Wkino

Hvordan bytte ventilatoren i et kenmore kjøleskap modell 106 8627580

Symptom: Kenmore eller Whirlpool topp fryser kjøleskap gjør en knirkende og hvining støy når den er i gang. Åpning fryseren døren gjør støy høyere.

Årsak: Utslitt fordampervifte

Trinn

Hvordan bytte ventilatoren i et kenmore kjøleskap modell 106 8627580. Slå av strømmen til apparatet ved å trekke ut kjøleskap fra veggen.
Hvordan bytte ventilatoren i et kenmore kjøleskap modell 106 8627580. Slå av strømmen til apparatet ved å trekke ut kjøleskap fra veggen.
 1. 1
  Slå av strømmen til apparatet ved å trekke ut kjøleskap fra veggen. Åpne døren stå og ta all maten ut. Fjern fryseren sokkel.
 2. 2
  Fjern baksiden av fryseren. Du må kanskje fjerne en av fryseren ristholderne på siden for å få panelet ut.
 3. 3
  En av mine skruer var forbindelsen på plass. Da jeg prøvde å fjerne den, begynte hodet å strippe. Jeg brukte en elektrisk drill og en stor vri litt å bore hodet av den. Forhåpentligvis vil du ikke å gjøre dette. Hvis du gjør det, må du være veldig forsiktig med å bore gjennom bakplaten, eller du kan bore et hull i fordamperen. Da vil du ha problemer du sannsynligvis ikke kan fikse.
 4. 4
  Fjern plasthus dekker fan. Min hadde 4 små sekskantede skruene som holder den på plass. Når dette er gjort kan du se fordampervifte. Mine hadde to skruene som holder den på plass og tre ledninger koblet til viften. Noter plasseringen av ledningene.
 5. 5
  Nøye forstå kabeltilkoblere og vrikke dem av. Ikke dra i ledningene selv, bare på kontaktene.
 6. 6
  Det er en liten metallboks at viften sitter i som vil komme ut når du fjerner fan.
 7. 7
  Få den nye viftemotor ut av boksen. Viften bladet ikke er montert. Få den nye plast fan og fjern bronsefarget metall klipp på viften hub. Trykk forsiktig viften på fan motorakselen. Ca 1/8 "av skaftet bør stikke fra forsiden av navet. Bruk nålen nosed tang til å spre metallklipsen hverandre, og putt den på navet. Skyv metall klippet ned på plass med flat skrutrekker. Fronten av klippet bør være tilnærmelsesvis i flukt med forsiden av navet.
 8. 8
  Hvis du har en stål fryser interiøret du vil bruke maljer, skruer og foringer å feste den nye viften. Festehullene i den nye vifte er mye større enn hullene i den opprinnelige vifte. Hvis fryseren har en plast interiør, kan det hende du ikke trenger disse delene.
 9. 9
  Plasser de elektriske ørene på viften slik at de vil være i best posisjon til å motta ledningene når du setter den inn. I mitt tilfelle betydde dette dreie jordledningen lug (grønn ledning) for å gjøre kabelen passer bedre. Det var nesten ingen slakk i mine ledninger.
 10. 10
  Bruk skruene som fulgte med vifte for å plassere det og bare holde den på plass. Ikke skru den ned ennå. Neste ledningene kobles på samme måte de ble koblet til før, nå skru viften ned stramt, men vær forsiktig så du ikke å kle ut plast skrue festene.
 11. 11
  Rotere viften for hånd og sjekk for støy. Hvis viftebladene er å treffe noe, må du flytte en del. Når det høres bra ut, slå på strømmen igjen i et minutt og sørg for at viften går stille. Ikke rør noe i kjøleskapet på dette punktet.
 12. 12
  Igjen, trekk eller koble fra strømmen, deretter installere plast viftehus og fryseren bakplate. Sett hyllen inn igjen, og du er ferdig!

Tips

 • Først gikk jeg til min apparatet-deler butikken og plukket opp en fordamper fan kit. Settet for kjøleskapet mitt var en Whirlpool-merkede delen, delenummer 482731. Det koster 30€ + mva. Din del kan eller ikke kan være det samme. Den deler butikken kan selge deg den riktige fan hvis du har modellnummeret på kjøleskapet.
 • Reparasjon: Dette er lett å fikse for en hendig person. Dette er fremgangsmåten som var nødvendig å fikse min Kenmore kjøleskap, modell # 106,8627580. Den "106" på forsiden av det tall indikerer at denne kjøleskap ble laget av Whirlpool. Mitt kjøleskap ble kjøpt i 1982.

Advarsler

 • Ansvarsfraskrivelse: Denne informasjonen er gitt strengt som en gratis offentlig tjeneste. Betjene elektriske apparater kan være farlig. Forfatteren påtar seg intet ansvar for følgeskader, tilfeldig eller annet ansvar fra bruken av denne informasjonen. All risiko og skader, tilfeldige eller på annen måte, som følger av bruk eller misbruk av informasjonen som finnes her, er hele og fulle ansvaret for brukeren. Selv forsiktig forholdsregler er tatt i utarbeidelsen av dette materialet, antar vi ikke ansvar for feil eller utelatelser.

Ting du trenger

 • Verktøy som trengs: Phillips skrutrekker, nål tang, muttertrekker, flat skrutrekker, lommelykt.