Wkino

Hvordan du installerer en dørlås vedlagte mortise plate

Erstatte dør maskinvare? Lær hvordan du enkelt kan bytte ut den gamle låsen, eller installere en på en ny dør.

Installere en dør låsen er egentlig ganske enkelt, hvis du har de riktige verktøyene. Dør låser kommer i ulike konfigurasjoner, men de vanligste er en stasjon i rørformet låsen, eller en lås med vedlagt mortise plate. En klinke med en tilknyttet innstikkslås plate er generelt mer sikker som den holder låsen fast med skruer, mens en stasjon i låsen er avhengig av god tilpasning av låsen i den tverrgående boring av døren. I denne artikkelen vil vi ta opp installasjon av en dør låsen med en vedlagt mortise plate på en ny dør.

Trinn

Hvordan du installerer en dørlås vedlagte mortise plate. Plasser låsen [eller bare innstikkslåsen plate] på plass på kanten av døren.
Hvordan du installerer en dørlås vedlagte mortise plate. Plasser låsen [eller bare innstikkslåsen plate] på plass på kanten av døren.
 1. 1
  Plasser låsen [eller bare innstikkslåsen plate] på plass på kanten av døren. Sørg for at den er sentrert på korset borehullet og merk omkretsen med en blyant. Dette vil tillate deg å vite nøyaktig hvor du skal meisle ut tre av døren slik at mortise plate passer fint og jevnt på overflaten. Du vil innstikkslåsen plate å være flush. Hvis det ikke er det, vil døren sannsynlig ikke stenge riktig, eller kan ikke lukke i det hele tatt. Dessuten er det ferdige utseendet på en riktig innstilt mortise plate mye bedre enn en plate som stikker ut fra overflaten. Pass på å bruke en skarp blyant slik at merket er rett ved siden av kanten av tallerkenen. Hvis det ikke er det, vil du ende opp med et hull som er for stor, og det vil ikke se så fint når du er ferdig.
 2. 2
  Rens sentrum med en meisel. Pass på å bruke en skjerpet meisel som det endelige resultatet vil være mye renere, og ikke minst enklere å gjøre. Først scorer omkretsen av området med meisel. Dette i utgangspunktet bokser i området som vil bli fjernet. Hvis du hopper over dette trinnet, vil du sannsynligvis fjerne materiale forbi det markerte området og det ferdige prosjektet vil ikke se rene og profesjonelle.
 3. 3
  Begynn å rense ut det indre av omkretsen med meisel. Vanligvis vil du trenge å meisle ut om en 1/8 "av døren overflaten, men det vil avhenge av type eller merke av låsen som du installerer.
 4. 4
  Kontrollere og sikre at dybden er riktig. Du kan gjøre dette flere ganger mens du arbeider på meisling ut området. Denne spesielle låsen som vi installerer er en nostalgisk Warehouse låsen som kommer i to deler, den låsen selv og dekorative mortise plate. Kombinert de to stykkene er omtrent 1/8 "tykke slik at innstikkslåsen dybde må være 1/8" for dem å passe i flukt med døren kantflate.
 5. 5
  Installer låsen. Sørg for at krumningen på slutten av låsen er plassert riktig, slik at den buede delen treffer jamb [eller plassering av streiken plate]. Dette er en vanlig feil. Egentlig ikke så stor av en avtale, bortsett fra at du må ta alt fra hverandre og sette den sammen igjen.
 6. 6
  Grab de medfølgende skruene og fest låsen på plass ved hjelp av en skrutrekker. Når dette er fullført, kan du gå videre til å installere selve maskinvaren. De fleste merker av dør maskinvare har svært like klinke typer slik at denne artikkelen kan brukes til de fleste bruksområder.

Tips

 • Merk: Noen låsene kan være utformet slik at du trenger å sette en bestemt side opp. Disse notasjoner skal være på låsen seg hvis nødvendig. Du kan sjekke med installeringsinstruksjonene som følger i døren maskinvare emballasje.

Advarsler

 • Vær forsiktig når du bruker meisel. Nye meisler kan være svært skarp, men å ha en skarp meisel gjør arbeidet mye enklere.

Ting du trenger

 • hammer
 • skjerpet meisel
 • blyant
 • skrutrekker