Amming: Hvis du nå ammer, fortsette å gjøre det i løpet av den tidsrammen du prøver å bli gravid tvillinger. Dette øker sjansene dine ved ni ganger.
  • Prevensjon pille: Når kvinner først slutter å ta pillene, kroppene deres arbeide iherdig for å re-regulere sine hormoner. I løpet av den første måneden eller to etter får av p-piller, trappet opp eggstokkene noen ganger slipper to egg.
  • Flere svangerskap: Kvinner som blir gravide 4 ganger eller mer i løpet av sin levetid øke oddsen for at de vil unnfange tvillinger.
 4. 4
  Vurdere genetisk predisposisjon for å bli gravid tvillinger. Mange andre faktorer, blant annet alder og arvelighet, spille viktige roller i muligheten for en kvinne å ha tvillinger.
  • Mors familie historie: Hvis det er toeggede tvillinger på kvinnens side av familien, det er en økt mulighet for at hun vil bære tvillinger. Eneggede tvillinger er ikke tenkt å være arvelig.
  • Alder: Kvinner 45 år og eldre er 17 prosent større sannsynlighet for å få tvillinger enn yngre kvinner. Dette skyldes at kroppen produserer høyere nivåer av FSH, eller follikkelstimulerende hormon. FSH kan produsere mer enn ett egg under eggløsningen.
  • Etnisitet: Kvinner av afrikansk avstamning har tvillinger på en høyere rente enn kaukasiske kvinner. Asiatiske og spanske kvinner er minst sannsynlig å ha tvillinger.

Tips

 • En multippel graviditet bærere en økt sjanse for problemer, inkludert premature fødsler, undervektige nyfødte og muligheten for fosterskader
 • Tvillinger forekommer naturlig i en i 89 svangerskap i Europa. Bare 0,4 prosent av alle fødsler er identiske tvillinger.